Mała porada z Gospodarstwami

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

miecznik12
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: miecznik12 »

ja buduje góra 6 gospodarstw a inwestuje tylko w zbrojne wojsko bo takie najlepsze :szczerzy:
Awatar użytkownika
Bartosz
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Bartosz »

A ja Max5 i tak jak miecznik12 buduję sobie armię, a jedzienia i tak wystarczy mając 4 winnice i 2 chlewy no i 2 piekarnie/młyny.
lolek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lolek »

ja buduje zawsze 6 gospodarst 3 młyny i 2 piekarnie a winnnic 4 a i chlewów 2 rzeżnie jedną i garbarnie terz 1 najwarzniejsze jest to aby miec cos w zapasie
Aliba
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Aliba »

wedlug mnie najlepszy stosunek to 1,5 gospodarstwa:1 mlynu, chlewu, stajni.
czyli na 2 mlyny przypadaja 3 gospodarstwa. ziarna nie bedzie brakowac ale i tez nie bedzie w nadmiarze a do tego oszczedzi sie na tym czas, miejsce i materialy. jesli chodzi o robienie armii to wole wroga wykonczyc horda zoldakow niz sie bawic w ciezkozbrojnych ;/

// Proszę, popraw te błędy i na przyszłość staraj się nie gubić masowo ogonków i kreseczek w literach.
// Michailoff
Awatar użytkownika
Łucznik bez łuk
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Łucznik bez łuk »

Gdzies kiedys madry czlowiek napisal na tym forum ze na kazda piekarnie/chlew/stajnie trza miec 1 gospodarstwo +/- 1-2 dodatkowo

I styka

Przeczytalem ,wyprobowalem i jest najlepsza technika.

co do ilosci pol to robie 18-20 na 2 gopsodarstwa i zupelnie wystarczy
potem mlyny:

1-2piekarnie=1mlyn
3-4piekarnie=2mlyny
5 i wiecej =3 i wiecej

// Proszę, popraw te błędy i na przyszłość staraj się nie gubić ogonków i kreseczek przy literach.
// Michailoff
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Ja tam buduję zawsze o jeden młyn i piekarnię mniej niż mam gospodarstw. Potem dobudowuję jeszcze jedno gospodarstwo i dwa chlewy :) Jeśli chodzi o ilość pól to 16 jednostek kwadratowych dla każdego. Dawniej robiłem nawet po 20 dla każdego, ale stwierdziłem, że się nie opłaca.
Obrazek
Awatar użytkownika
Łucznik bez łuk
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Łucznik bez łuk »

Następnym razem postaram się pisać dokładniej ale po prostu bez polskich znaków pisze mi się wygodniej. :oops:
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

1. Łuczniku bez łuku - nie musiałeś pisać nowego posta. Mogłeś poprawić błędy i napisać czcionką małą (size=9) to, co napisałeś w poście powyżej mego. Dopisz to, co napisałeś, a ja już zrobię z tym niepotrzebnym postem, co trzeba ;).
2. Dla mnie obowiązuje zasada taka, jeśli chodzi o gospodarstwa:
a) Zwykle buduję 2 gospodarstwa na 2 młyny. Na dwa młyny buduję 3 piekarnie, jeśli mąki jest trochę za dużo.
b) 1-2 gospodarstwa na 1-2 chlewy. Na 2 chlewy buduję jedną rzeźnię i jedną garbarnię (ale tylko w grze pojedynczej)
c) 1 gospodarstwo na 1 stajnię. Więcej nie trzeba.
d) 1-2 gospodarstwa luzem, wspierające zaopatrzenie wyżej wymienionych budynków.
Crimson (king) Michailoff
Odpowiedz