Barbarzyńca & Wojownik

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
LeVi
Użytkownik Forum

Barbarzyńca & Wojownik

Odpowiedz z cytatem

Post autor: LeVi »

Witam ponownie 8-)

Mam teraz kolejne pytanie/a,natomiast:

1.Co trzeba zrobic zeby AI robil barbarzyncow i wojownikow w ratuszu ?

2.Jesli jest napisane w atakach czas to jest on liczony w sekundach ?

Narazie to tyle...musze sobie przypomniec pare pytan,prosze o nie usuwanie/zamykanie tematu-poprosze o to jesli bedzie potrzeba.

Dopiero zaczelem robic misje to prosze mnie zrozumiec :lol:

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Franek_2005
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Franek_2005 »

Odpowiadając na pierwsze pytanie:
AI nigdy nie robił i robić nie będzie wojowników w ratuszu. Można mu tylko przydzielić barbów do początkowego wojska, lecz nigdy nie będzie ich robił.
Co do drugiego pytania:
Nie wiem :) Nigdy nie robiłem swoich misji, ponieważ nigdy nie wychodzą mi mapki :smiesne: . Myślę, że ktoś z doświadczonych graczy, którzy robią misje, będą w stanie Ci odpowiedź na twoje pytanie.
Awatar użytkownika
LeVi
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Dzieki chociaz za odp na 1sze pytanie.

Szkoda ze nie robia :( a juz mialem misje zaplanowana :D
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

1. To jest niestety błąd gry z tymi barbarzyńcami. Mam nadzieję, że chłopaki z forum CJB znajdą tą cholerną linijkę i wklepią możliwość robienia temu tępakowi barbarzyńców. Z wielką chęcią zobaczyłbym możliwość robienia przez wroga regimentów naszej potężnej "hołoty" przez wroga w takiej misji 8... Oczywiście nie muszę dodawać tego samego o balistach, bo TO nieróbstwo wroga to już jest po prostu kpina, zyskujemy przy tym GIGANTYCZNĄ przewagę, którą nadzwyczaj łatwo jest wykorzystać - na komputera wystarczy najczęściej zrobić jakieś 20-25 balist i dać im do osłony 5-10 barbów (choć obejdzie się bez tego) - przy naszej rozsądnej walce wróg po prostu nie ma z nami NAJMNIEJSZYCH szans mając nawet nie wiadomo, jakie siły.
2. Nie, czas w skrypcie nie jest liczony w sekundach. W edytorze Lewina przy opcji "komunikaty" jest napisane, że około 10 jednostek to sekunda... Sam się już raz na tym mocno przejechałem, bo też myślałem, że to jest liczone, jak na chłopski rozum być liczone powinno.
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Kamson
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamson »

no kurcze już nie ma pytań dla mnie :D Levi chce się upewnić robisz własną kampanie??
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

A nie łaska się pytać o takie rzeczy na PW?
Awatar użytkownika
LeVi
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Wiec sluchajcie to jest tak ,pamietam jak pare lat temu pierwszy raz jeszcze moj Tata odpalik K&M a ja sie patrzalem nie widzialem o co chodzi :D teraz ostatnio przypomniala mi sie ta gra-co sie z nia stalo ? moze jest juz 2 czesc czy cos.Zaczelem szukac i sciagnelem KM:PR przeszedlem i zaczelem szukac cze jest cos nowszego i tak dotarlem na ta stronke.Dowiedzialem sie o edytorach i zaczelem zabawe,moze 2-3tyg temu :P

Teraz zrobilem moze z 5 map z tym 2 mapy sa takie ze nadaja sie na kampanie.Czesto sie nudze wiec mam czas na robienie map i misji,wiec zamierzam zrobic jakas mala Kampanie- K&M:Dzikie Hordy :D
Moj Tata jest Testerem wiec mam swietna zabawe :D

A te pytania zadaje bo poprostu chce wiedziec wszystko dokladnie,a wiem ze moge liczyc na wasza pomoc.

PS: Odpowiedzi zostaly udzielone ,ale niech temat bedzie jeszcze troche otwarty.
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

To raczej nie odpowiedni temat na dyskusję o tworzeniu map.
Obrazek

Obrazek
Odpowiedz