Rosyjskie "Knights and Merchants"

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Rosyjskie "Knights and Merchants"

Post autor: lucbach » 25 gru 2005, 20:03

Gdyby ktoś znający język rosyjski zapytał mieszkańca Rosji o grę "Knights and Merchants", prawdopodobnie zostałby niezrozumiany. Dlaczego? Bo Rosjanie wydali "Knights and Merchants" na swoim rynku pod nazwami... "Druga Korona" (Kampania TSK) i "Wojna i Pokój" (Kampania TPR) :smiesne: !

Obrazek Obrazek

Czcionka tytułów zachowana, tylko że tytuły inne :wink: . W prawym dolnym rogu widnieje logo tamtejszego wydawcy gry - firmy Snowball Interactive.

Nie wiem jak to jest do końca z pudełkami w innych krajach. W Polsce i w Rosji pudełka do TSK są te same, ale do TPR już inne. Z kolei pudełka TPR są identyczne w Polsce, Niemczech i USA. Ale jak jest z innymi państwami? Postaram się poszukać i coś wrzucić w najbliższym czasie. Jeśli znajdziecie, to wrzucajcie śmiało, uprzedźcie mnie!
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum
Posty: 329
Rejestracja: 08 sie 2005, 17:21
Lokalizacja: Poznań-Lublin

Post autor: Alanbach » 03 sty 2006, 15:06

Moglbym tutaj troszke wdac sie w drobna polemike... kilka lat temu kiedy KAM wchodzilo na rynek, moj ojcec przejezdzajac przez Rosje kupil mi gre KAM w Moskwie. Pomimo iz gra byla po rosyjsku i kompletnie nic nie rozumialem (a to spowodowalo, ze np. nie wiedzialem, ze trzeba np zbudowac pole kolo gospodarstwa) zakochalem sie w tej grze i po przejsciu calej zamowilem sobie dopiero polska wersje KAM TSK.

Oto skan z okladki przedniej i tylnej mojego ruskiego KAM:
Obrazek
Obrazek

Green
Użytkownik Forum
Posty: 40
Rejestracja: 01 wrz 2006, 19:22
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: Rosyjskie "Knights and Merchants"

Post autor: Green » 03 wrz 2006, 20:13

lucbach pisze:(...) Rosjanie wydali "Knights and Merchants" na swoim rynku pod nazwami... "Druga Korona" (Kampania TSK) i "Wojna i Pokój" (Kampania TPR) (...)
Ja pewnego razu ściągnąłem ruskie KaM: The Second Crown (rzekomo kampania TSK). Instaluję, odpalam, i co widzę? Otóż PIERWSZA MISJA TPR :!: :shock: :coongada:: I co wy na to :?:
Poniższe stwierdzenie jest fałszywe
Powyższe stwierdzenie jest prawdziwe

Rafael_5000
Użytkownik Forum
Posty: 332
Rejestracja: 06 sie 2005, 17:09

Post autor: Rafael_5000 » 03 wrz 2006, 21:02

A ja bym sobie chętnie zagrał w rosyjską wersję. Podszlifowałbym sobie język ;)

Są jakieś przekłady na rosyjski czy muszę mieć oddzielną wersję?

Green
Użytkownik Forum
Posty: 40
Rejestracja: 01 wrz 2006, 19:22
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: Green » 03 wrz 2006, 22:46

Rafael GAWARISZ PA RUSKI :?: :?: Nie wiedziałem :wink:

O ile wiem do tej gry nie ma żadnych przekładów. Musisz mieć rosyjską wersję. Ja swoją zassałem z eMula, lecz skasowałem ją natychmiast po przejściu 1 misji bo postanowiłem ściągnąć polską wersję.
Poniższe stwierdzenie jest fałszywe
Powyższe stwierdzenie jest prawdziwe

Rafael_5000
Użytkownik Forum
Posty: 332
Rejestracja: 06 sie 2005, 17:09

Post autor: Rafael_5000 » 13 paź 2006, 21:46

да, конечно :)

Muszę poszukać sobie KaM:TSK po rosyjsku, bo polska wersja mnie już nudzi :P
Green, masz jakieś namiary na takową?

Green
Użytkownik Forum
Posty: 40
Rejestracja: 01 wrz 2006, 19:22
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: Green » 14 paź 2006, 18:44

Jest na eMule:P
btw skąd wziąłeś rosyjskie bukwy?? :zamurowany:
Poniższe stwierdzenie jest fałszywe
Powyższe stwierdzenie jest prawdziwe

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 30 lip 2007, 00:52

Może pan Lucbach poszukałby hebrajskiego KaM :) .

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 30 lip 2007, 11:52

Eeetam... niech poszuka w języku staro-cerkiewno-słowiańskim, ewentualnie w języku suahili.

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 30 lip 2007, 18:11

No tak, tyle że Suahili nie funkcjonuje w grach komuterowych, a hebrajski jak najbardziej. Zresztą nie tylko w grach. Nawet na filmach. Można się [przeważnie] spodziewać, że nie wyjdzie coś po polsku, czy po jakimś tam innym języku. Ale po hebrajsku wyjdzie na 80%.

ODPOWIEDZ