Propozycja
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Propozycja
Słuchajcie tak sobie pomyślałem żeby można było zrobić w dziale "Gawędy Średniowieczne" też takie małe działy typu : Offtopic, Sport, Muzyka, Filmy. Nie wiem, czy już ktoś tak pisał, lub był podobny temat, ale sądzę, że to jest dobry pomysł. Jeszcze jedno : można robić tematy typu - zabawy X czy Y, kupmy sobie domek ?
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
Re: Propozycja
Nie mamy możliwości tworzenia działu wewnątrz innego, jak na razie jedyną opcją byłoby podzielenie.Lancetnik pisze:Słuchajcie tak sobie pomyślałem żeby można było zrobić w dziale "Gawędy Średniowieczne" też takie małe działy typu : Offtopic, Sport, Muzyka, Filmy.
Tak jak przeglądam pierwsze 10 stron, to znakomita większość nadaje się jednak do ogólnego działu. Owszem, jest trochę o grach, rzeczach związanych z komputerami/Internetem (ogólnik), a tak to na palcach jednej ręki można zliczyć kandydatów do innych kategorii.
Ogólnie rzecz biorąc forum jest małe i nie zdarza się, żeby w tym dziale było więcej niż 5 aktywnych tematów w krótkim odstępie czasu. Tak więc zmiana taka wydaje mi się nieopłacalna (co nic nie przesądza, zależy jeszcze co o tym sądzą inni).
Też nie ma, zaś ręczna aktualizacja jakoś mi się nie uśmiecha.robi29 pisze:Nie wiem czy jest taka możliwość na tym forum, wyłączenia naliczania wiadomości w poszczególnych działach.
Opcją byłoby też całkowite zdjęcie licznika, jednak i na to nie mam wpływu.
Leży jeszcze w koszu, Michailoff napisał wyczerpujące uzasadnienie.robi29 pisze:Kiedyś były zabawy w X czy Y, czy inne, ale potem wykasowano z powodu nabijania sobie postów.
Z drugiej strony nie mam nic przeciwko zabawom, które są w jakiś sposób ciekawe, zabawne czy zmuszające do myślenia - nie pisaniem liczb po kolei.
- Michailoff
- Moderator
Widać, Joker, żeś nie jest ze starej gwardii forum... w owej zamierzchłej epoce (przełom 2005-06) na tego typu (X czy Y) tematach posty nabijali niemal wszyscy na forum. Chodziło o to, by mieć szturmującego barbarzyńcę w avatarze (wtedy nie było możliwości wyboru takiego, był on przydzielany z góry na podstawie liczby postów), poza tym - licznik postów był publiczny. Niektórzy pisali cokolwiek, posty nieraz dwu-trzyznakowe, aby tylko widać było, że człek się "udziela", no i żeby barbarzyńca był.
Co ciekawe, przodował w tym wiceadministrator Khelben, wówczas będący jeszcze gimnazjalnym szczeniakiem
Mało kto wie, że brakło niewiele, a człek ten poczciwy wyleciałby z forum z hukiem! A teraz wyrósł na jednego z najbardziej szanowanych ludzi na forum... popatrzcie, jak to ludzie potrafią dojrzeć 
Edycja - Jestem pewny, że widziałem fora, w których działy były podzielone na poddziały - jestem pewny i dam sobie rękę o to uciąć. Znając pewnie życie - fora są postawione na phpBB3 lub innym systemie...
Co ciekawe, przodował w tym wiceadministrator Khelben, wówczas będący jeszcze gimnazjalnym szczeniakiem
Edycja - Jestem pewny, że widziałem fora, w których działy były podzielone na poddziały - jestem pewny i dam sobie rękę o to uciąć. Znając pewnie życie - fora są postawione na phpBB3 lub innym systemie...
Crimson (king) Michailoff
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
Do obecnego skryptu też są modyfikacje umożliwiające to, problem tylko w tym, że sami i tak nie możemy ich wgrywać (i konwersja na coś nowszego jest dużo prostsza i bardziej opłacalna).Michailoff pisze:Edycja - Jestem pewny, że widziałem fora, w których działy były podzielone na poddziały - jestem pewny i dam sobie rękę o to uciąć. Znając pewnie życie - fora są postawione na phpBB3 lub innym systemie...
Nadal jest - nie ma go tylko w widoku tematu.Michailoff pisze:poza tym - licznik postów był publiczny
Hmm... Ciekawe, czy pomyślałem o tym samym.Mixons pisze:Może tak samo będzie z osobą z naszego forum okrytą bardzo złą sławą...
Hmm... Jak jesteście chętni do aktualizacji skryptu/silnika strony, to byłbym w stanie pomóc. Od razu mówię, że (niejakie) doświadczenie mam z aktualizacją strony stworzonej w Joomlu (a raczej jej całkowitą dezintegracją i pospieszną odbudową- ale efekt jest całkiem niezły
), nie z forum. Ale jeśli jesteście zainteresowani- mogę pomóc. Tylko sugeruję wcześniejszy backup, bo tu mógłby być problem z odtworzeniem wszystkiego