Dziwne bugi

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Nie wszystkie. W innych grach bugi "robią na lepiej", ale jest ich mało. W KaM akurat nie znam takiego bugu. :(
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Dawno temu, jeszcze kiedy chodziłem do podstawówki, słyszałem o bugu z poddanym zamieniającym w toczący się kamień. Nie dawałem im wiary - do dnia dzisiejszego. Żeby nie było wątpliwości, cyknąłem także kilka fotek. Ktoś chce je zobaczyć? To do mnie na PW.

Co do samego buraka - zobaczyłem go pod koniec mego maratonu w misji 14 TPR po długim używaniu przyspieszenia.
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Ten bug często pojawia mi się w misji 4 TPR, jak dużo używam tego przyspieszenia (F8), ale tylko pomocnicy i rekruci są na to uczuleni. :smiesne:
Indefinite
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Indefinite »

Nie wiem, czy to już było, w końcu mam 18 stron do werotwania jednak napisze coś, co zauważyłem. Jest to może trudne do opisania, nie widząc tego, ale spróbuję. Za każdym razem, pomocnik obiera najkrótszą drogę, jeśli chodzi o budowę przez budowniczego drogi/budynku. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale np. Budowniczy potrzebuje kamień, my w między czasie zaczynamy przygotowywać teren pod inny budynek, który jest w świetle nakrótszej drogi dla pomocnika odnośnie tego kamienia. Jeśli pomocnik przejdze z kamieniem po terenie wyrównywania terenu - kamień znika
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

robi29 pisze:No tak, ze wszystkim tak robią. Najbardziej cierpię, jak świnie lub kiełbachy tracę w ten sposób. Kiedyś myślałem, że może one w spichrzu się pojawią, a tu i tak niespodzianka. :(

EDIT:
Dobra macie tu screeny, nudziło mi się to zrobiłem. :wink:
Dla niedowiarków. :wink:
Obrazek
A tu czary, mary:
Obrazek
To zapewne o to chodzi. Może chociaż wertuj 3 strony wstecz, bo to akurat było tuż pod twoim nosem i jeszcze ładnie opisane ;)
Obrazek
Indefinite
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Indefinite »

Tak, właśnie o to.. :)
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

Tak zgadzam sie z duchem. Ja sam widziałem u przeciwnika jak pomocnik dochodzi do budowniczego, kamień w jego rękach znika a budoniczy wcale nie buduje drogi.
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
Kovu93
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kovu93 »

nie wiem czy bylo o tym bledzie, ale u mnie np. pomocnicy wroga nie biorą z chlewu/mlyna/gospodarstwa towarow czasem, albo jak nagle idzie na atak na mnie wrog a tu góry od tylu chroniace wioske sie roztąpiły a on sobie przeszedł :coongada::
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Kovu93 pisze:...albo jak nagle idzie na atak na mnie wrog a tu góry od tylu chroniace wioske sie roztąpiły a on sobie przeszedł :coongada::
Może mieli ze sobą Mojżesza? :lol:
Ale jak to rozstąpiły? :coongada::
Awatar użytkownika
Drwal
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Drwal »

Kovu93 pisze:albo jak nagle idzie na atak na mnie wrog a tu góry od tylu chroniace wioske sie roztąpiły a on sobie przeszedł :coongada::
:smiesne: Jak to góry rozstąpiły się przed wrogiem? Oczywiście wróg mógł miec Mojżesza, ale jak nam wiadomo KaM rozgrywa się w latach 1300-1699 a Mojżesz żył wcześniej. :wink:
Odpowiedz