Czy mi się wydaje że marudzisz? Człowieku wprowadzają ci totalną nowość na poziomie "The Peasants Rebellion" a ty jeszcze nosem kręcisz
Krom's Remake: Demo opublikowane!
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Nie to mi by się podobało gdyby było inaczej... :/
Są misje gdzie mamy np. multum kamienia i złota gdyż nie da się tego wydobywać...
Więc wymieniamy połowę zapasów złota i kamienia np: (2000+1500) I mamy z tego przynajmniej 100 zbroi i 100 kusz... :/
Wojsko mamy od zaraz tylko warownia.
Podobało by mi się gdyby w każdym mieście był taki budynek i mielibyśmy kupca. (Patrz tytuł gry) 1 transakcja trwała by jakieś 10 minut.
Np: Dajemy 10 desek za 1 miecz. Potwierdzamy, od tego momentu leci czas 10 minut, oraz z budynku wyjeżdża kupiec na osiołku i jedzie do najbliższego krańcu mapy. Gdy wróci (zawsze po 10 minutach) Dostajemy nasz towar.
Kupiec był by neutralny dlatego nie widzieliby go inni wrodzy rycerze...
Są misje gdzie mamy np. multum kamienia i złota gdyż nie da się tego wydobywać...
Więc wymieniamy połowę zapasów złota i kamienia np: (2000+1500) I mamy z tego przynajmniej 100 zbroi i 100 kusz... :/
Wojsko mamy od zaraz tylko warownia.
Podobało by mi się gdyby w każdym mieście był taki budynek i mielibyśmy kupca. (Patrz tytuł gry) 1 transakcja trwała by jakieś 10 minut.
Np: Dajemy 10 desek za 1 miecz. Potwierdzamy, od tego momentu leci czas 10 minut, oraz z budynku wyjeżdża kupiec na osiołku i jedzie do najbliższego krańcu mapy. Gdy wróci (zawsze po 10 minutach) Dostajemy nasz towar.
Kupiec był by neutralny dlatego nie widzieliby go inni wrodzy rycerze...
Jeśli złota nie da się wydobywać w danej misji to rynku nie wybudujesz bo do tego potrzebna jest mennica.
Gdyby transakcje trwały 10 minut to moim zdaniem nie byłoby sensu stawiać rynku np. w sytuacji kiedy wróg nas atakuje nam się kończy wojsko i broń ale mamy za to pełno chleba więc wymieniam go za broń ale zanim wróci handlarz to już dawno mi zburzą rynek.
Gdyby transakcje trwały 10 minut to moim zdaniem nie byłoby sensu stawiać rynku np. w sytuacji kiedy wróg nas atakuje nam się kończy wojsko i broń ale mamy za to pełno chleba więc wymieniam go za broń ale zanim wróci handlarz to już dawno mi zburzą rynek.
- Ciemnozielony
- Użytkownik Forum
Dobra, pograłem sobie w KaM Remake najnowszego. Co rzuciło mi się w oczy w porównaniu do starego KaM. (Zielony znaczy plus, czerwony minus.. Czarny to neutral.)
Rynek - Gitnie, wreszcie gdy mam nadmiar surowców mogę je wymienić!
Edytor - połączone funkcje edytora misji i edytora map. Wreszcie! W dodatku można widzieć mapę w czasie rzeczywistym, np.: jak zmieniam wytrzymałość budynku to widzę jak jest rozwalony.
Mapy - nie muszę zmieniać map ręcznie, bo część z nich już mam, a do tego mogę wstawić Fanowskie Kampanie do gry.
Zmienione Menu - Trudno się odzwyczaić od starego, ale ok.
Wyłączona została funkcja DIE
Trzeba mieć zainstalowany KaM TPR żeby móc zainstalować. Ale mam pytanie - czy można odinstalować KaM TPR po zainstalowaniu KaM Remake?
Rynek - Gitnie, wreszcie gdy mam nadmiar surowców mogę je wymienić!
Edytor - połączone funkcje edytora misji i edytora map. Wreszcie! W dodatku można widzieć mapę w czasie rzeczywistym, np.: jak zmieniam wytrzymałość budynku to widzę jak jest rozwalony.
Mapy - nie muszę zmieniać map ręcznie, bo część z nich już mam, a do tego mogę wstawić Fanowskie Kampanie do gry.
Zmienione Menu - Trudno się odzwyczaić od starego, ale ok.
Wyłączona została funkcja DIE
Trzeba mieć zainstalowany KaM TPR żeby móc zainstalować. Ale mam pytanie - czy można odinstalować KaM TPR po zainstalowaniu KaM Remake?
Ostatnio zmieniony 17 paź 2011, 21:08 przez Ciemnozielony, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?
d(._.)b
d(._.)b
- Ciemnozielony
- Użytkownik Forum
I jeszcze coś - zobaczyłem także pewną dziwną ikonkę w menu budowania. Nie mogę wstawić zdjęcia, więc po prostu powiem, że wygląda jak płotek. Jak na nią najadę to pokazuje się napis "Build a wall". Czyli chyba w następnej wersji będzie można budować mury!!!
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?
d(._.)b
d(._.)b
Ten przycisk powstał chyba po to aby sprawdzić czy są jakieś błędy w grze, ale Lewinowi nie podobała się koncepcja władcy mordującego własny lud i to przy użyciu jakichś tajemnych mocy. W przyszłości ma zostać dodana opcja po naciśnięciu której poddany idzie do szkoły i już nie wychodzi.Ciemnozielony pisze: Wyłączona została funkcja DIE
To nie jest zła wola Kroma i Lewina. Jeśli Zuxxez znalazłby ich projekt mógłby zażądać usunięcia go, więc lepiej żeby dodali instalator niż usuwali projekt.Ciemnozielony pisze: Trzeba mieć zainstalowany KaM TPR żeby móc zainstalować. Ale mam pytanie - czy można odinstalować KaM TPR po zainstalowaniu KaM Remake?
Wydaje mi się że tak jedynie instalator sprawdza czy masz zainstalowany K&M TPR.