Krzyż!

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz

Czy krzyż powinien zostać przeniesiony?

Tak
10
53%
Nie
2
11%
Guzik mnie to obchodzi, byle przestali z tego robić aferę
7
37%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Krzyż!

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Wubek »

Pomyślałem sobie, że celem ożywienia forum wspomnę tutaj o kwestii wybudowania za krzyżem upamiętniającym ofiary katastrofy smoleńskiej pałacu prezydenckiego.
Jaka jest wasza opinia? Czy uważacie, że pałac powinien zostać, czy powinno się go przenieść gdzie indziej?* Co myślicie o zachowaniu naszego narodu w jakże trudnych czasach?

*To chyba wystarczy za moją opinię, prawda?
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Zostało postanowione (również za zgodą Kościoła), że krzyż ma zostać przeniesiony, więc wątpię, żeby ktokolwiek ze zdrowym rozsądkiem domagałby się jego pozostawienia w taki sposób.
Kto najgłośniej krzyczy, wszyscy wiemy. Skrajni fanatycy polityczni (wyznawcy Kaczyńskiego?), z religią to ma niewiele wspólnego - w ten sposób jedynie obrażają osoby naprawdę wierzące. Samo zachowanie jest po prostu żałosne - każdy chyba widział tą szopkę, przywiązywanie się do krzyża, "negocjacje" dwóch stron. Brak jakiejkolwiek logiki, tylko wrzask, wieszanie psów na wszystkich i wszystkim (zły Żyd Tusk i Ruscy!). Pełna kulturka!

Władze też się nie popisały, dając tak łatwo za wygraną. W porządku, przy pierwszej próbie uznano sytuacje za zbyt niebezpieczną, co rozumiem. Co jednak stoi im na przeszkodzie, żeby przenieść krzyż o niezapowiedzianej porze, gdy będzie tam stało góra kilkanaście osób?

Teraz tylko wszyscy oglądamy ten cyrk, za granicą się śmieją, a każdy, kto spaceruje Krakowskim Przedmieściem, otrzymuje w prezencie wiązankę.

Dobrze, że ludzie organizują jeszcze takie akcje, jak ta spontaniczna w nocy z 9 na 10 sierpnia (tak przy okazji, był ktoś tam?), i widzą w tym wszystkim głupotę całej tej sytuacji.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Jako katolik wierzący i praktykujący wypowiem się tylko jednym słowem: tragedia.
kuba11100 pisze:Teraz tylko wszyscy oglądamy ten cyrk, za granicą się śmieją, a każdy, kto spaceruje Krakowskim Przedmieściem, otrzymuje w prezencie wiązankę.
... a Bozia patrzy na to wszystko z góry.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Wiecie co? Cieszę się, że tego nie widziałem, bo byłem na wakacjach, dzięki Bogu.
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Ja mogę jedynie w tym momencie podzielić zdanie reszty użytkowników i dodać, że dla mnie, jedynym odpowiednim miejscem dla każdego symbolu religijnego są miejsca kultu religijnego (wszelkiego rodzaju świątynie itp.) A samo zachowanie "obrońców krzyża" - cóż... Bez komentarza.

Edit - ten projekt wydaje się być w 100% odpowiedni ;)
Ostatnio zmieniony 16 sie 2010, 22:14 przez Michailoff, łącznie zmieniany 1 raz.
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
ChrisEggII
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: ChrisEggII »

cos skasowalo moja wiadomosc wiec napisze jeszcze raz
jestem za pszeniesieniem krzyza bo to nie jest jego miejsce. ci ludzie nazekaja ze krzyz moze byc przeniesiony tylko w godne mieisce a kosciol pszeciesz jest tkim
ci ludzie niedlugo zamiat pomnika beda sie domagac piramidy ze sfinksem.
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Piramida ze sfinksem to nawet niezly pomysł :D Znacznie lepsza atrakcja niż jakiś tam pałac prezydencki... A krzyż powinien być przeniesiony, choćby dlatego, że to nie miejsce na krzyż. Niech go wezmą do kościoła i tam sobie mogą sieeedzieć. Nawet nie będą musieli go bronić. Tylko impreza się skończy...
Odpowiedz