Książki

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Za dużo oczu masz? :cyklop:
Nie moja wina, że szkolne Macintoshe nie dały mi napisać tego poprawnie :smiesne: .
Awatar użytkownika
Blaszak
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Blaszak »

Jeśli chodzi o książki to dla mnie nie ma bez nich życia 8-) Muszę coś czytać, bo inaczej źle się czuję :wink: A najbardziej odpowiadają mi książki przygodowe, w tym najbardziej westerny 8-) Przepadam za książkami Karola Maya, Wiesława Wernica, Verne'a i innych, mniej znanych. A coś czego w ogóle nie trawię to science-fiction i fantasy :niedowiarek: Ach... i jeszcze czytuję komiksy Christy... Ech, Kajko i Kokosz i te klimaty... Dla niewtajemniczonych, ta seria komiksów opowiada o dwóch słowiańskich wojach, najdzielnieszych w swoim grodzie. Ich wielkim przyjacielem i kasztelanem grodu jest Mirmił, nieumiejący wojować i wiecznie roztargniony. Cały komiks jest bardzo komiczny. Polecam tym, którzy nie znają :wink:
..:::ZEST Riddles:::.. To cię pochłonie...

www.zestriddle.oz.pl
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

No jasne, że znam Kajka i Kokosza! Ich potyczki ze Zbójcerzami butnego Hegemona to historia wręcz :). Podobały mi się też (choć w mniejszym stopniu) komiksy o przygodach Kajtka i Koka - odpowiedników Kajka i Kokosza z przyszłości. Co do komiksów, gdyż słusznie poruszyłeś wątek - czytuję tylko Thorgale. To mój ulubiony komiksowy bohater, którego stworzył nasz przesłynny polski rysownik - Grzegorz Rosiński. Przygody tego Dziecka Gwiazd/Wikinga są całkowicie dopracowane. Długie i skomplikowane wątki nie gubią nigdzie sensu, a bohater jest zdany na wyobraźnię scenarzysty - Jean Van Hamme'a.
Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Durendal »

o czym jest ta książka "Śladami Ku Klux Klanu" ?? szukałęm skąd można pobrać ale nigdzie tego nie ma

co do książek to nie lubię czytać, wolę poczytać czasopisma typu Focus czy nieznany świat
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

O człowieku, który pracował w FBI i przeniknął w struktury Ku Klux Klanu, żeby go rozbić.

A Nexus' a czytasz?
Obrazek
Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Durendal »

mam ze dwie gazety Nexusa ale wole bardziej nieznany świat, w najnowszym numerze Nieznanego Świata jest ciekawy artykuł "tajemnice Antarktydy" i wiele innych ale nie chce mi się tutaj tego rozpisywać

często oglądam National Geographic, jakiś czas temu oglądałem coś o paraliżu sennym który mi się nawet przytrafił parę dni później, paraliż senny występuje wtedy jak człowiek obudzi się w trakcie fazy snu "REM" Moja siostra leciała gdzieś na wakacje, moja mam ją podwiozła i w nocy gdzieś o 3 godzinie czy wcześniej obudził mnie dźwięk zamykanych drzwi, po tym nie mogłem w ogóle się ruszać, coś tam mamrałem pod nosem (bałem się jak nie wiem :)) i usłyszał mnie mój brat, gdy zapalił światło wszystko już było OK :)

fajny jest program dzisiaj na NG... a zresztą sami zobaczcie, dzisiaj o 18:30 :P
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Jeśli nikt nie ma nic przeciwko można założyć temat o zjawiskach paranormalnych i pokrewnych :) Zapewne chodzi ci o New Schwabenland (Nowa Szwabia), Nazistów i projekt "Haunebu".
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

A ja jestem ciekaw czy ktoś z Was czyta jakieś komiksy może? ;)
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Piąty i szósty post nad Twoim niesie odpowiedź.
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

No tak :zraniony:
Ja też czytałem kiedyś Kajka i Kokosza :D Ale moim ulubionym komiksem był Kaczor Donald :lol: :oops:
Odpowiedz