jakie budynki chcielibyście żeby były w dodatku jakby był?

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dexor »

Albo zamiast wina wstawić napój chmielowy i wszyscy pomocnicy chodzili by zalani w trupa :lol:
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

To nawet niezły pomysł ;) Daniel. Pszczelarz i bartnik to też dobry pomysł. Ale dla mnie lepszy napój chmielowy, wino też by mogło być ;).
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

To ja reaktywuję o mój pomysł z równoległego tematu:

Strażnica :arrow: Straż (królewska)

Taka średniowieczna policja, tłumiłaby rozboje, napady, bunty, które oczywiście również trzeba byłoby wprowadzić ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Bazyl Pikinier
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Bazyl Pikinier »

No to sprawa się przedstawia tak:
:arrow: Piwko - ten wasz 'napój chmielowy' - wyrabiany przez zakonnika, który ponadto uczy nauczycieli do szkoły, organizuje nabożeństwa itp - robi się go z obywatela - 3 na początek każdej misji
:arrow: Krówki jedzą trawkę, hodowane przez hodowcę :P (dziwne,co hehe)
:arrow: Z krówek skóra, ze skóry rulon, a z niego krowi pancerz... ' Krowie pancerze!!! Tylko u mnie w oborze - woła hodowca - wytrzymalsze niż te z chlewu Józka" :mrgreen:
:arrow: Z krówek mleko,z mleka serek; i jeszcze kiełbaski wołowe - powinny być parówki , choć najlepsze drobiowe - wołowinki nie jadam - poza tym kury to samo zdrowie... :P
:arrow: Strażnica - strażnik - pilnuje wioski, z rekruta jest on uczyniony, w szkole przeszkolony, w warowni odziany, przy spichrzu mile widziany :) Może walczyć z wojskiem i 'prać' wilki :)
:arrow: Cukiernik - od czasu do czasu słodycze wskazane :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Strzałka Strażnica - strażnik - pilnuje wioski, z rekruta jest on uczyniony, w szkole przeszkolony, w warowni odziany, przy spichrzu mile widziany Uśmiech Może walczyć z wojskiem i 'prać' wilki Uśmiech
Nie, nie i jeszcze raz nie ;) Strażnik to rekrut przyodziewany w strażnicy. Nie walczy z wojskiem i nie 'pierze' wilków (tym drugim zajmuje się myśliwy). Straż ma pilnować porządek wewnętrzny w państwie, rycerze porządek zewnętrzny.
Obrazek
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Coś podobnego jest w Majesty. Tyle, że strażnicy ze strażnic pilnują wiochy i pobliskich okolic przed wszelakimi dziwolągami :).
Awatar użytkownika
Bazyl Pikinier
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Bazyl Pikinier »

No, to do tego ten myśliwy...
Niektóre jednostki powinny się bronić...
drwal toporem, kowal młotem, piekarz wałkiem,chłop kosą, budowniczy łopatą... no a myśliwy łukiem...w Twierdzy bodajże takie możliwości tam mieli... no i jeszcze cieśla piłą...
Obrazek
Awatar użytkownika
Omnixus
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Omnixus »

O Khelben też masz Majesty. :D Fajnie bo żeby gdzieś wojsko poszło to trzeba nagrodę wyznaczyć. :wink:
Szczyt złośliwości...
Zepchnąć teściową ze schodów i powiedzieć - "Gdzie się tak mamusi spieszy?"
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Jasne, że powinni. Wtedy zdobywanie miasta nie byłoby takie łatwe. Ale się nie bronią... Najefektowniejsze walki prowadziliby pomocnicy, bo jest ich najwięcej i każdy biłby się tym, co akurat niesie w ręce. Jeśli nic nie niesie, zostają jeszcze gołe pięści ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jared
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Jared »

Ja bym chętnie zobaczył murarza. Mury musiałyby jednak być bardzo drogie,
bo w innym razie byłyby nadużywane.

Mogłoby być coś takiego jak alarm we wsi, wtedy pomocnicy przystąpiliby do walki. Oczywiście musieliby byc słabi(jeden miecz np.) i nie powinni mieć pancerza.

Podoba mi się pomysł z grzybiarzem. W końcu grzybki nie rosłyby na próżno.

Gdy widziałem screeny z KaM Alpha, przyszło mi na myśl, że mogłoby istnieć coś takiego, jak wieża, która odsłaniałaby nam jakiś teren. Na przykład, stawiamy taką Watch Tower, ustawiamy teren, jaki miałaby nam pokazać(np.
50 pkt w osi Y) i widzielibyśmy jakiś mały kwadrat z obozu wroga. Coś takiego, jak z opuszczonymi Spichrzami, tylko byłoby to przez nas kontrolowane.
Odpowiedz