Książki
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Książki
Nie wiedziałem jak to napisać, bo poszukuję starej książki. Mianowicie chodzi mi o "Śladami Ku Klux Klanu" Kennedy' ego Stetson' a z roku 1956.
Nie chciałem być jednowątkowy, więc temat poświęcam książkom ogółem.
//Wyróżniłem powyższą (istotną) linijkę, by usunąć wszelakie wątpliwości odnośnie nowego-dodanego celu istnienia tematu.
//Khelben
Nie chciałem być jednowątkowy, więc temat poświęcam książkom ogółem.
//Wyróżniłem powyższą (istotną) linijkę, by usunąć wszelakie wątpliwości odnośnie nowego-dodanego celu istnienia tematu.
//Khelben
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Sprawdzałeś Allegro? Jeśli tego nie wznawiali, to tylko antykwariaty i aukcje...
//edit: przy okazji - ma ktoś z Was książeczkę "KaM" w domu, tę z opisami jednostek, budynków itd.?
//edit: przy okazji - ma ktoś z Was książeczkę "KaM" w domu, tę z opisami jednostek, budynków itd.?
lucbach,
administrator knights.sztab.com
administrator knights.sztab.com
Zatem... Jakimi książkami w wolnych chwilach delektują się nasi kampraci w celu zabicia czasu, bądź powiększenia swojej wyobrażni i słownictwa? Ja osobiście zasięgam takowych rzeczy w książkach R. A. Salvatore'a, co napisał sporą serię tomów serii Forgotten Realms, o przygodach mrocznego elfa - niejakiego Drizzta Do'Urdena. Jego (autora) bogate słownictwo, wspaniała wyobraźnia i niewzykle rozwinięty język niejednokrotnie powodują, iż czytelnik czyta przejrzyste* strony z zapartym tchem. Zaś polski tłumacz owakiej serii - Piotr Kucharski - naprawdę profesjonalnie ubogaca i urozmaica treść bogatym doborem polskich wyrazów i zwrotów. Superowo się czyta...
_________
* Jeden zero dla Ciebie Wubku :].
_________
* Jeden zero dla Ciebie Wubku :].
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2007, 17:47 przez Kheli, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej hej mogę mości Khelbenowi zedytować posta?
PRZEJRZyście, panie polonisto!
Ja zaczytuję się w fantastykę: Tolkien, Sapkowski... Chociaż historycznymi nie pogardzę. Czytam wszystko co się dam ot co...
Pan niżej:
Poprawiasz błędy przez Firefoxa? Inny komp - błędy? Najzik xD A oczu mam na tyle
PRZEJRZyście, panie polonisto!
Ja zaczytuję się w fantastykę: Tolkien, Sapkowski... Chociaż historycznymi nie pogardzę. Czytam wszystko co się dam ot co...
Pan niżej:
Poprawiasz błędy przez Firefoxa? Inny komp - błędy? Najzik xD A oczu mam na tyle
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2007, 14:21 przez Wubek, łącznie zmieniany 1 raz.