No, no, no, You misunderstanded me (or I just screw something up- sorryLewin pisze:@Mixxer5: I think that cutting together existing graphics usually turns out badly, and people will be able to see that it is cut-and-paste work. We will use the unused graphics from the KaM alpha, if they fit into the game. We will never add a building just because there is an unused image.
Pomysły
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Mam pomysł !
W opcjach wojska dać dodatkową opcje:
-atakuj wszystkich
-atakuj tylko wojsko
Dzięki temu nasze wojsko będzie skupione tylko na eliminacji wroga
////
I have an idea!
The military options give additional options:
-attack all
-attack only military
This ensures that our troops will be focused only on eliminating the enemy
kto jest za ?
W opcjach wojska dać dodatkową opcje:
-atakuj wszystkich
-atakuj tylko wojsko
Dzięki temu nasze wojsko będzie skupione tylko na eliminacji wroga
////
I have an idea!
The military options give additional options:
-attack all
-attack only military
This ensures that our troops will be focused only on eliminating the enemy
kto jest za ?
@up
Według mnie najlepiej by było wprowadzić 3 postawy bojowe:
agresywna - twoi wojacy atakują wszystkich i wszystko co napotkają po drodze i co (kto) jest w ich zasięgu wzroku. Jeśli włączą się do walki z przeciwnikiem nie da sie ich już z niej odciągnąć (będą walczyć do ostatniego tchu).
obronna - twoi żołnierze słuchają tylko twoich rozkazów, jeśli włączą się w walkę dalej możesz im wydawać rozkazy (np. wycofania się).
nieruchoma - żołnierze nie ruszają się z miejsca, a gdy ich zaatakuje wróg zabijają go i wracają na miejsce.
Według mnie najlepiej by było wprowadzić 3 postawy bojowe:
agresywna - twoi wojacy atakują wszystkich i wszystko co napotkają po drodze i co (kto) jest w ich zasięgu wzroku. Jeśli włączą się do walki z przeciwnikiem nie da sie ich już z niej odciągnąć (będą walczyć do ostatniego tchu).
obronna - twoi żołnierze słuchają tylko twoich rozkazów, jeśli włączą się w walkę dalej możesz im wydawać rozkazy (np. wycofania się).
nieruchoma - żołnierze nie ruszają się z miejsca, a gdy ich zaatakuje wróg zabijają go i wracają na miejsce.
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Podczas gry z woloszkiem przyszedł mi do głowy pewien pomysł. Mianowicie (jeżeli jest to możliwe) uniemożliwienie podczas budowy stawanie budowniczego w wejściu do budynku, dzięki czemu można uzyskać szybszy dopływ surowców. Skończyłyby się irytujące sytuacje gdy brakuje jednej deski, bądź kamienia i wszyscy budowniczowie lecą na inny plac, ponieważ pomocnik stał za budującym w tym momencie bobie.
Tudzież można by było rozwiązać to wprowadzeniem blokady placów budowy(chodzi mi o blokadę budowy, nie dostarczania na nią surowców), dzięki czemu nie traciłoby się czasu gdy cała chmara budowniczych leci na inną budowę bo pomocnik położył tam deskę, a wszystko inne stoi w międzyczasie.
Tudzież można by było rozwiązać to wprowadzeniem blokady placów budowy(chodzi mi o blokadę budowy, nie dostarczania na nią surowców), dzięki czemu nie traciłoby się czasu gdy cała chmara budowniczych leci na inną budowę bo pomocnik położył tam deskę, a wszystko inne stoi w międzyczasie.
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Chodzi o to, że jak pomocnicy niosą deski bądź kamienie na budowę to zazwyczaj zostawiają je gdy wejdą na kwadrat drogi bezpośrednio przed wejściem do budynku. Chodzi o to, żeby w trakcie budowy nie mógł tam stawać budowniczy i pukać młotkiem, przez co chłopaki stoją za takim wrednym chamem i nie mogą zostawić desek lub kamieni.janosiczek pisze:Przeczytałem trzy razy, ale wciaż nie rozumiem o co ci chodzi.Ghashburz pisze: uniemożliwienie podczas budowy stawanie budowniczego w wejściu do budynku, dzięki czemu można uzyskać szybszy dopływ surowców.
Ale....
Lewin wprowadzi drużyny budowniczych dzięki czemu nie bedą latać wszyscy.