Wielka wspólna kampania

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dexor »

To ją znajdź może, nie pisz postów, odetnij się od świata(i tak dalej) :P . Hmm, ja wolę ferie w Lutym.
Awatar użytkownika
eks
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: eks »

Cav pisze:Jak będe miał godzinke czasu, to skończe, bo mi mało zostało.
Jak sie czasu nie ma to sie nie zabiera za robienie map itd.
Awatar użytkownika
Kovu93
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kovu93 »

Kamyk powiedział mi, abym w tym temacie zpytał się, czy mogę współtworzyć kampanię(mapy)Z chęciąz robił bym mapkę do jednej misji, może znajdę czas na 2 mapki, jesli byłoby trzeba :D propozycje pozostawiam załozycielom pomysłu :)
Awatar użytkownika
Drwal
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Drwal »

Z choinki się urwałeś? My mamy już zespół i nie potrzebujemy pomocy.
A jeśli bardzo chcesz.... Pokaż jedną swoją mapkę do oceny :wink:
Awatar użytkownika
eks
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: eks »

Ehhh...Drwalu pomoc zawsze jest potrzebna.Kovu93 pokaż swoją jakąś mapkę,to zobaczymy czy nadajesz się do tworzenia map.
Awatar użytkownika
Kovu93
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

podaj swoje gg to ci plikiem wyślę :)
Awatar użytkownika
Drwal
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Drwal »

Do Eks'a: Rozumiem tylko że Cav i DeBe jej nie potrzebują a oni są mapperami.

Wpadłem na pomysł by każdy kto chcę stworzyłby tutorial, który umieścilibyśmy w pliku z kampanią. Chętne osoby robiłyby tutoriale taktyczne i gospodarcze, które potem dodalibyśmy do osobnego folderu pt. Tutoriale WWK forumowiczów z knights.sztab.com.

Co wy na to?

P.S Chętnie przejąłbym funkcję operatora tutoriali jeżeli pomysł (nie)wypali.

: :idea: :idea: :idea:
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Do Eks'a: Rozumiem tylko że Cav i DeBe jej nie potrzebują a oni są mapperami.
Jeśli tak piszesz to widać nie rozumiesz. Wielka Wspólna Kampania jest dziełem typowo polskim, a że w polskim społeczeństwie tylko nasze forum dotyczy K&M, a przynajmniej zmonopolizowało rynek w 99% to jest to również wizytówka naszego forum. Skoro jest to część naszej społeczności jest również tworzona przez tą społeczność. Prościej mówiąc: każdy użytkownik ma prawo i szanse współtworzyć tą kampanię.

To był pierwszy argument. Drugi jest taki, że Cav i DeBe nie mają czasu, więc rozłożenie ciężaru tworzenia mapy na więcej osób może przynieść korzystne skutki (czytaj: stworzenie misji w szybszym tempie).
Wpadłem na pomysł by każdy kto chcę stworzyłby tutorial, który umieścilibyśmy w pliku z kampanią. Chętne osoby robiłyby tutoriale taktyczne i gospodarcze, które potem dodalibyśmy do osobnego folderu pt. Tutoriale WWK forumowiczów z knights.sztab.com.

Co wy na to?

P.S Chętnie przejąłbym funkcję operatora tutoriali jeżeli pomysł (nie)wypali.
Rozwiń myśl, bo nie do końca rozumiem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kovu93
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

dziekuję ;) a wiec mogę zrobic jakaś mapkę(tylko musialbym wiedziec czy musi meic to jakis wygla juz ustalony, czy sam mam stworzyć, oraz znać fabułe, i gdzie ma być gracz i gdzie jego przeciwnicy/sojusz)

ps. wpadłem na pomysł, że mogla by byc misja jakiej chyba nigdy nie było(?)
a wiec np. tak misja tylko ekonomiczna, gdzie teren jest bez wroga(ewentualnie na poczatku ajkies atakujące jednostki) i np. wygrana misja jest, kiedy gracz zdobędzie np. 1000 żelaza i 5000 węgla (i tak daloej, mozna wymyslic rozne produkty) a aby usprawiedliwic rodzaj ów misji, było by to przygotowanie do kolejnej, b.trudnej misji, gdzie żelaza w spichrzu na pcozatku(badź innych surowcow, żelazo sluzy mi za przyklad :P)bylo by tyle ile zebrało się w poprzedniej misji

Może być też tak(co wydaje mi się lepszym pomysłem) ze np. nie ma wroga, jest tylko sam gracz i musi x surowca zberać w czasie np. 2 godzin. tyle ile go zbierze w tej misji, w kolejnej taka ilość x surowca będzie s pichrzu :)
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Chyba nie da się tego wprowadzić w skryptach. Poza tym byłoby to nudne, takie coś znajduje się w oryginalnych grach, w samouczkach ;)
Obrazek
Odpowiedz