Jakie sporty was kręcą?

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Interesujesz się sportem?

Tak
17
85%
Nie
3
15%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Jakie sporty was kręcą?

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Jak w tytule. Piszcie tu, jakie sporty uprawiacie, jakie lubicie oglądać, jakim drużynom kibicujecie itp...
Ja akurat sportu nie uprawiam prawie wcale, natomiast uwielbiam go oglądać. Jest trochu dyscyplin, które oglądam chętnie (piłka nożna, siatkówka, koszykówka), jednak moją ulubioną dyscypliną jest hokej. Jest to po części związane z miastem, z którego pochodzę (w Nowym Targu w zasadzie nic innego się nie uprawia, a na pewno już nie na takim poziomie). Jestem zaś kibicem przede wszystkim Podhala Nowy Targ (najbardziej utytułowany klub hokejowy w Polsce). Cieszę się także ze zwycięstw zaprzyjaźnionych klubów piłkarskich - Lechii Gdańsk i Wisły Kraków. Zagraniczne ligi oglądam raczej rzadko, śledzę głównie NHL i NBA...
A jak u was, drodzy użytkownicy jest ze sportem?
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Rasengan94
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Rasengan94 »

Ja gram z kolegami w piłkę nożną (najczęściej :wink: ), w sezonie letnim także w siatkówkę na własnoręcznie sporządzonym boisku...
Nie gardzę także koszykówką.
No i, jeżeli można to uznać za sport, jeżdżę często moim jednośladem. (naprawdę fajna zabawa, zwłaszcza na krętych bocznych drogach...)

Sportu zbyt często nie oglądam, a to ze względu na brak mojej uwagi dla telewizji, jednak od czasu do czasu włączę sobie piłkę nożną, sporty motorowe czy Vikinga...

Moją ulubioną drużyną jest Kolporter Korona Kielce,
a to w związku z koszulką (tak, koszulką), którą dostałem parę lat temu od wujka, który pochodzi z tamtych okolic... :mrgreen:
Ten, kto zwycięża nie przychodząc z pomocą drugiemu,
to przegrany.
Ten, kto umie poświęcić zwycięstwo dla pomocy innemu,
to prawdziwy zwycięzca.
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

A ja natomiast sport uprawiam i uwielbiam to robić. Przede wszystkim gram w piłkę i z tym sportem najwięcej mnie łączy. Jeździłem niegdyś na zawody sportowe w gałę, ale niczego nadzwyczajnego nie wywalczyłem, więc nie będę dalej tego drążył. Jeśli chodzi o oglądanie tej dyscypliny w TV itp. muszę przyznać, że od około roku zbytnio w tym "nie siedzę". Oczywiście dalej mecze ligi mistrzów i inne na podobnym poziomie mnie fascynują, ale ostatnio jakoś nie miałem ochoty ich oglądać... mam nadzieję, że wrócę do tego nałogu. Moimi ulubionymi drużynami są: Real Madryt (nie trzeba przedstawiać), Arsenal Londyn, Olympique Lyon i FC Porto (warto zaznaczyć, że polską ligą się brzydzę). Z innych sportów to jeszcze uprawiam siatkówkę w którą też jestem całkiem niezły, ale mecze w TV ograniczam tylko do reprezentacji. W lekkoatletyce też mi nie najgorzej idzie (byłem na zawodach w biegach przełajowych, ale szans na zwycięstwo raczej nie miałem), ale specjalnie się nią nie interesuję (wyjątkiem są olimpiady). Ogółem przeciętny ze mnie sportowiec, ale w ubiegłym roku jednak szóstkę z w-f miałem...
Awatar użytkownika
Rasengan94
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

DeBe pisze: (warto zaznaczyć, że polską ligą się brzydzę)
Pewnie, masz rację... :wink:
Korupcja i tym podobne... :D
to przegrany.
to prawdziwy zwycięzca.
Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: BananowyJasio »

Sporty drużynowe w ogóle mnie nie kręcą. Ani piłka, ani hokej - tak samo, jak lekka atletyka.

Osobiście uwielbiam sztuki walki (oprócz boksu). Trenowałem Kyokushin, obecnie pochłania mnie Taekwon-do ITF (moim idolem w tej dziedzinie jest Jarosław Suska.

Uwielbiam oglądać (ale nie uczestniczyć w nich!:D) walki w formule full contact, MMA, vale-tudo. Wiem że to barbarzyńska rozrywka, to jest właśnie w tym najfajniejsze. :twisted: :twisted: Dwóch popaprańców jest gotowych stracić płodność, albo kontury twarzy tylko dlatego, że mają za dużo testosteronu :mrgreen: Nienawidzę reslingu - jest zbyt sztuczny i pseudowidowiskowy :zraniony: .
Lubię też oglądać pokazy, szczególnie te szkół taekwon-do, bo są jednymi z najbardziej widowiskowych :).
Ostatnio zmieniony 12 lis 2008, 17:28 przez BananowyJasio, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
radd91
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: radd91 »

gram w ping ponga i to lubie:P
radd91
Awatar użytkownika
Rasengan94
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Pewnie, tak też można... :wink:
to przegrany.
to prawdziwy zwycięzca.
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

U nas na wfach jest super, bo mamy zazwyczaj albo gałę, albo koszykówkę, albo siatkówkę no i czasami ręczną bądź hokeja :D.
Nie jestem za dobry w sportach, ale lubię sobie pograć. U nas na szczęście nie ma takich wyrzutów jak komuś się coś nie udaje. Chyba, że ktoś specjalnie przeszkadza w grze...
Awatar użytkownika
Kadora
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kadora »

Ja lubie chodzić na treningi Karate -DO u Zbycha :P Nieźle się człowiek spoci a i obrony nauczy =)
Mam Heavy!
Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: BananowyJasio »

Kadora pisze:Ja lubie chodzić na treningi Karate -DO u Zbycha :P Nieźle się człowiek spoci a i obrony nauczy =)
http://pl.youtube.com/watch?v=TL05Es8LVAQ - mam nadzieję, że znasz angielski, choć i bez tego powinieneś większość zrozumieć :wink:
Odpowiedz