Gry osadzone w realiach podobnych do KaM i późniejszych

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Czy grałeś w takie gry jak(jeżeli grałeś w więcej niż jedną podaj w którą grasz/grałeś najczęściej):

Krzyżacy ( Knight of the Cross)
3
20%
Medivial Total War(dobrze napisane???)
4
27%
Empire Earth ( I lub II )
2
13%
Glest
0
Brak głosów
Lords of the Realm III
0
Brak głosów
Twierdza (Stronghold) I lub II
6
40%

Liczba głosów: 15

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

Pisałem na GG, ale coś nie odpowiadałeś. Dzisiaj już trochę za późno, a w tygodniu raczej nie będę miał czasu, więc niedziela to ostatnia szansa. Spróbujemy więc jutro.
Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Durendal »

nic do mnie nie doszło, może źle wpisałes numer napisz jeszcze raz na 7288333

daj przy okazji swój numer też
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

7264344 pogadamy jutro.
Awatar użytkownika
Bazyl Pikinier
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Bazyl Pikinier »

A tak wychodząc z kontekstu waszej rozmowy to czy ktoś ma linka żeby oprócz torrenta za free ściągnąć grę Krzyżacy pełną wersję :?: Nie chcę się narzucać, ale gra jest jednym słowem fantastyczna!!! Tak realistycznie przedstawionych postaci nie znajdziesz chyba nigdzie poza Medievalem... Grałem w wersję demo i po wybraniu jednego z dostępnych trzech scenariuszy, przeszedłem tylko ten z zamkiem - a było to tak: Po zaznajomieniu się z grą, jej funkcjami etc. wybrałem ot tak sobie misję z zamkiem - na dobry początek zacząłem zasłaniać swoją najbardziej oddaloną bombardę[takie działo] i resztą ostrzeliwałem mury wrogiego zamku. Zrobiłem trzy wyłomy - od strony południowej, zachodniej i na wschodzie. Powoli posuwałem wojska w kierunku wyłomów, ale krzyżaccy knechci wypadli z zamku i zrobili sobie rzeź z moich oddziałów. Wysłałem kilku ciężkozbrojnych rycerzy, aby załatwić katapultę, bombardy i balistę wroga. Niestety obecni przy nich knechci, mimo iż załatwiłem machiny oblężnicze i kilku Krzyżaków wybili moich ciężkozbrojnych. Poszły wtedy w ruch oddziały piechoty - zostały prawie ze wszystkich stron wybite, lecz z zachodu (patrząc na bramę zamkową jako południe) ocaleli. Dla początkujących - kusznik na murach i dobrze ustawiony jest zdolny jednym strzałem zlikwidować wszystkich prócz rycerza, więc zacząłem ostrzeliwać mury. Pod zawalającymi murami ginęli wrogowie, a ja na zachodzie zyskałem przewagę. W polu widzenia znalazł się przypadkowo ocalały,świeży szwadron konnicy. Zniszczyłem banderę krzyżacką wewnątrz ich zamku i przeszedłem scenariusz. Gra ma wysoki poziom trudności - to najbardziej urozmaica tą grę i powoduje, że jej grywalność jest świetna. A i wychodząc z tematu - prosiłem o opowiadanie o przygodach z grami, które są podane w ankiecie, a nie, że jeden mi pisze o Settlersach, drugi podaje mu numer gg - przykład:
zozol92 pisze:7264344 pogadamy jutro.
itd - stop dzieciom neo!!!Ale dalej możecie rozmawiać bez jego podawania:) (chodzi tu zarówno o temat linku do Krzyżaków jak i numerów gg) A w ogóle to mam pytanko takie małe: Jak oceniacie mój temat, co???
Obrazek
Odpowiedz