Muzyka

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Khelben pisze:Mr. Michailoff'ie - Jean Michel Jarre, to nie zespół ;-)
Wiem. Napisałem o zespołach i o pojedyńczych wykonawcach. Przepraszam :mrgreen: . Na dysku mam jeszcze bardzo dużo rożnych zespołów które nie słucham, ale mój brat słucha np. illusion, pain of salvation itp. itd.
lucbach pisze:Ooo, słuchasz bardzo różnych wykonawców! To całkiem różne gatunki muzyki!
To też wiem, ale wszystko jest związnane albo z bluesem, albo z rokiem, albo z metalem. (chyba)
Megi
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Megi »

Popieram.. Quenn, Pink Floyd, Dżem.. a byłes może w Gdańsku na koncercie Gilmura?
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Niestety nie. Nie słucham jednak solowych wykonań Gilmoura. Słucham jednak Pink Floyd, czyli zespołu w którym właśnie Gilmour jest liderem.
Awatar użytkownika
Blaszak
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Blaszak »

Niedawno zajrzałałem do kompa brata i szukałem jakiejś muzyki... natrafiłem na zespół Children of Bodom (wiem, wiem jestem lol, że go nie znałem...) i pełen zaciekawienia otworzyłem to w winampie... po chwili me uszy wypełniła muzyka z niebios, która przesyciła mój umysł i nie pozwalała włączyć przycisku stop aby przstać słuchać tego cuda... Szkoda że w tle drze się jakiś idiota, który nie ma litości dla swojego gardła :zamurowany: Ale to tylko mały chwast pośród róż. Tak więc do kolekcji moich ulubionych zespołów dołączam Children of Bodom. Bardzo polecam jak ktoś lubi metal i nie słyszał tego zespołu. :wink: :wink:
..:::ZEST Riddles:::.. To cię pochłonie...

www.zestriddle.oz.pl
Megi
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Megi »

Michailoff nie zmuszam ale naprawdę warto przesłuchać solową płytę Gilmoura jak dla mnie jest niesamowita, doskonałe aranżacje, niesłychanie udane połączenie klasycznego soft rocka i orkiestry. polecam, polecam, polecam.. Jednym słowem magia... :)
Harzo
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Harzo »

Witam! Ja slucham glownie Metalu , Rocka no i czasem Reggae. Moje ulubione zespoly to: SCEPTIC (polecam zespol z krakowa) , System of A Down i Sepultura. :twisted: :twisted:
"I, cry, when angels deserve to die"
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Odkurzyłem starą płytę Beastie Boys pt. "Hello Nasty". Płyta bonusowa z "Body Movin'" w remixie Fastboyslima to coś świetnego :D .
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Harzo pisze:Witam! Ja slucham glownie Metalu (...)

Yo, yo... ja tam z metalu lubię chyba tylko Metallicę, a w Metallicy albumy: "Black Album" i "Symphony&Metallica".
Ulubione zaś utwory to:
Nothing Else Matters, The Unforgiven, The Unforgiven II, Mama Said, The Call Of Ktulu, Heroe Of The Day, Master Of Puppets, Introduction (wprowadzenie do "S&M") i coś się tam jeszcze napewno znajdzie... xD
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Mettallica

Odpowiedz z cytatem

Ja zaś znam i lubię bardzo dużą część utworów z "Black album" (chyba jedyny słuchany w całości przeze mnie album zespołu Mettallica). Bardzo lubię pierwszy album Kll 'em all (W szczególności (Anesthesia) Pulling theeth, Seek & Destroy, Hit the lights. najbardziej nie lubię albumów Load, Garage, Reload (bez 3 utworów). To by było wszystko na temat kapeli Mettallica (no nie wiem jak to odmienić :glupek: )
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

a jeszcze komentując ostatnią płytę Matellicy, która (jak oni sami twierdzą) udałą im się najlepiej; powiem, że jest to masakra... okrpne, zero spokojnych kawałków, tylko łupu-cupu. Gorszej chyba nie wydali.
A co do utworów, które wymieniłeś Miachailoff'ie - Pulling Theeth i Hit The Lights mi się nie podobały. W powyższym poście zapomniałem, dzięki za przypomnienie, zabrakło utworu "Seek & Destroy", który też mi się spodobał, podobnież i "Ride The Lighting".
Co do albumów, nie podobało mi się "Kill them all", a albumy "Load" i Reload" uważam za całkiem całkiem. Naturalnie z płyty Reload utwór The Unforgiven II jest wybitny, szczególnie, że na jego końu lecą fragmenciki pierwszej wersji utworu :)
Odpowiedz