wasze smieszne błedy

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Mati_91
Użytkownik Forum
Posty: 55
Rejestracja: 07 sie 2005, 17:30
Lokalizacja: Lipsk

wasze smieszne błedy

Post autor: Mati_91 »

piszcie jeśli popełniliscie jakies śmieszne błedy na poczatku grania w kam,ja np chcialem lekkojazdowcem pobic pikiniera :lol: ,albo wybudowalem wszystkie mozliwe budynki i nie moglem zeozumiec jakim cudem moja gospodarka stanęła skoro mialem 8 pomocnikow :lol:
FORZA JUVE!
metalmok
Użytkownik Forum
Posty: 32
Rejestracja: 13 sie 2005, 09:49
Lokalizacja: Kalety
Kontakt:

Post autor: metalmok »

Ja "wyprodukowałem" mnóstwo pomocników i dziwiłem się dlaczego stoją i nic nie robią a chleba ubywa... :D
Gb.Ottis
Użytkownik Forum
Posty: 128
Rejestracja: 04 sie 2005, 14:48
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

...

Post autor: Gb.Ottis »

Ja miałem śmieszną sytuację gdy grałem w KAM, a nawet dwie sytuacje.
1. Grałem we wprowadzenie i budowałem akurat gospodarstwa i winnice, następnie by oszczędzać miejsce winogorna oraz pole wybudowałem po drugiej stronie planszy ... Też się strasznie zdziwiłem, że nikt tam nie latał :}
2. Zobaczyłem, że komputer stawia fajne drogi, takie grube i nie ma u niego korków. Chciałem go naśladować, więc wybudowałem taki olbrzymi kwadrat z drogi i na nim chciałem stawiać budynki. Zanim jednak zrobili połowę tego funfamentu wszyscy zdechli :}
Piotr Soboń Gb.Ottis
E-mail: Gb.Ottis@poczta.fm
tel. +48 692636048
GG: 3832344
Rafael_5000
Użytkownik Forum
Posty: 332
Rejestracja: 06 sie 2005, 17:09

Post autor: Rafael_5000 »

Ja na początku stawiałem drogę przy chlewie (obok), bo ikonka wejscia jest w rogu i myslalem ze tam sie wchodzi, od boku :P
Gb.Ottis
Użytkownik Forum
Posty: 128
Rejestracja: 04 sie 2005, 14:48
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Fajny dział ...

Post autor: Gb.Ottis »

Jeszcze jeden głupi błąd. Myślałem, że w KAM jest jak innych strategiach. Brałem więc pomocnika i klikałem nim na zamek by się tam wybrał. Podobnie było z wojskiem, brałem całe wojo i wysyłałem na wroga, w TSK łucznicy wtedy idą {kolejny babol} i dochodza do nieprzyjaciela ... nie wnikam co razem robią ale głupio to wygląda ...
Piotr Soboń Gb.Ottis
E-mail: Gb.Ottis@poczta.fm
tel. +48 692636048
GG: 3832344
Rafael_5000
Użytkownik Forum
Posty: 332
Rejestracja: 06 sie 2005, 17:09

Post autor: Rafael_5000 »

Ja myślałem, że chłopi sami sobie sieją gdzie popadnie... Później uzywałem winogron, jako ozdoby :szczerzy:
polsal
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 25 wrz 2005, 12:03
Lokalizacja: z koszmaru...
Kontakt:

Post autor: polsal »

a ja zrobiłem 30 budowniczych żeby się wszystko szybciej budowało :D efekt był do przewidzenia... przeszkadzali sobie nawzajem i wszystko budowało się wolniej...
who waaants to beee kafelkieeem? :]
small_head
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 16 paź 2005, 19:20

Post autor: small_head »

hmmm... robiąc budynki nie robiłem chodników :) a potem okrążałem bud. chodnikiem :) a jeszcze potem (4 misja TSK) zrobiłem wszystkie bud... i zabrakło 1 kamienia na szkołe :D
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Budując...

Post autor: Kheli »

Budując Gospodarstwo - dobudowywałem mu winne krzewy,
a budując Winnicę - tworzyłem mu pola uprawne :usmiech:
Łuki
Użytkownik Forum
Posty: 14
Rejestracja: 23 wrz 2005, 14:56
Lokalizacja: Kalisz

Post autor: Łuki »

Gdy grałem pierwszy raz w K&M TSK to czekałem aż budowniczy sami naprawią budynki...
ODPOWIEDZ