Sesja RPG

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Jaki wolisz klimat w RPG (pytanie do tych co będa grać)

Klimat średniowieczny z magią
8
53%
Klimat średniowieczny bez magii (normalne średniowiecze)
7
47%

Liczba głosów: 15

Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Durendal »

Trzeba wszystko ustalić, kto będzie MG, wysyłać do danej osoby karty postaci...
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Karta postaci:

Obrazek

Imię: Eryk
Przydomek: Żelazna Pięść

Pochodzenie: Grunkedash

Rasa: Krasnolud

Profesja: Wojownik

Umiejętności i zdolności: Władanie toporem, przychylność Matki Ziemi, kowalstwo, górnictwo (jako rodowitemu Krasnoludowi)

Historia: Do 15 roku życia mój starszy brat i ojciec uczyli mnie rzetelnie trudnej sztuki kowalstwa i górnictwa. W wieku 15 lat, jednak coś we mnie drgnęło, miałem ochotę uciec od tej monotonii. Krasnoludy są wytrzymałą, ale i dzielną rasą. Co wieczór przy ognisku cała wioska zbierała się, by wysłuchać opowieści o moich dzielnych rodakach, którzy odbywali dalekie podróże. Zawsze słuchałem ich jak zahipnotyzowany i wielce podniecony. Mimo niezadowolenia ze strony rodziny postanowiłem zostać poszukiwaczem przygód i ćwiczyć się w tej trudnej sztuce. W wieku 30 lat wyśmienicie już władałem toporem i zapuszczałem się w gęste lasy Elfów, naszych odwiecznych wrogów. Dziś zostałem dorosły, ukończyłem 50 lat i jestem gotowy, aby opuścić znane mi okolice...

Warstwa społeczna: Wywodzę się z wielopokoleniowej rodziny kowali i górników. Nasza wioska nie jest zbyt wielka, dlatego nie prowadzimy okrutnych wojen i możemy skupić się na handlu i gospodarce. Ja jednak, zamierzam rozsławić Grunkedash na wszystkie prowincje, lądy i wyspy tego świata.

Cechy fizyczne - 50 lat, niski, przy kości. Brunet, białej karnacji o niebieskich oczach. Krępej i tęgiej postury.

Charakter - Dobry, uczciwy, sprytny, waleczny, zadziorny.

Ekwipunek - Topór, zbroja, tarcza, kusza, hełm i buty.

PS - mogę być z Grunkedash?
Obrazek
Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

dobrze Duchu, tylko:
1. Kartę postaci wysyłamy do MG przez PW
2. Nie ustaliliśmy kto ma być MG
3. Nie ustaliliśmy gdzie ma się toczyć akcja i czy to ma być typowe średniowiecze bez Magii
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

1. A po co? Nie lepiej umieścić na forum? Każdy się może zaprezentować w jednym poście.
2. Ty, bo jesteś pomysłodawcą i jesteś w tym najbardziej doświadczony :)
3. Z magią, z magią, inaczej nie bardzo mi to pasuje (a myślę, że większości tak samo).
Obrazek
Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Wubek »

Też bym się chętnie przyłączył oO
Tylko bez magii i innych bzdur, zostawmy to pisarzom...
CV kiedyś dopisze ;]

Posztraviam vas ciule, jakby to niektórzy rzekli...
Bez podtekstów proszę.
Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

trzeba więc zrobić sondę

MG przydał by się ktoś bardziej doświadczony i pomysłowy
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Ja wolę średniowiecze bez magii :wink:
PS: Ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi z tym postem Ducha z obrazkiem ???
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Ja ci wytłumaczę, taki jest wzór własnej karty postaci, a obrazek dodałem dla ulepszenia :)

No to ja wyrażam takie zdanie: jeśli nie będzie magii, to nie biorę udziału :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

myślę że opłacało by się zrobić nowy temat z kartami postaci

można też zrobić tak że będzie można grać krasnalami i innymi tego typu "herosami" ale nie będzie tu ani kszty magii, a ekwipunek to Duchu mogłeś bardziej się postarać żeby napisać :P

Broń - topory: ręczny topór (krótki topór taki jak tomahawk), topór(to już cięższy i większy), podwójny topór (ma zakończenia z obydwu stron), bojowy topór(najcięższy topór z jednoręcznych, tylko dla siłaczy :D) dwuręczne: duży topór, szeroki topór, bitewny topór (coś takiego jak podwójny ale większy i szerszy), ogromny topór(takich to mało na świecie, ważą bardzo dużo, trzeba być naprawdę silnym)
Zbroja - wymienie od najsłabszych: pikowana zbroja, skórzana zbroja, ciężka skórzana zbroja, ćwiekowana zbroja, metalowe: pierścieniowa zbroja, łuskowa, napierśnik, kolczuga, zbroja karacenowa, lekka płytówka, zbroja turniejowa, normalna płytówka, gotycka zbroja płytowa, pełna zbroja płytowa (osłania wszystko),

tarcze: puklerz, mała tarcza(troche drewniana i metalowa), duża tarcza (okrągła metalowa tarcza), trójkątna tarcza, ciężka tarcza, gotycka tarcza(największa, najcięższa)

kusze: kusza, ciężka kusza, powtarzalna kusza(szybkie ładowania i lekka)

hełmy: kaptur, szyszak, otwarty hełm, zamknięty hełm, wielki hełm

rękawice: skórzane rękawice, ciężkie rękawice(też skórzane), kolcze rękawice, lekkie płytowe rękawice

buty, to co wyżej

więc jak widzisz Duchu masz duży wybór :D to ważne jest jaka dokładnie to zbroja
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Dobrze, ale mam też świetny pomysł, podaj ceny wszystkich zbroji, tarcz, mieczy... A potem podaj ilość naszych pieniędzy do rozlokowania. W ten sposób każdy będzie się musiał dobrze zastanowić co chce kupić, bo tak to każdy może sobie wybrać od razu najlepszy ekwipunek.
Obrazek
Odpowiedz