Banalne porady

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Banalne porady

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

Ja tam mam takie dwie banalne porady

1.Jak nie wiesz gdzie jest wróg (lub wrogowie) i jak jest duży (duzi) to bierzesz u wojownika pięść i machasz palcem po mapie. Jak gdzieś pokaże się możliwość ataku to tam jest wróg.
2. Zawsze sprawdzajcie czy nie da się w jakiś sposób na początku gry ominąć straży wroga (choćby najmniejsza cieśnina, przesmyk, puste wieże obronne itp.). Można w ten sposób już na początku rozwalić wroga od środka, a jego biedni żołnierze i ludzie poumierają z głodu :mrgreen: (wariant możliwy w misji 12 TSK do wykorzystania na drugim wrogu zielonym, położonym na północ od pierwszego. Wystarczy przejechać lekką jazdą między rzeczką, a wieżą. Dalej - wolna droga na północ; od czasu do czasu trzeba tylko wyminąć jakąś grupkę żołnieży :mrgreen: ).
Ostatnio zmieniony 08 lut 2009, 22:53 przez Zozol92, łącznie zmieniany 1 raz.
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

No, nie takie banalne. Drobne, ale nie banalne :wink: .

Wadą tej pierwszej jest możliwość "zaklikania się" na śmierć :wink: . Nie jest to jednak zły pomysł, kiedy nie mamy wojska lub mamy tylko piechotę, która do przemierzenia tych dolin, gór i lasów potrzebuje sporo czasu.

Jeśli chodzi o drugą, to wiąże się z nią pewne niebezpieczeństwo, mianowicie jedne wojska reagują na takie zaczepki, a inne nie. Jedne reagują po czasie, inne od razu, a inne, jak wspomniałem, w ogóle. Zależy to od AI ustawionego w danej misji. Ale ogólnie rzecz biorąc, szukanie okazji choćby w najmniej prawdopodobnych miejscach i sytuacjach jest ekscytujące :) .
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Faktycznie, zdarzały mi się takie przypadki, ale akurat w tej misji, do której dałem ten mały opis, sprawę da się załatwić bez problemu. Przy burzeniu spichrza, szkoły i gospody może wyjść kilku żołnierzy z warowni, ale za dużo to oni nie zdziałają. Nie radzę tylko atakować warowni, bo niedaleko stoi oddział kuszników, który się zdenerwuje - z koleji, jak sobie z nimi poradzimy, ruszy się cała armia. Warownie można wyeliminować po pokonaniu wszystkich wrogów. I tak, nie zawsze się ma farta :mrgreen: .
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Uwaga ! Porada 2 (wyżej wymieniona) jest możliwa do wykorzystania w misjach: 9, 12, 15,
16, 18. Wystarczy znaleźć lukę między wojskiem, wieżami lub ukształtowaniem terenu, wejść do środka miasta i zniszczyć budynki oddalone od niektórych oddziałów wroga ( bo się wkurzą ). Potem można uciec tą samą drogą, a przeciwnik umrze z głodu.
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

zozol92 pisze:Faktycznie, zdarzały mi się takie przypadki, ale akurat w tej misji, do której dałem ten mały opis, sprawę da się załatwić bez problemu. Przy burzeniu spichrza, szkoły i gospody może wyjść kilku żołnierzy z warowni, ale za dużo to oni nie zdziałają. Nie radzę tylko atakować warowni, bo niedaleko stoi oddział kuszników, który się zdenerwuje - z koleji, jak sobie z nimi poradzimy, ruszy się cała armia. Warownie można wyeliminować po pokonaniu wszystkich wrogów. I tak, nie zawsze się ma farta :mrgreen: .
Ja to przeszedłem prowokując jazdą łuczników uszkadzając pierwszą wieżę, potem go zmiotłem :smiesne:
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

nie chce mi się zbytnio czytać... toteż po prostu skomentuję "temat" tegoż postu...
tak - są na stronie banalne porady, niezbyt są potrzebne... ja jednak skorzystałem TYLKO z jednej, bo nie znałem jej, a jest fajowa... a dokładniej była to ta z budowaniem drogi....
Awatar użytkownika
Blaszak
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Blaszak »

Nie wiem, pewnie większość graczy wykombinowało tą sztuczkę. Banalną zresztą. Ale ten kto niewykombinował niech wie że jak mamy krzywy teren (na którym pojawia się krzyżyk) a musimy coś na nim postawić to budujemy jadno pole drogi w miejscu gdzie jest krzywe miejsce. Droga wyrównuje teren a na drodze budujemy budynek :wink:
..:::ZEST Riddles:::.. To cię pochłonie...

www.zestriddle.oz.pl
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

dobra... przeczytałem cały temat. Sądzę, że powyższy mój post jest.. głupi ;/

Podoba mi się z tym klikaniem na śmierć :D
A o do luki w czymśtam - paroma gościami można znaleźć lukę, przedostać się do bazy, zaatakować mieszkańców daleko od armii wroga, która wejścia pilnuje. Toteż ta straż wejścia pobiegnie do środka swej bazy by tych naszych dzielnych wojów zgładzić, w tym czasie sporszą armią możemy spokojnie atakować właśnie frontowe wejście, puki wróg zajęty...
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

ja sie tu wtrace.W pojedynczej misji moj brat wzial "oślą jazę" ;p i poszedl przsmykiem gdy mu probowal atakowac budymki cywilne to sie wnerwial wrog ale warownie rozwalil wrogowi bez problemu.Ot tak sie zachowuje"mądry" komputer..
Awatar użytkownika
kubarychle
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kubarychle »

kto wie ze po naciśnięciu F8 czas się przyspiesza? ja to wzielem kiedy gralem w 2 misje TSK bo nie chciało mi sie czekac az zbuduja wszystkie budynki. UWAGA! za pierwszym razem pochszaniła mi sie grafika, ale potem dzialalo normalnie.

pozdrawiam fanów najlepszej gry na świecie!!!!!!!!
Odpowiedz