Powrót kuźni wojennej, ratusza oraz im należnych jednostek.

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Czy chcecie by przywrócono kuźnię wojenną i ratusz wraz z jednostkami?

Z przyjemnością!
38
68%
Nie wiem.
0
Brak głosów
Nie.
13
23%
Trudno powiedzieć.
5
9%

Liczba głosów: 56

Awatar użytkownika
ChrisEggII
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: ChrisEggII »

Znaczy gdzie? Na stronie w dziale download nadal jest stara wersja.
danio
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: danio »

Kuba, dobre :)
Tylko kto ci o tym powiedział .... :)
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

A nikt, sam pomyślałem, żeby zajrzeć do newsów, skoro ktoś już ma filmy z nowej bety :)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Rycerz222
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Rycerz222 »

Jestem za. Chce żeby przywrócili ratusz i warsztat wojenny. Mogliby zrobić tak by wrogowie też rekrutowali jednostki z ratusza i z warsztatu a nie tylko z warowni.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Byłaby to rzecz piękna. Optowałbym jedynie za zmienieniem niektórych właściwości tych elementów, jeżeli zdaniem pewnych osób dawałyby graczom przesadną przewagę. Jak chociażby zwrócenie uwagi potęgi targu na nieskończoną ilość skrzyń złota, które to z kolei można przelewać dzięki ratuszowi, tworząc nieposkromione w żądzy mordu hordy. Zdecydowanie pierwotna funkcjonalność budynku spełzłaby na niczym. Korzystanie z innych budynków przez komputer niewiele by wniosło.
Awatar użytkownika
Lord Michał
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Lord Michał »

Jestem na NIE wydaje mi się ,że to głupi pomysł .
Wydaje mi się ,że ludzie robili by tylko farmerów i katapulty .
Jak to działa?
Chodzi o to że farmerzy będą szli na atak jako mięso armatnie a za ich plecami katapulty .
I praktycznie każdy będzie używać tej taktyki .
Ostatnio zmieniony 25 cze 2013, 19:17 przez Lord Michał, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Moderator
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Sir Feliks »

Gdybyś tak uzasadnił swoją wypowiedź, sokoro już piszesz? ;]
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
Awatar użytkownika
Dyskus
Użytkownik Forum

Z przyjemnością!

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dyskus »

Według mnie słabsi gracze często zajmują się najpierw gospodarką, nie mają potem czasu na zrobienie woja :smutny: Potem mają dużo złota ale nie mają na co wydawać. Jeśli zbuduje się dwie kopalnie złota, tyle samo mennic i wystarczająco dużo kopalni węgla, po 50 min. gry mamy 100 lub więcej dodatkowego złota. Słabi gracze, przyzwyczajeni do taktyki z TSK na początku w ogóle nie przejmują się bronią. Tacy gracze łatwo padają ofiarą bardziej doświadczonych graczy. Sam tak miałem w mojej pierwszej rozgrywce w sieci. Gdyby istniał ratusz mógłbym wystawić pokaźną armię najemników. Machiny można by osłabić dodając do kosztów złoto i potrzebą oddania dwóch rekrutów lub żołnierzy do załogi takowych. Chociaż i tak mają wystarczająco dużo słabych stron. Powolne, delikatne. Ale jeśli wróg wystawi potężną armię z machinami, porażka jest pewna. Więc i tak trzeba je osłabić
Awatar użytkownika
sado1
Użytkownik Forum

Re: Z przyjemnością!

Odpowiedz z cytatem

Post autor: sado1 »

Dyskus pisze:Według mnie słabsi gracze często zajmują się najpierw gospodarką, nie mają potem czasu na zrobienie woja :smutny: Potem mają dużo złota ale nie mają na co wydawać. Jeśli zbuduje się dwie kopalnie złota, tyle samo mennic i wystarczająco dużo kopalni węgla, po 50 min. gry mamy 100 lub więcej dodatkowego złota. Słabi gracze, przyzwyczajeni do taktyki z TSK na początku w ogóle nie przejmują się bronią. Tacy gracze łatwo padają ofiarą bardziej doświadczonych graczy. Sam tak miałem w mojej pierwszej rozgrywce w sieci. Gdyby istniał ratusz mógłbym wystawić pokaźną armię najemników. Machiny można by osłabić dodając do kosztów złoto i potrzebą oddania dwóch rekrutów lub żołnierzy do załogi takowych. Chociaż i tak mają wystarczająco dużo słabych stron. Powolne, delikatne. Ale jeśli wróg wystawi potężną armię z machinami, porażka jest pewna. Więc i tak trzeba je osłabić
Jeśli masz 2 kopalnie złota, 2 mennice i dosyć węgla, i masz 100 złota w spichrzu po 50 minutach, to wiedz że po 50 minutach dobrzy gracze (a nawet i gorsi, tacy na moim poziomie) nie mają go wcale bo wszystko wykorzystują na bieżąco :D Nie wiem jak to robisz, ale po 50 minutach powinieneś mieć minimum (zależnie od taktyki) 70 pomocników, 30 budowniczych i już połowę rekrutów których będziesz chciał wyszkolić. Co razem z mieszkańcami budynków, powinno dać ze 150-200 skrzyń złota (pi razy oko, może przesadziłem). Oczywiście mam na myśli pt 60, wiem że na publicznych serwerach gra się z dłuższym. Bez urazy, ale moim zdaniem za mało wiesz o grze, i twoje argumenty mnie nie przekonały :) Choć zgodzę się, że słabsi gracze są przyzwyczajeni do taktyki z kampanii, nietrudno znaleźć ludzi bez warowni czy wojska na pt, z 20 winnicami itp.
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: The Viking »

Dobrym przykładem takiej taktyki jestem ja. Z tym że robię 3 kopalnie i mennice. Po 50 minutach mam już kupę rekrutów, masę lekkiego uzbrojenia i rzadko trochę ciężkiego. Mimo wszystko taktyka się sprawdza. Nadwyżkę chleba i złota (na mapach gdzie jest go więcej) wydaję na dodatkową broń.
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
Odpowiedz