liczba pól uprawnych

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

Mówie Ci - zablokuj te budynki, to wtedy będą Ci stali pomocnicy i nie będziesz miał głodu.
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Awatar użytkownika
Andre
Użytkownik Forum

Fuzja

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Andre »

A może najlepiej wyszkól pomocników, wybuduj kilka gospód i Spichrzów
Spróbuj,może się uda :wink:
Ostatnio zmieniony 05 gru 2007, 10:37 przez Andre, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Spichrz może być jeden, ważne żeby było dużo gospód.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jared
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Jared »

Nie zgodzę się. Pomocnicy są średnio mądrzy, a więc często pójdą po towar jak już są głodni. I wyobraź sobie pomocnika idącego przez pół mapy. Czasem zdąży zanieśc towar, ale gorzej jest, jak musi coś zanieśc oraz zabrac produkt do spichrza. Dwa razy po pół mapy do przejścia to bardzo dużo. Gospody jak najbardziej tak, bez tego nie da się obejśc, ale jesli ma się duże miasto, trzeba wybudowac kilka spichrzy.
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Zawsze buduję dużo miasto, zawsze mam jeden spichrz, a pomocnicy mi umierają tylko wtedy jak mam mało gospód.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jared
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Jared »

Też zależy, jak duże. Miasto na 1/3 mapy w misji 20 TSK potrzebuje kilku spichrzy. Przynajmniej u mnie.
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

No ja tak samo, jak mam duże miasto i jeden spichrz, to po prostu robią się takie korki, że automatycznie giną mi pomocnicy, a potem wszyscy i nie mów, że tylko dużo gospód wystarczy, bo jak masz takie miasto jak np. kris992, to jak jakiś pomocnik będzie niósł chleb z 1 końca miasta na 2 i będzie głodny, to nawet 50 gospód mu nie pomoże, bo jak niesie coś, to nie może wstąpić i się najeść, co innego jak masz kilka spichrzy, wtedy zaniesie chleb do najbliższego spichrza i pójdzie sobie zjeść...
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

lol! To jak ty Duchu grasz, co??? 1 spichrz to mi nie wystarcza nawet na 2 piekarnie, 3 chlewy, 1 rzeźnię i garbarnię, 2 młyny oraz 5 gospodarstw i 2 tartaki i trochę warsztatów, akurat gram w misję 2 TSK, bo bardzo ją lubię i już w nią gram ponad dobrą godzinkę i już mi nie wystarcza spichrz. Gospodę mam na razie 1, ale zbuduje gdzieś z 3/4.

PS. Już nie gram w tą misję, gdzie pisałem, że mi pomocnicy zdychają, bo przepadł mi save. :(
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Wykorzystaj ten sposób z odznaczaniem towarów ;). Przy odpowiednichg szerokościach dróg brak korków gwarantowany.
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Mam dobrą szerokość dróg nie ma korków tylko nie lubię jak pomocnicy zapieprzają pół mapy do spichrza wolę jak jest blisko i pomocników szybko się nie traci. Nie lubię tego, może Duch tak, ale ja nie. :wink:
Odpowiedz