Gry osadzone w realiach podobnych do KaM i późniejszych
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- Bazyl Pikinier
- Użytkownik Forum
A tak wychodząc z kontekstu waszej rozmowy to czy ktoś ma linka żeby oprócz torrenta za free ściągnąć grę Krzyżacy pełną wersję
Nie chcę się narzucać, ale gra jest jednym słowem fantastyczna!!! Tak realistycznie przedstawionych postaci nie znajdziesz chyba nigdzie poza Medievalem... Grałem w wersję demo i po wybraniu jednego z dostępnych trzech scenariuszy, przeszedłem tylko ten z zamkiem - a było to tak: Po zaznajomieniu się z grą, jej funkcjami etc. wybrałem ot tak sobie misję z zamkiem - na dobry początek zacząłem zasłaniać swoją najbardziej oddaloną bombardę[takie działo] i resztą ostrzeliwałem mury wrogiego zamku. Zrobiłem trzy wyłomy - od strony południowej, zachodniej i na wschodzie. Powoli posuwałem wojska w kierunku wyłomów, ale krzyżaccy knechci wypadli z zamku i zrobili sobie rzeź z moich oddziałów. Wysłałem kilku ciężkozbrojnych rycerzy, aby załatwić katapultę, bombardy i balistę wroga. Niestety obecni przy nich knechci, mimo iż załatwiłem machiny oblężnicze i kilku Krzyżaków wybili moich ciężkozbrojnych. Poszły wtedy w ruch oddziały piechoty - zostały prawie ze wszystkich stron wybite, lecz z zachodu (patrząc na bramę zamkową jako południe) ocaleli. Dla początkujących - kusznik na murach i dobrze ustawiony jest zdolny jednym strzałem zlikwidować wszystkich prócz rycerza, więc zacząłem ostrzeliwać mury. Pod zawalającymi murami ginęli wrogowie, a ja na zachodzie zyskałem przewagę. W polu widzenia znalazł się przypadkowo ocalały,świeży szwadron konnicy. Zniszczyłem banderę krzyżacką wewnątrz ich zamku i przeszedłem scenariusz. Gra ma wysoki poziom trudności - to najbardziej urozmaica tą grę i powoduje, że jej grywalność jest świetna. A i wychodząc z tematu - prosiłem o opowiadanie o przygodach z grami, które są podane w ankiecie, a nie, że jeden mi pisze o Settlersach, drugi podaje mu numer gg - przykład:
itd - stop dzieciom neo!!!Ale dalej możecie rozmawiać bez jego podawania:) (chodzi tu zarówno o temat linku do Krzyżaków jak i numerów gg) A w ogóle to mam pytanko takie małe: Jak oceniacie mój temat, co???zozol92 pisze:7264344 pogadamy jutro.