Moja historia w szkole

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Re: Moja historia w szkole

Post autor: Kheli »

Pozwolę sobie zamieścić zredagowaną przeze mnie - przyjemną czytelnikowi - wersję opowieści pana Lorysa.
Khelben zredagował, a Lorys pisze:To, co dzisiaj się u mnie w gimnazjum wydarzyło, nie ma sobie równych historii. Przez 3 lata nic się ciekawego nie działo, aż tu wreszcie trzecia klasa... Do szkoły naszej doszły pierszaki [i co z tego?]. Zatem, czekam z całą swoją klasą na nauczyciela, który obecnie ma z nami mieć lekcję (a czekamy na korytarzu). Wtem, przed nami jakaś stoi klasa pierwszoroczniaków, z czego dwóch z nich bije się (reszta prawdopodobnie patrzy). Na początku były to zwykłe przepychanki, aż tu nagle taki uczeń (wyglądający jak chińczyk, prawdopodobnie pochodzi z Chin :)) sprzedał swojemu przeciwnikowi dwie latary (aluzja?). Ofiara tego poniżającego ciosu czmychneła w wyrazie poddaństwa. W wyniku ich potyczki, ucierpiał ów uczeń oraz przypadkowe dwie doniczki z paprotkami, jakie się nawinęły im pod nogi. Preudo-chińczyk wziął [urwał?] kwiatka z parapetu i rzucił nim w uciekającego ucznia. Kwiatek jednak odbił się od drzwi (jak nietrudno się domyślić - nie trafił w cel). Jedna ze starszych osób, która się incydentowi przypatrywała (około dwudziestu lat) postanowiła przytrzymać bojowniczego malca. W tym samym czasie nauczycielka owych pierwszoklasistów zwana Panią Orłowską. Kazała natychmiast zawołać dyrektorkę patrząc, jak Pseudo-chinczyk próbuje za wszelką cenę wyrwać się z uścisku owego dwudziestolatka. Po chwili dyrektorka przyszła na miejsce bójki i kazała pójść chinczykowi do swojego gabinetu. Pseudo-chińczyk został puszczony, jednakże postarał się to wykorzystać... chwycił prostokątną paprotkę (?) leżącą na parapecie i rzucił ją w stronę Pani Orłowskiej. Nauczycielka odsunęła się gwałtownie i "pocisk" trafił w ścianę. Roztargniony chłopiec dość dalekiej odległości rzucił w adwersarza. Wściekły chybieniem, postanowił szybko powtórzyć swój rzut, błyskawicznie sięgając po kolejny "pocisk" (drugi kwiatek). Tym razem trafił w nauczycielkę. Dokładniej - w nogę. Pan woźny, co zjawił się szybko na miejscu akcji, poprosił skinieniem o pomoc bezimiennego dwudziestolatka w przytrzymaniu porywczego młodzieńca. Gdy ci już go trzymali (a przynamniej myśleli, że im się nie wyrwie), Pseudo-chińczyk uwolnił pospiesznie rękę, by ugodzić nią Pana Woźnego w oko.
Gdy już moja klasa (wraz ze mną) została wepchnięta do klasy, dobiegał nas głos drącego się gniewnie z korytarza Pseudo-chińczyka. Na następnej lekcji ów agresywny chłopiec był w jakiejś sali umieszczony pod strażą Pana Woźnge. Na lekcji historii, na ścianie zawieszono tabliczkę informującą - jeżeli (Preudo-chińczyk) zacznie robić jakieś ekscesy ma się natychmiast powiadomić o tym władze, lub/i nauczycieli (?). Pewien czas później, gdy to młodociany bojownik siedział już na lekcji biologii na drugim piętrze, próbował ponoć się z budynku wydostać przez otwarte okno, lecz w ostatniej chwili został złapany za pazuchy. Resztę szkolnego czasu nieszcześcik spędził z Panem Woźnym, któremu powierzono pilnowanie nieprzewidywalnego, stropionego dzieciaka.

Mam nadzieję, iż tą wersję czytało się ździebko przyjemniej, jak również iż ktoś doceni moje starania w przełożeniu tamtej wersji napisanej po polskiemu na przyjazny nam język polski.
Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum

Post autor: Durendal »

czytało sie lepiej tylko on nie rzucał kwiatkami :D tylko doniczkami z ziemią i np. paprotką

doniczki oczywiście porozwalał, ziemia wszędzie leżała :)

wkońcu samym kwiatkiem nie rzucał :) na parapecie stało z 7 doniczek w tym 3 były prostokątne

popraw tamte błędy
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Nie śmiej się. Z Twojego opowiadania nie można nic takiego wywnioskować. Teraz wrzuciłeś jakieś opóźnione uzupełnienie tekstu istotnymi informacjami. :)
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Post autor: Duch »

Nie mam ochoty czytać tego samego :lol: Poza tym też się zastanawiałem jak on rzucał kwiatami ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum

wcale się nie śmieje tylko pisze, pisałeś wcześniej że jesteś inteligentny więc zastanów się jak kwiatek może odbić się od drzwi :P

oczywiście żartuje

a przy okazji, czego nikt nie czyta tego tematu w dziale "działalność fanów" a o tym klipie, bo napisałem coś :)
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Post autor: robi29 »

Fajne opowiadanie. Lepiej czytało się Lorysa, bo było większe :lol: itp.
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Post autor: DeBe »

No nie wiem czy większe, ale jak policzysz wszystkie literki i mi podasz liczbę jaka ci wyszła, to wtedy będę wiedział. :D
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Wersja Lorysa - 1729 znaków
Wersja Khelbena - 2919 znaków

Tak, zdecydowanie pan Lorys ma więcej...
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Post autor: DeBe »

Taa...I o to właśnie chodzi: same liczby (dlatego nie lubię matmy :D). A swoją drogą Khelbenie to sam to liczyłeś, jakiś program ci przeliczył czy po prostu podałeś jakieś liczby z kosmosu? (Jak dla mnie to na pierwszy rzut oka można zauważyć, że poprawiona praca Lorysa przez Khelbena jest dłuższa).
Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum

chciałem sprawdzic czy Khelben dobrze policzył więc sam zacząłem liczyć, policzyłem do 137 i mi się znudziło :)
Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.