SC kontra KaM

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
SobonPiotrQ
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: SobonPiotrQ »

maruszynka pisze:KaM jest troszkę młodsze od SC. Ktoś napisał w jakimś temacie że brak ekonomii w grze strategicznej oznacza dla niej śmierć. Teraz patrzmy na dzisiejsze czasy - mamy rok 2009 o KaM mało kto słyszy a mecze w SC są pokazywane w telewizji i SC ma bardzo wiele lig. Zakładając że ta gra nie ma ekonomii to albo ktoś kłamał na temat tej ekonomii albo ta gra ma ją jeszcze lepszą. Popieram autora tematu. Szczerze? Zachowujecie się jak jakaś grupka fanatyków. Wychwalacie coś ponad inne chociaż to jest inne gorsze od innych rzeczy. Stwórzcie może własną religie żeby wychwalać to K&M co? Popatrzcie sobie ile nagród otrzymały gry blizzarda a ile K&M. Popatrzcie ile ludzi gra w te gry a ile w K&M. Macie swoje zdanie? ok, może być ale wy przesadzacie... niestety.

Edit: A co do tekstu "na chama go" to spróbujcie zagrać z jakimś porządnym graczem przez neta w SC... Głupie rozmieszczenie budynków może czasami pomóc już nie mówię o skrótach itp a co dopiero o taktykach... Jaka taktyka jest w K&M? Budujemy 50 tego oddziału 20tego 40 tego biegniemy, rozwalamy, biegniemy i rozwalamy. A w SC dobra taktyka może załatwić grę w paręnaście minut. Tyle dla tych co grają w SC "na chama" a nawet nie grali przez neta.
Zobacz ile osób ma Porshe, a ile osób ma Fiata. Z miejsca wiadomo więc co jest lepsze. Twoje rozumowanie. :}

Ja nie twierdzę, że coś jest lepsze, stwierdzałem jedynie, że StarCraft ma jedynie aspekt bitew, rozbudowa i cała ta ekonomia schodzi na dalszy plan. I tyle. Kierując się gustami większości nigdy do niczego nie dojdziesz.
maruszynka
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: maruszynka »

Szczerze? Kiedy podążałem gustami doszedłem najpierw do KaM wszystko mi się podobało dopóki ktoś nie przekonał mnie żeby grać w gry blizzarda od tamtego momentu nie ruszyłem KaM ani razu :] Nie możemy po prostu dać już spokoju sobie? xD
Awatar użytkownika
1KB1
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: 1KB1 »

Fan SC pisze:Grałem w KaM i uważam, że jest to ŻAŁOSNA gra. Sto razy wolę SC. Tam masz do wyboru MNÓSTWO strategii. A w KaM to nawet nie wiem czy jakieś są. Widziałem tu wypowiedzi idiotów, którzy pisali że SC to gra typu "na chama!". Nie cierpię takich debili. Owszem można tak zrobić ale tylko na komputerach, a w SC gra się przede wszystkim by pograć z innymi ludźmi na necie. Tam coś takiego nie zadziała. Tam się liczy strategia, a nie jak w KaM ilość wojska. KaM nie jest tak dynamiczną grą jak SC, tam się ciągle coś dzieje. KaM przy SC po prostu wymięka.
Użalaj się na swoim forum poświęconemu SC, a nie przychodzisz tutaj...
Fan SC pisze:Pozdrawiam wszystkich fanów SC
Tja... Pozdrawiaj ich sobie na swoim forum. Jeszcze byś zrobił kącik o SC...
maruszynka
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: maruszynka »

Taa tylko w SC myśli się przy wysyłaniu wojska. A co do Forum SC. Jest ich dużo więcej i dużo więcej ludzi tam siedzi :] A Gier nie porównywałem pod kątem walki ale możliwości taktyk do tej walki, więc nie wiem co za bzdury tu wypisujesz...
Awatar użytkownika
Franek89
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Franek89 »

Po pierwsze nie porównuje się takich gier, ale jak już mamy zacząć sc ma zaplecze Blizzarda i wielki rynek azjatycki i ich gaming. Dlatego takie popularne, ciągłe pathe ulepszające rozgrywkę i ciągłe dbanie by gra żyła tak działa blizzard, a o Kam to ma swoje grono fanów, przez twórców zapomniane.
Awatar użytkownika
Akbar
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Akbar »

Hege grałem w sc i wyszło że w to nie da się grać jak by było w średniowieczu też coś by z tego było ale to jest ala przyszłość no nie lubie takich gier.
Awatar użytkownika
fanTSK
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: fanTSK »

Fanie SC

1. Ty o KAM myślisz inaczej my inaczej i musisz to uszanować.
2. My o SC myślimy inaczej niż ty i to też uszanuj.
3. W tym kraju istnieje coś takiego jak wolność słowa.
4.Jeśli KAM ci się nie podoba to czy ktoś zmusza cię żeby w to grać?
5. Jeśli nie podoba ci się KAM to co robisz na tym forum? możesz na tym podyskutować na bardziej ogólnym forum (chociaż to jest dział off-topic)
Obrazek
Obrazek
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Żeś odkopał stary flamewar...
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

Wcale nie taki stary. :? No ale trochę już ma. :lol:
Awatar użytkownika
SobonPiotrQ
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: SobonPiotrQ »

fanTSK pisze: 3. W tym kraju istnieje coś takiego jak wolność słowa.
Nie ma wolności słowa. Nie wolno negować holokaustu, nie wolno propagować treści nazistowskich, faszystkowskich itp. Nie wolno nawet "rzucać wiązanek" na prezydenta, bo zaraz ktoś złapie (Cię) i zapakuje wiadomo gdzie.
Odpowiedz