Forum (ogólnie).

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Smalec
Użytkownik Forum

Forum (ogólnie).

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Smalec »

Witam. Otóż w tym temacie chciałbym się dowiedzieć coś o Forum, to znaczy...

- jaki ma silnik?
- da się wprowadzać jakieś modyfikacje?
- czy za to musi administracja płacić?
- macie jakieś plany?
- kto posiada dostęp do Panelu Administracyjnego (PA), jeśli oczywiście jest tutaj, tylko, że pod inną nazwą?
- jest coś takiego, jak dodawanie ostrzeżeń (warnów)?

W sumie to mam jeszcze dla Was kilka propozycji, ale to zależy też od tego, jaki właśnie Forum posiada silnik.
Awatar użytkownika
ChrisEggII
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: ChrisEggII »

Administracja dostała tę domenę za darmo, jednak kosztem reklam, a system warnów istnieje, choć jest on nieoficjalny. Nigdzie nie ma ich licznika. Po prostu administratorzy zbanują użytkownika, jak sobie porządnie naskrobie. Na resztę pytań nie potrafię odpowiedzieć.
Awatar użytkownika
Smalec
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

;) pisze:Administracja dostała tę domenę za darmo[...]
To jest dość zrozumiałe, a zarazem oczywiste, ale może nadszedł czas, aby wykupić :)? Zazwyczaj jak zapłacisz za utrzymywanie strony chociaż "11.07 złotych" na miesiąc - to masz przynajmniej wiele możliwości. Zresztą i tak nie oczekuję tego od Was - róbcie co chcecie, bo ja Wami nie rządzę. Ja tutaj jakby coś będę pisać tylko o propozycjach, jak i o informacjach na temat.
;) pisze:[...], a system warnów istnieje, choć jest on nieoficjalny. Nigdzie nie ma ich licznika. Po prostu administratorzy zbanują użytkownika, jak sobie porządnie naskrobie.
System ostrzeżeń... można zrobić coś takiego, jak "pięć ostrzeżeń". Na czym to polega oraz o co mi dokładnie chodzi:
1. Osoba z rangą Moderator, bądź wyższą ma prawo dodać ostrzeżenie użytkownikowi, jeśli złamie chociaż jeden punkt regulaminu!
2. Ostrzeżenia można dodawać wartościowo, czyli możemy dać jedno ostrzeżenie, ale ono ma wartość "3", czyli jeszcze dwa punkty i - do widzenia :).
3. Jeśli użytkownik uzbierał już trzy punkty - nie może pisać postów na Forum, ale nadal może pisać na ShoutBox'ie, czytać różne tematy i tego typu rzeczy, które są inne od pisania postów. Niestety mając pięć punktów traci dostęp do Forum, jak i jego konto zostaje usunięte.
4. Użytkownik może "odpracować ostrzeżenie", czyli może się pozbyć tego ostrzeżenia, jeśli zrobi coś dla Forum, lub nie zrobił nic sprzecznego z regulaminem przez miesiąc.

To jest propozycja :).
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: The Viking »

A gdzie nr. 5? :wink: Nie jestem do końca pewien, ale tak extremalne sytuacje się raczej tutaj nie zdarzają.
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

1. phpBB (jest w stopce)
2. Tak
3. Nie (hosting jest sponsorowany przez sztab.com). Na brak możliwości nie narzekamy.
4. Odnośnie czego?
5. Tajemnica służbowa :)
6. Tak - jednak sięgamy do tego tylko w skrajnych przypadkach, nie ma też sztywno ustalonego "cennika".
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Smalec
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Najważniejszą dla mnie informacją jest to, że można wprowadzać modyfikacje. Dowiedziałem się już wszystkiego, co chciałem, a jak znajdę coś ciekawego - to Wam powiem :). Temat można zamknąć, żeby nie było już SPAMU.
Awatar użytkownika
Diego
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Diego »

Zastanawiam się tylko po co?
Po co tutaj cokolwiek zmieniać, jak i tak jest wszystko czego byśmy potrzebowali o.0
System warn'ów - to forum w prawie całości tworzy kulturalne społeczeństwo i nie ma problemów z użytkownikami, także taki system nawet tutaj się nie przyda ;P

Według mnie lucbach bardzo dobrze zarządza tym forum i niech tak zostanie jak jest ;)
smile ; )
Odpowiedz