Patch Service Release 3 w drodze!
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
Zapomniałem przypomnieć przy wydaniu polskiej wersji, żeby nie instalować bety 7 na żadną z poprzednich, tylko na SR2 lub wcześniejsze.
W związku z tym mam kolejną prośbę - czy mógłbyś przeinstalować grę i wgrać SR3b7 w zalecany sposób i sprawdzić, czy błąd z niemymi kusznikami występuje?
Tylko zapisy sobie skopiuj.
W związku z tym mam kolejną prośbę - czy mógłbyś przeinstalować grę i wgrać SR3b7 w zalecany sposób i sprawdzić, czy błąd z niemymi kusznikami występuje?
Tylko zapisy sobie skopiuj.
Mam buga w piątek misji TSK. On zawsze się zdarzał, nawet nie w tej misji, nawet nie w tym patchu. Chodzi o to, że hutnik poszedł sobie zjeść chlebek i kiełbaskę do gospody, jak wyszedł nie skierował się do swojego budynku, lecz stał nadal przed gospodą i nic. Produkcja złota wstrzymana, pozostaje mi wyburzyć budynek i na nowo go postawić, to nie problem, ale czy w miarę możliwości można go zlikwidować?
W razie czego daję również SAVE.
W razie czego daję również SAVE.
Znam ten bug, ale kiedyś z tego co pamiętam (a pamięć mam dobrą [po babci
]) w ósmej misji TSK (bez TPR) miałem głodówkę (za pierwszym razem bardzo często się zdarzała i hutnik kilka razy wychodząc nie znalazł żarcia w gospodzie. Po jakimś czasie patrzę na mennicę (złota w spichrzu nie było), a hutnik ma pełno rudy złota i węgla i żadnych skrzyń. Patrzę, że mennica jest pusta, bo przez okno nie wystaje ten "koł" (ze dwie minuty patrzyłem), więc szukam po drodze do gospody kolesia i nie ma. Zdziwiłem się i tak z piętnaście minut grałem jeszcze, bo sobie pomyślałem, że to pewnie jakiś bug (wtedy nie znałem tego słowa, ale czasami różne rzeczy się działy), ale nic z tego. Postanowiłem zburzyć mennicę. Co się okazało? Hutnik schował się w mennicy w taki sposób, że go nie było widać, a jak zburzyłem to widziałem tylko jak zdychał i słyszałem charakterystyczne "dziab". Odgłos jaki wydaje umierający hutnik
. Piszę całkiem serio, ale ten bug widziałem jeden, jedyny raz.
KAMPANIA:
- Michailoff
- Moderator
Mi się bug ze strajkującymi poddanymi często zdarza w misjach pojedynczych, gdzie moja osada jest, delikatnie mówiąc, dość spora. Natomiast w kampanii go nie zauważyłem nigdy - może to dlatego, że moja osada nigdy nie jest większa, niż... 15 budynków. ;P Natomiast co do głodówek... Z reguły poddany wychodzi i wchodzi do budynku. Gdy jest na "zero" - umiera. Więc dziwnym jest, że się zabunkrował i czekał tam "a mortus defecati"...
Crimson (king) Michailoff
Chyba się pochlastam...
Przechodzę już ósmą misję TSK po raz dziesiąty i nigdy nie mogę wygrać tej pierwszej bitwy, która następuje po ośmiu minutach. Zbudowałem wieże, czytałem poradnik, robiłem swoje taktyki, nic nie pomogło! Ten patch trochę przesadził z trudnością tejże misji, no chyba, że Wy nie macie problemów, tylko ja jestem taki noob.