Istnieje jakaś liczba jednostek, po której gra zwalnia czy coś w tym stylu? Dziś przechodziłem sobie misję 9 na lajcie, trochę używałem przyśpieszenia, żeby rozbudować wielką osadę (w końcu mało co nie brakło mi miejsca

), a gdy zechciałem powołać masę rebeliantów i zmielić przeciwnika nagle okazało się, że po kliknięciu prawym gdziekolwiek (rozkaz marszu) mijają 2 sekundy zanim oddział w ogóle ruszy, gdy szef oddziału dojdzie mijają kolejne dwie zanim się obróci w tą stronę, i potem dopiero normalnie się ustawiają w formację. Najgorsze jest to, że w trakcie bitwy załóżmy pierwszy szereg wybija przeciwnika i idzie naprzód, ale CAŁA FORMACJA stoi jak tępe.... wuje. Wina SR2?
Najlepszy lol jaki miałem przed chwilą był jak powołałem na 15 łuczników chciałem dodać szeregi a tu nagle pokazuje mi się (tam gdzie tarczki są w panelu rozkazów), że tych łuczników jest rzekomo z 80 ... od tamtej pory co bym nie klikał tarcz nie ubywało, dodawało się szeregów, a w każdym tyle tarcz ile wlezie. Na drugim końcu mapy mam ratusz, chciałem powołać pachołka. Jakież moje zdziwienie, gdy pachołek sam dopisał się do oddziału odsuniętego o 2 ekrany !!!
To nie koniec rewelacji. Powołując wojownika wychodzi albo wojownik albo barbarzyńca, ale na tych samych statystykach... Błąd, czy to jest na zasadzie zawodu rzeźnik/garbarz ?