Podsumowanie ubiegłego roku forum - refleksje..

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Podsumowanie ubiegłego roku forum - refleksje..

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Alanbach »

Tak sobie czytam niektóre wasze wpisy i da się od czasu do czasu znowu słyszeć biadolenia, narzekania nt. forum, funkcjonowania etc.

Nie pozostając więc obojętny chciałbym napisać swoją małą refleksję o naszym forum. Podsumowując ubiegły rok i kawałek obecnego zauważam kilka pozytywnych faktów:
- Primo - pomimo różnej aktywności zawsze znajdują się użytkownicy, którzy się udzielają. Czasem z większą częstotliwością, czasem z mniejszą. Ale forum (wbrew nastrojowi tworzonego przez niektórych) NIE UMARŁO - więc takich głupot nie pisać!
- Secundo - tu cały czas coś się dzieje! Jak nie konkursy, to dyskusje. Jak nie dyskusje, to wybiórczo jakieś dyrdymały. Czasem też i kłótnie itp - czyż to nie kolejny dowód, że forum żyje?
- Tertio - non stop ktoś tworzy kolejne swoje misje i kampanie. Z resztą sama ankieta "najlepsze kampanie graczy" pokazuje jak dużo do tej pory ich powstało! Wystarczy prześledzić dział działalność fanów a już widzimy, że każdy tworzy coś na własną rękę dla nas - fanów KAM
- Quarto: Lucbach wcale nie olał forum! Proszę pochopnie nie wyciągać żadnych wniosków i nie krytykować. Mogę powiedzieć tylko tyle, że są rzeczy, które zrozumiemy później (lub wcale). Ale czyż wy prócz KAM nie macie czegoś takiego jak życie prywatne? Przecież mamy moderatorów - w końcu po to są - aby się nawzajem uzupełniać i tak się dzieje.
Poza tym ja przynajmniej poznałem tu kilkunastu fajnych ludzi z którymi utrzymuję kontakt - to naprawdę fajne miejsce. Koniec narzekania -nie wiem, czy wiecie, ale i tak mamy opinię wśród zachodnich kolegów, że mamy tu większy ruch i najwięcej fanów. :usmiech:
Pozdrawiam moich wiernych fanów (psa z kulawą nogą i Juranda ze Spychowa) :smiesne:
Obrazek
Awatar użytkownika
bowmann
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: bowmann »

Łee a ja tam wcale nie biadole :) przychodze tu sporadycznie ale zawsze jest co poczytać - zawsze coś nowego :)
Awatar użytkownika
Toczek
Użytkownik Forum
Kontakt:

Re: Podsumowanie ubiegłego roku forum - refleksje..

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Toczek »

bowmann pisze:Łee a ja tam wcale nie biadole :) przychodze tu sporadycznie ale zawsze jest co poczytać - zawsze coś nowego :)
Pozazdrościć tak optymistycznego punktu widzenia.
Alanbach pisze:Quarto: Lucbach wcale nie olał forum! Proszę pochopnie nie wyciągać żadnych wniosków i nie krytykować. Mogę powiedzieć tylko tyle, że są rzeczy, które zrozumiemy później (lub wcale). Ale czyż wy prócz KAM nie macie czegoś takiego jak życie prywatne? Przecież mamy moderatorów - w końcu po to są - aby się nawzajem uzupełniać i tak się dzieje.
Coś nie widzę wylewnych podziękowań naszego mastera za Twój wkład w jego relacje z forumowiczami...
Wierz mi, że mam życie prywatne, towarzyskie i jeszcze parę innych żyć (tudzież rzyci) o których tu się rozpisywać nie będę, bo po prostu nie wypada. I cieszę się z dwóch rzeczy - po pierwsze dlatego, że próbujesz jakoś podtrzymać morale konającej załogi, po drugie - dlatego, że dostrzegasz iż ta załoga słusznie kona. Doszła do końca swojego marszu, wykonała zadanie i naprawdę nie ma dokąd dalej iść. I nie zmienią tego działania Lewina, tudzież Kroma, one tylko przedłużają tą agonię.
Także forum nie umarło. Jeszcze. I wydaje mi się, że w takim stanie w jakim jest obecnie pozostać powinno. Po prostu, żeby ktoś kto czasem sobie przypomni że było coś takiego, jak K&M i ściągnie to z netu mógł wejść i zobaczyć te parę postujących raz na parę dni osób, z których jedna może odpowie na jego pytanie.
http://farmersi.pl - polecam wszystkim, którzy cenią sobie wymagającą myślenia rozgrywkę na poziomie.
Odpowiedz