Windows 7 : Jak wgrać WGA

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum

Windows 7 : Jak wgrać WGA

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Phoenix_PL »

Otóż zamieszczę tutaj mały poradnik pt. Jak zcrackować Windows 7

Otóż kilka miesięcy temu Microsoft dał poprawkę Anty-WGA, która uniemożliwia zcrackowanie Windowsa 7 za pomocą WGA. A ja to rozpracowałem, i zamieszczam poradnik w kilku krokach.

KROKI OBOWIĄZKOWE

KROK I: Instalujemy Total Commander albo odpalamy opcję Wyszukaj (w TC to jest Alt + F7)(Osobiście polecam TC, bo możliwe że tylko on nam to wyszuka :])
KROK II: Wyszukujemy ciąg znaków KB905474.
KROK III: Usuwamy WSZYSTKIE pliki z tym dopiskiem.
KROK IV: Instalujemy dowolny Crack WGA [Byle nie z wirusem :D], i cieszymy się crackowanym Windowsem 7.

Komplikacje: Jedyna komplikacja, to okienko które będzie co jakiś czas wyskakiwało, prosząc o weryfikację oryginalności Siódemki. Wystarczy kliknąć Anuluj ;).

CZYSZCZENIE WINDOWSA (niekonieczne)

KROK I: Instalujemy CCleaner.
KROK II: Uruchamiamy. pokaże nam się zakładka Cleaner. Zaznaczamy w niej wszystkie pozycje, oprócz dwóch ostatnich [w podzakładce Windows][Nie musimy zaznaczać Saved Passwords], i wszystkie pozycje[też nie musimy zaznaczać Saved Passwords] w podzakładce Programy.
KROK III: Klikamy Analiza i czekamy. po zakończeniu analizy, klikamy Uruchom Cleaner. [Przedtem jednak radzę się pochwalić ile macie śmieci na dysku(w białym okienku po kreskach na górze)] Czekamy na zakończenie i przechodzimy do zakładki Rejestr.
KROK IV:Zaznaczamy wszystkie pozycje, i klikamy Skanuj by znaleźć problemy. po skończeniu skanu, klikamy Napraw zaznaczone problemy... (znowu się pochwal błędami w rejestrze!),(kopii zapasowej rejestru nie trzeba tworzyć, jeśli się nie chce)i klikamy Napraw wszystkie zaznaczone problemy.

JAK TO DZIAŁA

Szukamy i usuwamy poprawki Anty WGA, a potem podmieniamy oryginalne windowsoskie pliki, na crackowane. CCleaner czyści komputer z niechcianych śmieci, co zwolni miejsce na dysku, i przyspieszy nasze Okienka :). Radzę czyścić regularnie.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2011, 18:20 przez Phoenix_PL, łącznie zmieniany 1 raz.
Woot...
Powracam ^^
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Strasznie pokręciłeś.
- Po pierwsze, chodzi o usunięcie WGA, które właśnie odpowiada za komunikaty o nielegalnej kopii i ewentualnie może blokować (?) instalację lub ściągnięcie niektórych rzeczy od MS, więc usunięcie nic tu nie da;
- Aktywacja i WGA to dwie odrębne rzeczy;
- Za nic w świecie nie mogę znaleźć u siebie aktualizacji o tym numerze;
- Pierwsze wersje aktualizacji są datowane na 2006 rok :-);
- Stawiam, że trafiłeś na starego/kiepskiego cracka, który już nie działa :-P;
- CCleaner nie ma nic wspólnego z crackowaniem.

Jeśli ktoś świadomie decyduje się na pirata, powinien czytać opisy każdej aktualizacji, żeby się nie naciąć. Tą niechcianą można ukryć, nie instalować i zapomnieć. No i dobry crack to podstawa :mrgreen:
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Mnie to działa :]

EDIT: Sam to opracowałem :roll:
Ostatnio zmieniony 25 mar 2011, 18:25 przez Phoenix_PL, łącznie zmieniany 1 raz.
Woot...
Powracam ^^
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Przypadek? :D

Nie wiem, sam mam legalną kopię i całe szczęście nie muszę się tym bawić; mówię tylko, że w tekście jest pełno nieścisłości ;-)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Hmmm... spróbuję to poprawić, i ... ok, zaraz poprawię

EDIT: Poprawione. Ja miałem Win 7 Ultimate, no i działało na tej metodzie przez parę miesięcy dotąd aż przeinstalowałem okienka.
Woot...
Powracam ^^
Odpowiedz