Pomysły

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Lewin pisze:@Mixxer5: I think that cutting together existing graphics usually turns out badly, and people will be able to see that it is cut-and-paste work. We will use the unused graphics from the KaM alpha, if they fit into the game. We will never add a building just because there is an unused image.
No, no, no, You misunderstanded me (or I just screw something up- sorry :P ). What I was thinking about is full scale unit editor. It'd be hard work, but quite practical as You've added 3D to Remake. It's hard to explain in english for me, but... You know how weapons are "made" in Gothic 3? Handle+Blade+Different Something merged together. Every weapon looks quite simlar, but not the same. The sane "technique" of making new units i suggest. Give sword for axemen, iron shield for militia and so on. If someone could make 3d model unit in blender for example (it's just about making model- moves are possible either- more detailed because program makes them. Units looks the same but move smoothier. It's like modern animated movies (games either by the way)- only models are made by someone, computer do rest. Only problem is to find someone good with program like that. And adding such models to game, because it'd change much things for sure...
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Mam pomysł !
W opcjach wojska dać dodatkową opcje:
-atakuj wszystkich
-atakuj tylko wojsko
Dzięki temu nasze wojsko będzie skupione tylko na eliminacji wroga

////

I have an idea!
The military options give additional options:
-attack all
-attack only military
This ensures that our troops will be focused only on eliminating the enemy

kto jest za ?
Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixons »

@up
Według mnie najlepiej by było wprowadzić 3 postawy bojowe:
agresywna - twoi wojacy atakują wszystkich i wszystko co napotkają po drodze i co (kto) jest w ich zasięgu wzroku. Jeśli włączą się do walki z przeciwnikiem nie da sie ich już z niej odciągnąć (będą walczyć do ostatniego tchu).
obronna - twoi żołnierze słuchają tylko twoich rozkazów, jeśli włączą się w walkę dalej możesz im wydawać rozkazy (np. wycofania się).
nieruchoma - żołnierze nie ruszają się z miejsca, a gdy ich zaatakuje wróg zabijają go i wracają na miejsce.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Poprawić napis "remake" w menu.

Taką czcionką to se możecie napisać wersje gry a nie Remake K8***** ;);)
Grafikiem nie jestem ale mam na myśli coś takiego, nie zrobiłem super dokładnie to tak na szybko, jutro się do tego przyłożę.
Obrazek
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: woloszek »

co do napisu Remake to podoba mi się taki jaki jest, nie przesadzajmy
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Widać, że na siłę wtranżolone. Ale majstruj dalej, zobaczymy.
Co sprytniejszy by rozkminił, jak to rozplanować uczciwie.
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

Mam całkiem fajną propozycję co do kolejnej wersji. Dodać opcje "Usuń Powtórkę" z zakładce powtórek, tego mi tam brakuje :)

A w edytorze "cofnij ostatnią akcje".
Obrazek

Obrazek
Ghashburz
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Ghashburz »

Podczas gry z woloszkiem przyszedł mi do głowy pewien pomysł. Mianowicie (jeżeli jest to możliwe) uniemożliwienie podczas budowy stawanie budowniczego w wejściu do budynku, dzięki czemu można uzyskać szybszy dopływ surowców. Skończyłyby się irytujące sytuacje gdy brakuje jednej deski, bądź kamienia i wszyscy budowniczowie lecą na inny plac, ponieważ pomocnik stał za budującym w tym momencie bobie.
Tudzież można by było rozwiązać to wprowadzeniem blokady placów budowy(chodzi mi o blokadę budowy, nie dostarczania na nią surowców), dzięki czemu nie traciłoby się czasu gdy cała chmara budowniczych leci na inną budowę bo pomocnik położył tam deskę, a wszystko inne stoi w międzyczasie.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Ghashburz pisze: uniemożliwienie podczas budowy stawanie budowniczego w wejściu do budynku, dzięki czemu można uzyskać szybszy dopływ surowców.
Przeczytałem trzy razy, ale wciaż nie rozumiem o co ci chodzi.
Ale....
Lewin wprowadzi drużyny budowniczych dzięki czemu nie bedą latać wszyscy.
Ghashburz
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Ghashburz »

janosiczek pisze:
Ghashburz pisze: uniemożliwienie podczas budowy stawanie budowniczego w wejściu do budynku, dzięki czemu można uzyskać szybszy dopływ surowców.
Przeczytałem trzy razy, ale wciaż nie rozumiem o co ci chodzi.
Ale....
Lewin wprowadzi drużyny budowniczych dzięki czemu nie bedą latać wszyscy.
Chodzi o to, że jak pomocnicy niosą deski bądź kamienie na budowę to zazwyczaj zostawiają je gdy wejdą na kwadrat drogi bezpośrednio przed wejściem do budynku. Chodzi o to, żeby w trakcie budowy nie mógł tam stawać budowniczy i pukać młotkiem, przez co chłopaki stoją za takim wrednym chamem i nie mogą zostawić desek lub kamieni. :mrgreen:
Odpowiedz