Limit jednostek?

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Baron_von_Lauenburg
Użytkownik Forum
Posty: 10
Rejestracja: 17 cze 2008, 23:10
Lokalizacja: Radomsko/Częstochowa

Limit jednostek?

Post autor: Baron_von_Lauenburg » 31 maja 2010, 10:57

Istnieje jakaś liczba jednostek, po której gra zwalnia czy coś w tym stylu? Dziś przechodziłem sobie misję 9 na lajcie, trochę używałem przyśpieszenia, żeby rozbudować wielką osadę (w końcu mało co nie brakło mi miejsca :D), a gdy zechciałem powołać masę rebeliantów i zmielić przeciwnika nagle okazało się, że po kliknięciu prawym gdziekolwiek (rozkaz marszu) mijają 2 sekundy zanim oddział w ogóle ruszy, gdy szef oddziału dojdzie mijają kolejne dwie zanim się obróci w tą stronę, i potem dopiero normalnie się ustawiają w formację. Najgorsze jest to, że w trakcie bitwy załóżmy pierwszy szereg wybija przeciwnika i idzie naprzód, ale CAŁA FORMACJA stoi jak tępe.... wuje. Wina SR2?
Najlepszy lol jaki miałem przed chwilą był jak powołałem na 15 łuczników chciałem dodać szeregi a tu nagle pokazuje mi się (tam gdzie tarczki są w panelu rozkazów), że tych łuczników jest rzekomo z 80 ... od tamtej pory co bym nie klikał tarcz nie ubywało, dodawało się szeregów, a w każdym tyle tarcz ile wlezie. Na drugim końcu mapy mam ratusz, chciałem powołać pachołka. Jakież moje zdziwienie, gdy pachołek sam dopisał się do oddziału odsuniętego o 2 ekrany !!!
To nie koniec rewelacji. Powołując wojownika wychodzi albo wojownik albo barbarzyńca, ale na tych samych statystykach... Błąd, czy to jest na zasadzie zawodu rzeźnik/garbarz ?
Lubię lancarzy... I żółty kolor.. . No po prostu Baron von Lauenburg :P

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 31 maja 2010, 12:46

Tak jest limit jednostek...
Jaką gracz może mieć... I limit jednostek na mapie po której robi się
zamieszanie.

Awatar użytkownika
PinCheR
Użytkownik Forum
Posty: 256
Rejestracja: 05 cze 2008, 10:38
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: PinCheR » 31 maja 2010, 13:29

Dodatkowo jeśli masz zbyt dużo jednostek ratuszowych wojska zaczynają reagować z opóźnieniem. Co do Wojownika i Barbarzyńcy to wszystko jest tak jak powinno.
KAMPANIA:

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 31 maja 2010, 15:17

Są różne limity. Jeden opisał PinCheR; ten, o którym mówi Joker zwykle powoduje rozproszenie się wojsk wrogów i ewentualnie brak reakcji łuczników na niektóre oddziały. Są różne teorie n.t. przyczyn, jedna mówiła że od około 1200 jednostek ogółem tak się zaczyna, inna mówiła o 256 jednostkach w drużynie... żadna nie jest potwierdzona.

To, o czym mówisz, to bardzo rzadki błąd (w SR2 praktycznie nigdy się z nim nie spotkałem, raczej było to w 1.53). Losowo przy szkoleniu jednostek dodawane są nieistniejące, a że limit żołnierzy w 1 oddziale wynosi 80, często zostaje przekroczony. Efekt - utrata kontroli nad oddziałem.
(łączenie oddziałów przez lewy panel blokuje przekroczenie tej wartości, co nie ma miejsca w warowni)

Ostatnie - też znane od dawna.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Baron_von_Lauenburg
Użytkownik Forum
Posty: 10
Rejestracja: 17 cze 2008, 23:10
Lokalizacja: Radomsko/Częstochowa

Post autor: Baron_von_Lauenburg » 31 maja 2010, 20:39

No ja miałem ten błąd właśnie przy ratuszowych jednostkach (pierwszy raz dorwałem TPR działające i staram się w pełni wykorzystywać nowe jednostki :) ). W każdej misji po przekroczeniu liczby 50 rebeliantów na oko mi się to dzieje. Niewarygodnie utrudnia życie ten błąd. A łatki na to nie wynaleziono? :wink:
Lubię lancarzy... I żółty kolor.. . No po prostu Baron von Lauenburg :P

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 31 maja 2010, 21:20

50 rebeliantów... Ale lagi.

Najlepiej daj sobie spokój z ratuszem, za tak słabe (i/lub drogie) jednostki (i bugi) nie ma co tyle przepłacać.
Tak nawiasem, to ratusz jest winny, nie nowe jednostki - jeśli masz któreś z nich na starcie, nic szczególnego nie powinno się dziać.

Nie martw się, ciężki sprzęt wojenny tego defektu nie ma, będziesz mógł go w pełni wykorzystać :)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Baron_von_Lauenburg
Użytkownik Forum
Posty: 10
Rejestracja: 17 cze 2008, 23:10
Lokalizacja: Radomsko/Częstochowa

Post autor: Baron_von_Lauenburg » 31 maja 2010, 22:37

Ok, dzięki, dobrze wiedzieć na przyszłość. Tak czy siak nudziłem się potwornie i pobudowałem miasto na pół mapy (więcej kamienia nie było :/) ale 21 kopalni i 100 pomocników to fajna sprawa. A i uparłem się - dorobiłem 300 rebeliantów. Nagle zyskali własne AI :usmiech: -zaczeli chodzic i rozwalac wrogow :usmiech:
Lubię lancarzy... I żółty kolor.. . No po prostu Baron von Lauenburg :P

Awatar użytkownika
LeIrA
Użytkownik Forum
Posty: 30
Rejestracja: 31 sty 2009, 16:27

Post autor: LeIrA » 03 cze 2010, 13:46

Najczęściej to lagi ci powiedzą o swoim limicie xD :P

ODPOWIEDZ