Bardziej realna gra
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Bardziej realna gra
Myśleliście by ta gra była bardziej realna jakiś sklep z narzędziami konstrukcja broni i zbroi na kilku etapach albo by pomocnicy i reszta mieszczaństwa atakowała w razie ataku atak byłby 1 każdy łazi z jakimś narzędziem rzemieślniczym albo łucznicy i kusznicy z amunicją do 255 którą by uzupełniali.
-
The Viking
- Administrator Forum

Oczywiście że mogliby to zrobić i wydaje mi sie ze przez kilkanaście lat istnienia gierki ktos już wpadał na ten pomysł. Ale celem remake'u nie jest zmienianie gry (bo gdyby realizowano każdy z pomysłów to pierwotny KaM zniknąłby w masie "ulepszeń" wziętych z innych gier. KaM nie byłby KaM'em.) ale usprawnienie rozgrywki przy drobnych poprawkach.
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
administrator forum knights.sztab.com
- Sir Feliks
- Moderator
- Kontakt:
Zgadzam się z przedmówcą, jednak tego typu rzeczy nie były proste do wykonania.
Choć, jeśli chcesz - kod remaka jest otwarty, możesz coś własnego zmajstrować
Choć, jeśli chcesz - kod remaka jest otwarty, możesz coś własnego zmajstrować
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Gdyby ktoś był mega super dobrym grafikiem i zrobił by tak pięknie wyglądające grafiki które pasują do KAMA jak ulał.. zrobił by nawet... grote smoka, kilka nowych budynków, nowych jednostek, animacje do smoka i pokazał by to Lewinowi... to nawet tak fantastyczny obiekt jak smok by trafił do Kama. Reasumując. Brakuje grafika 
Właściwie, to pomysł za amunicją nie jest taki zły- nierzadko korzystanie z łuczników pozwala bezproblemowo skasować znacznie większe grupy przeciwników, albo przynajmniej wywabiać je na lepszy teren. Danie im ograniczonej liczby pocisków (z zaznaczeniem, że jedyny problem to logistyka- budynek produkujący amunicję jest bez sensu) rozwiązałoby ten problem... Oraz pozwoliło przywrócić warsztat z katapultami. Katapulta miałaby domyślnie 1 pocisk, oraz dodatkową jednostkę- wózek z amunicją (10 pocisków). Obsługa- 2 pomocników. Wóz z amunicją transportuje i obsługuje (przynosi i donosi do katapulty) 1 pomocnik i koń.
Osobiście wolałbym większe urozmaicenie ekonomii. Więcej jedzenia, towarów itp.
Osobiście wolałbym większe urozmaicenie ekonomii. Więcej jedzenia, towarów itp.
Ja natomiast powiem, że nie potrzeba mi za bardzo nowych rzeczy w KaMie. Amunicja - skomplikowała by rozgrywkę. Więcej żarcia - po co? Cztery typy wystarczą, po co dziesięć, z których każdy różni się ilością dawanej energii o 5%? Ja myślę, że wystarczy więcej kampanii, tylko najlepsze z najlepszych mapek multi (ale dużo takich oczywiście, bo nie można grać cały czas tych samych), może więcej muzyki.
Twórcy TSK i TPR obmyślili bardzo dobrą grę, gorzej z wykonaniem. Natomiast wykonanie poprawili Lewin i Krom.
@janosiczek - nie, nie dodaliby. Chociażby mój grabieżca - jednostka nawet pasowała do KaMa, grafiki by jako tako pasowały, jednostka byłaby bardzo przydatna, a widzisz...
Twórcy TSK i TPR obmyślili bardzo dobrą grę, gorzej z wykonaniem. Natomiast wykonanie poprawili Lewin i Krom.
@janosiczek - nie, nie dodaliby. Chociażby mój grabieżca - jednostka nawet pasowała do KaMa, grafiki by jako tako pasowały, jednostka byłaby bardzo przydatna, a widzisz...
@Piko: A czemuż by nie dodać więcej towarów? Chodzi mi o to, żeby skomplikować rozgrywkę, a jednocześnie zachować jej formę. Amunicja polegałaby na łażeniu przez pomocnika do spichlerza i przynoszenia jej- to nie nowy towar. Ewentualnie, żeby jeszcze bardziej osłabić katapultę/balistę, pocisk działałby na zasadzie 3 pociski- 1 kamień/deska.
No i naprawdę marzą mi się ulepszenia budynków, ale podejrzewam, że ten pomysł by się nie przyjął (ale z drugiej strony pomyślcie- gospodarstwo z przyłączonym młynem dla oszczędności czasu i miejsca...)
No i naprawdę marzą mi się ulepszenia budynków, ale podejrzewam, że ten pomysł by się nie przyjął (ale z drugiej strony pomyślcie- gospodarstwo z przyłączonym młynem dla oszczędności czasu i miejsca...)