Propozycja

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lancetnik
Użytkownik Forum
Kontakt:

Propozycja

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Lancetnik »

Słuchajcie tak sobie pomyślałem żeby można było zrobić w dziale "Gawędy Średniowieczne" też takie małe działy typu : Offtopic, Sport, Muzyka, Filmy. Nie wiem, czy już ktoś tak pisał, lub był podobny temat, ale sądzę, że to jest dobry pomysł. Jeszcze jedno : można robić tematy typu - zabawy X czy Y, kupmy sobie domek ?
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Kiedyś były zabawy w X czy Y, czy inne, ale potem wykasowano z powodu nabijania sobie postów. Nie wiem czy jest taka możliwość na tym forum, wyłączenia naliczania wiadomości w poszczególnych działach. Wtedy takie tematy miałyby sens.
Awatar użytkownika
Lancetnik
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Lancetnik »

Właśnie widziałem ten temat z zabawą X czy Y i bardzo mnie dziwiło, czemu jest zamknięty. :?
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Re: Propozycja

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Lancetnik pisze:Słuchajcie tak sobie pomyślałem żeby można było zrobić w dziale "Gawędy Średniowieczne" też takie małe działy typu : Offtopic, Sport, Muzyka, Filmy.
Nie mamy możliwości tworzenia działu wewnątrz innego, jak na razie jedyną opcją byłoby podzielenie.

Tak jak przeglądam pierwsze 10 stron, to znakomita większość nadaje się jednak do ogólnego działu. Owszem, jest trochę o grach, rzeczach związanych z komputerami/Internetem (ogólnik), a tak to na palcach jednej ręki można zliczyć kandydatów do innych kategorii.
Ogólnie rzecz biorąc forum jest małe i nie zdarza się, żeby w tym dziale było więcej niż 5 aktywnych tematów w krótkim odstępie czasu. Tak więc zmiana taka wydaje mi się nieopłacalna (co nic nie przesądza, zależy jeszcze co o tym sądzą inni).
robi29 pisze:Nie wiem czy jest taka możliwość na tym forum, wyłączenia naliczania wiadomości w poszczególnych działach.
Też nie ma, zaś ręczna aktualizacja jakoś mi się nie uśmiecha.
Opcją byłoby też całkowite zdjęcie licznika, jednak i na to nie mam wpływu.
robi29 pisze:Kiedyś były zabawy w X czy Y, czy inne, ale potem wykasowano z powodu nabijania sobie postów.
Leży jeszcze w koszu, Michailoff napisał wyczerpujące uzasadnienie.
Z drugiej strony nie mam nic przeciwko zabawom, które są w jakiś sposób ciekawe, zabawne czy zmuszające do myślenia - nie pisaniem liczb po kolei.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
NaruT4o
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: NaruT4o »

Jestem za stworzeniem takiego tematu :D
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

A co ma do tego licznik postów?
... Bo nie rozumiem? Więcej znaczy lepiej? :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Widać, Joker, żeś nie jest ze starej gwardii forum... w owej zamierzchłej epoce (przełom 2005-06) na tego typu (X czy Y) tematach posty nabijali niemal wszyscy na forum. Chodziło o to, by mieć szturmującego barbarzyńcę w avatarze (wtedy nie było możliwości wyboru takiego, był on przydzielany z góry na podstawie liczby postów), poza tym - licznik postów był publiczny. Niektórzy pisali cokolwiek, posty nieraz dwu-trzyznakowe, aby tylko widać było, że człek się "udziela", no i żeby barbarzyńca był.
Co ciekawe, przodował w tym wiceadministrator Khelben, wówczas będący jeszcze gimnazjalnym szczeniakiem :o Mało kto wie, że brakło niewiele, a człek ten poczciwy wyleciałby z forum z hukiem! A teraz wyrósł na jednego z najbardziej szanowanych ludzi na forum... popatrzcie, jak to ludzie potrafią dojrzeć :P

Edycja - Jestem pewny, że widziałem fora, w których działy były podzielone na poddziały - jestem pewny i dam sobie rękę o to uciąć. Znając pewnie życie - fora są postawione na phpBB3 lub innym systemie...
Crimson (king) Michailoff
Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixons »

Może tak samo będzie z osobą z naszego forum okrytą bardzo złą sławą...
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Michailoff pisze:Edycja - Jestem pewny, że widziałem fora, w których działy były podzielone na poddziały - jestem pewny i dam sobie rękę o to uciąć. Znając pewnie życie - fora są postawione na phpBB3 lub innym systemie...
Do obecnego skryptu też są modyfikacje umożliwiające to, problem tylko w tym, że sami i tak nie możemy ich wgrywać (i konwersja na coś nowszego jest dużo prostsza i bardziej opłacalna).
Michailoff pisze:poza tym - licznik postów był publiczny
Nadal jest - nie ma go tylko w widoku tematu.
Mixons pisze:Może tak samo będzie z osobą z naszego forum okrytą bardzo złą sławą...
Hmm... Ciekawe, czy pomyślałem o tym samym.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Hmm... Jak jesteście chętni do aktualizacji skryptu/silnika strony, to byłbym w stanie pomóc. Od razu mówię, że (niejakie) doświadczenie mam z aktualizacją strony stworzonej w Joomlu (a raczej jej całkowitą dezintegracją i pospieszną odbudową- ale efekt jest całkiem niezły ;)), nie z forum. Ale jeśli jesteście zainteresowani- mogę pomóc. Tylko sugeruję wcześniejszy backup, bo tu mógłby być problem z odtworzeniem wszystkiego ;)
Odpowiedz