Full soundtrack

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

kurzel131
Użytkownik Forum
Kontakt:

Full soundtrack

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kurzel131 »

Poszukuje pełnego soundtracku do k&m, ktoś mi dawno temu dawał link, ale go nie mogę znaleźć, chyba to był jakiś patch sr2 rc2 zawierający muzykę z 1 i dodatku plus kilka nowych w sumie chyba 39 piosenek.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Do obecnie jedynej popularnej wersji gry są dodane tylko dwa autorskie utwory. Ścieżka na grę składa się obecnie z dwudziestu czterech kompozycji, zarówno z TPR jak i TSK, którym poprawiono możliwie jakość. Każdy plik dostępny jest w katalogu z grą w przystępnym formacie MP3. Z tego też względu, nie ma specjalnego powodu do ładowania utworów osobno.
Mała dygresja - w piosenkach się śpiewa. W utworach instrumentalnych - nie. W KaM nie ma piosenek.
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: The Viking »

Ooo, Khelu, masz ode mnie giga plusa za zwrócenie uwagi na ten błąd kosmetyczny. Sam już dawno temu się poddałem bo mimo że maksymalnie mnie to wku****, to ilość ludzi nie zauważających tej subtelnej różnicy była zbyt duża. Wydaje mi się nawet że też zacząłem ów błąd popełniać od czasu do czasu. Ehh, rewolucja naszego języka :smutny:
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Ja wyrzuciłem te smęty i załadowałem sobie Lady Gage. I jak raz na rok gram w kam to leci dobra muza.
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: woloszek »

janosiczek pisze:Ja wyrzuciłem te smęty i załadowałem sobie Lady Gage. I jak raz na rok gram w kam to leci dobra muza.
Chyba Lady Zgage :smiesne:
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Moderator
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Sir Feliks »

Ja specjalnie pościągałem "epic music", niedługo dodam jeszcze ballady, np. Zbroja, Obława, Lekcja historii klasycznej , Hiszpańskie dziewczyny. :)

Obrazek
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
Awatar użytkownika
Lord Gidoo
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Lord Gidoo »

Nie znam linku, o który pytasz, ale mam u siebie komplet muzyki z KaM (samo TSK, TSK+TPR i kilka nowych, jakie pojawiły się w Remake). Jeśli byłbyś zainteresowany to mogę Ci to udostępnić.

Swoją drogą szkoda, że w Remake'u nie ma większości utworów, jakie były w TSK...

Ps. Witajcie! Dawno mnie nie było, a tutaj tyle nowości. :szczerzy:
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

W KaM Remake są wszystkie utwory z TSK i wszystkie nowsze z TPR (pomijając te powtarzające się, będące słabszej jakości). Nowe kompozycje są tylko dwie i ani jednej więcej.

Nie stawiamy przecinka pomiędzy szkoda że.

Nie piszemy PS w postach. W ogóle go nie piszemy.
Awatar użytkownika
Lord Gidoo
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Lord Gidoo »

pomijając te powtarzające się, będące słabszej jakości
Czyli nie ma wszystkich i to widać po ilości: TSK zawiera 19 utworów, TPR 15, podczas gdy w Remake jest 24. Odejmując od tego utwory całkiem nowe, których jest 6, dostajemy tylko 18.

Zrozum jedno, ja nie oceniam tutaj tego czy twórcy postąpili dobrze czy źle, bo napewno nie dało się wszystkiego wrzucić (czy to ze względu na słabą jakość czy powtarzalność utworów z TSK w TPR). Faktem jest, że w Remake'u nie ma wszystkiego. :)

Nawet w tych powtarzających się utworach istnieje różnica. Muzyczki z TPR są zdecydowanie dłuższe i inaczej brzmią niż te z TSK. Nie dziwię się, że kurzel131 zapytał o pełny soundrack. Ja zdecydowanie wolę utwory z samego TSK.
Nie stawiamy przecinka pomiędzy szkoda że.
Myślę, że nie masz racji.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Kheli zaraz skonfrontuje się z tymi plikami. <wchodzi do katalogu>

Utworów jest dwadzieścia cztery, dwadzieścia dwa w formacie MP2, a zatem będące wszystkimi kompozycjami wziętymi z TSK (owe dziewiętnaście) i tymi z TPR (to w sumie jedynie dwie ścieżki), co daje wynik dwudziestu jeden plików dźwiękowych z KaM i dwa nowe utwory spoza TSK i spoza TPR, będące w formacie MP3. Wszystko się zgadza, według tego, co napisałem powyżej. Nie rozumiem zatem problemu. Nie ma tu żadnych innych nowych utworów w liczbie sześciu.
Ścieżek z TPR, które są powtórkami z TSK, nie porównywałem.

Jeszcze. Być może są tam jakieś różnice. Później je wezmę pod lupę.
Odpowiedz