Heroes of Might and Magic III [Temat bardzo ogólny]

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Heroes of Might and Magic III [Temat bardzo ogólny]

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Dzień dobry

Dzisiaj w sumie przez przypadek zobaczyłem... MODA do HOMM 3, ja Janosiczek wielki, wielki fan HOMM 3. od roku '99.
Tak nie wiem przeczucie.. znalazłem tę stronę :
http://www.heroes3.eu/
Wchodzę a tam... moim oczom ukazuje się... nowy zamek i nowe jednostki...
Normalnie aż mi drgnęły nogi... (dobrze, że siedziałem)....

Koniecznie muszę oblukać to bardziej.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 21:18 przez janosiczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Ładny wystrój. Z klasą. Chociaż dzisiaj wiałaby na poły kiczem technicznym, na poły byłaby legendą ciągniętą za uzdę ku niewiadomemu. Ładne tła. Chętnie machnąłbym sobie je na tapetę.
...Janosiczek wielki...
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum

Re: Heroes of Might and Magic III

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Piko »

janosiczek pisze:Dzień dobry

Dzisiaj w sumie przez przypadek zobaczyłem... MODA do HOMM 3, ja Janosiczek wielki, wielki fan HOMM 3. od roku '99.
Nie wstyd ci? Niby taki wielki fan, a takich rzeczy nie wie. Dodatkowo - dowiedział się przez przypadek. Ja wielkim fanem nie jestem, ale co jakiś czas sprawdzam i już od ponad tydzień temu dowiedziałem się, że stworzono HotA.
Khelak pisze:Ładny wystrój. Z klasą.
A dziwisz się, skoro 21 osób nad tym pracuje :P
Khelak pisze: ...Janosiczek wielki...
Jego wina, że nazwał się z małej litery, a teraz marzy o wielkości :P. Powinno być raczej "janosiczek samochwała" :smiesne:

Co do projektu - fajnie by było, gdyby było po angielsku lub po polsku, zamiast w języku rosyjskim. Ale nie licząc tego, to projekt super :D

Aha, janosiczek - zmień nazwę tematu na coś w stylu HotA - świetny mod do Heroes 3, bo po tej która jest teraz to nic nie można wywnioskować o zawartości.
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Ot, kolejny fanowski projekt mający za zadanie zmienić/ulepszyć/rozbudować HoMM3... Jak dla mnie, kolejny strzał w kolano - wszak po co zmieniać coś, co jest doskonałe w takiej formie, w jakiej zostało wypuszczone przez twórców (a to dość rzadkie naszym światku gier)? Jestem dość nieufny wobec wszelkich modów do "Hirołsów", po tym, co zaprezentował WoG, którego powinni zwać "Wake of Bugs" - więcej błędów wprowadza, niż zmian. Jakkolwiek część zmian z WoG-a jest jak najbardziej pozytywna i urozmaica rozgrywkę (vide mithril - moim zdaniem chyba najlepszy pomysł z całego WoGa), to większość rozwala kompletnie balans gry, niebywale wzmacniając artefakty i dodając masę zdecydowanie za silnych jednostek. Poza tym - nie czarujmy się, WoG śmierdzi na kilometr amatorszczyzną. Grafiki w WoG to kompilacja tych pochodzących z HoMM, jak i powyciąganych z innych gier (najczęściej Baldur's Gate), a skrypty są dziurawe, jak szwajcarski ser - jednak twórcy tego moda zmagali się z identycznym problemem, co my - brak kodu źródłowego. Jakiej jednak krytyki bym na WoG-a nie spuścił, to dalej, mimo tych błędów, pozwala cieszyć się grą, chociaż na pewno w całkowicie innym wymiarze.
Słowem - HoMM 3 SoD, a HoMM 3 WoG to dla mnie niemalże dwie różne gry, które łączy li jedynie grafika oraz podstawowe założenia.
Bardzo pozytywnie zaskakuje mnie poziom tego nowego moda - w najgorszym razie nie odpycha. Widać, że pracowali nad tym przynajmniej półprofesjonalni graficy, zaś całość nie ingeruje w kod gry tak mocno, jak WoG, ponadto zgrabnie stara się zachować dość kruchą równowagę z oryginalnego HoMM. Od razu zaznaczam, że nie wiem nic więcej na temat tego dzieła - jeszcze nie miałem okazji w niego zagrać. Jakkolwiek wolałbym widzieć odtworzoną "Kuźnię", to i "Przystań" może być ciekawa. Zobaczymy, co to z tego wyjdzie, mam nadzieję, że nie upadnie to tak szybko, jak powstało - wszyscy doskonale wiemy, że scena modderska każdej gry jest niesamowicie krucha, jedne projekty powstają, a inne zaś - giną śmiercią naturalną.
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Piko »

Michailoff - WoG i HotA reprezentują zupełnie inne poziomy. Nad HotĄ pracuje 21 specjalistów, natomiast nad WoGiem, jeśli się nie mylę głównie jedna osoba pracowała. O ile WoG daje multum innowacji, to HotA po prostu rozbudowuje go podobnie jak AB i SoD rozbudowały RoE. Tylko nowe miasta (i wszystko co z nimi związane), kilka miejsc do zwiedzenia na mapie przygody, artefakty i kampanie. Ot co.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Piko, jako fan nie wszystko musze wiedzieć,
myślałem że oprócz woga nic nie ma więcej... bo kiedy byłem "aktywny" tylko WOG był... a to było jakiś czas temu.

Co do HOTA, to ... tak jak tu już piszą, graficznie jest naprawdę dobrze, ładne grafiki gdy się mapa wczytuję, czy same nowe miasto prezentuje się ładnie, nie widać niczego na odpierdal. Same jednostki są ładnie zrobione, może troszkę za dużo nóżkami przebierają ;) ale jest dobrze. Szkoda że my nie mamy takich grafików jak oni.... Może by się znalazł jakiś co też grał w KAM...

Jak na moje to bardzo dużo pracy włożyli w grafikę... jest tyle tego że jestem zaskoczony.Szkoda, że gra jest po rosyjsku... kompletnie nie wiadomo o co chodzi jak coś cyrylicą jest napisane... ;) Poczekamy zobaczymy.
Awatar użytkownika
ChrisEggII
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: ChrisEggII »

Ja tylko czekam, kiedy ktoś się skusi do wprowadzenia The Forge, a myślę że to tylko kwestia czasu.
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

Och widzę zmienny nastrój masz...
Jak się nie dawno (w grze sieciowej?) pytałem: Gracie w coś z poza kam remake itp. ?
Ty odpowiedziałeś: Jasne! Kam TPR i samo TSK.
-.-

//edit: I potem nawet dodałeś coś chyba, że kam to całe życie twoje? :glupek: :lol:
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

Ja ten dodatek przyuważyłem już kilka miesięcy temu. I faktycznie miałem na niego wielką ochotę. Niestety mój entuzjazm przygasł, gdy dowiedziałem się, że prace nad HotA stanęły... i ruszyć nie mogą. Fajnie, że w końcu powrócono do tego projektu. Szkoda tylko, że dalej jest to tylko wersja beta, a znając życie to jeszcze przez długi czas nie ujrzymy tej kompletnej.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Joker pisze:Och widzę zmienny nastrój masz...
Jak się nie dawno (w grze sieciowej?) pytałem: Gracie w coś z poza kam remake itp. ?
Ty odpowiedziałeś: Jasne! Kam TPR i samo TSK.
-.-

//edit: I potem nawet dodałeś coś chyba, że kam to całe życie twoje? :glupek: :lol:
To do mnie /.?! Ja w HOMM tylko z komputerem.
A to co powiedziałem zgadza się bo od 2 lat tylko KAM, wcześniej 3 - i więcej lat to HOMM 3. Jako że o HOMM lekko zapomniałem bo wog przez dłuugi czas się nie aktualizował porzuciłem nadzieje i nie zaglądałem na strony. Ale sercem jestem tylko przy kilku grach:

Clash, Homm3, KAM, gdyby każda z tych gier dostała swoje wznowienie... to bym był... szczęśliwy.... najbardziej mi szkoda Clasha... ehh... (łezka)
Odpowiedz