Powrót kuźni wojennej, ratusza oraz im należnych jednostek.
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- ChrisEggII
- Użytkownik Forum
Byłaby to rzecz piękna. Optowałbym jedynie za zmienieniem niektórych właściwości tych elementów, jeżeli zdaniem pewnych osób dawałyby graczom przesadną przewagę. Jak chociażby zwrócenie uwagi potęgi targu na nieskończoną ilość skrzyń złota, które to z kolei można przelewać dzięki ratuszowi, tworząc nieposkromione w żądzy mordu hordy. Zdecydowanie pierwotna funkcjonalność budynku spełzłaby na niczym. Korzystanie z innych budynków przez komputer niewiele by wniosło.
- Lord Michał
- Użytkownik Forum
Jestem na NIE wydaje mi się ,że to głupi pomysł .
Wydaje mi się ,że ludzie robili by tylko farmerów i katapulty .
Jak to działa?
Chodzi o to że farmerzy będą szli na atak jako mięso armatnie a za ich plecami katapulty .
I praktycznie każdy będzie używać tej taktyki .
Wydaje mi się ,że ludzie robili by tylko farmerów i katapulty .
Jak to działa?
Chodzi o to że farmerzy będą szli na atak jako mięso armatnie a za ich plecami katapulty .
I praktycznie każdy będzie używać tej taktyki .
Ostatnio zmieniony 25 cze 2013, 19:17 przez Lord Michał, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sir Feliks
- Moderator
- Kontakt:
Gdybyś tak uzasadnił swoją wypowiedź, sokoro już piszesz? ;]
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
Z przyjemnością!
Według mnie słabsi gracze często zajmują się najpierw gospodarką, nie mają potem czasu na zrobienie woja
Potem mają dużo złota ale nie mają na co wydawać. Jeśli zbuduje się dwie kopalnie złota, tyle samo mennic i wystarczająco dużo kopalni węgla, po 50 min. gry mamy 100 lub więcej dodatkowego złota. Słabi gracze, przyzwyczajeni do taktyki z TSK na początku w ogóle nie przejmują się bronią. Tacy gracze łatwo padają ofiarą bardziej doświadczonych graczy. Sam tak miałem w mojej pierwszej rozgrywce w sieci. Gdyby istniał ratusz mógłbym wystawić pokaźną armię najemników. Machiny można by osłabić dodając do kosztów złoto i potrzebą oddania dwóch rekrutów lub żołnierzy do załogi takowych. Chociaż i tak mają wystarczająco dużo słabych stron. Powolne, delikatne. Ale jeśli wróg wystawi potężną armię z machinami, porażka jest pewna. Więc i tak trzeba je osłabić
Re: Z przyjemnością!
Jeśli masz 2 kopalnie złota, 2 mennice i dosyć węgla, i masz 100 złota w spichrzu po 50 minutach, to wiedz że po 50 minutach dobrzy gracze (a nawet i gorsi, tacy na moim poziomie) nie mają go wcale bo wszystko wykorzystują na bieżącoDyskus pisze:Według mnie słabsi gracze często zajmują się najpierw gospodarką, nie mają potem czasu na zrobienie wojaPotem mają dużo złota ale nie mają na co wydawać. Jeśli zbuduje się dwie kopalnie złota, tyle samo mennic i wystarczająco dużo kopalni węgla, po 50 min. gry mamy 100 lub więcej dodatkowego złota. Słabi gracze, przyzwyczajeni do taktyki z TSK na początku w ogóle nie przejmują się bronią. Tacy gracze łatwo padają ofiarą bardziej doświadczonych graczy. Sam tak miałem w mojej pierwszej rozgrywce w sieci. Gdyby istniał ratusz mógłbym wystawić pokaźną armię najemników. Machiny można by osłabić dodając do kosztów złoto i potrzebą oddania dwóch rekrutów lub żołnierzy do załogi takowych. Chociaż i tak mają wystarczająco dużo słabych stron. Powolne, delikatne. Ale jeśli wróg wystawi potężną armię z machinami, porażka jest pewna. Więc i tak trzeba je osłabić
-
The Viking
- Administrator Forum

Dobrym przykładem takiej taktyki jestem ja. Z tym że robię 3 kopalnie i mennice. Po 50 minutach mam już kupę rekrutów, masę lekkiego uzbrojenia i rzadko trochę ciężkiego. Mimo wszystko taktyka się sprawdza. Nadwyżkę chleba i złota (na mapach gdzie jest go więcej) wydaję na dodatkową broń.
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
administrator forum knights.sztab.com