Zapomniane gatunki gier

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Zapomniane gatunki gier

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

Dziś przeglądając informacje na onecie znalazłem ciekawy artykuł dotyczący zapomnianych gatunków gier. Powiem że temat jest bardzo ciekawy i zachęcam do lektury:
http://gry.onet.pl/28061,1558396,artykul.html

A ja tak sobie myślę że niektóre z tych starych gatunków mnie zaciekawiają. Szczerze to chciałbym pograć w TEKSTOWE PRZYGODÓWKI jeśli były by one po polsku. A co do innych gatunków to często się grało w coś w stylu mario bros albo stare dobre celowniczki typu kurka wodna (te celowniczki są teraz dość popularne jako gry java i też często w nie grywam). Choć ja miałem swój pierwszy komputer w 1998 roku podczas powstawania już bardzo dobrych tytułów i tak grywałem coś w stylu opisanych w artykule gier i uważałem to za rarytas. Pomimo słowa ,,zapomiane'' w tytule myślę że można powiedzieć o nich ,,wciąż pamiętane''.
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Ja bym dodał symulatory. Niegdyś bardzo popularny gatunek gier - dziś już właściwie zapomniany. Cóż - ja nie żyłem w tej epoce, wiem o niej jedynie z opowiadań i bardzo ciekawego artykułu zamieszczonego ładnych parę lat temu w CDA.
Crimson (king) Michailoff
Odpowiedz