jakie budynki chcielibyście żeby były w dodatku jakby był?

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
GoldKnife
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: GoldKnife »

prócz tego że nie zawadzaliby na drogach, co samo jest wielkim plusem. Kurcze co mogli by jeszcze robić......... obijać się :smiesne:
,,Moją zbroją jest pogarda"
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

Chata myśliwego - zabijałby wilki.

I jeszcze taki pomysł - można by dać pomocnikom pasek zmęczenia i budować dla nich domy - wprowadzono by zmianę dzienną i nocną (tak, dzień i noc to by była fajna sprawa - taka ciemnica, ludzie [i dowódcy oddziałów] chodzą z pochodniami, światła w domach wyraźne - fajny klimat :-) ale to już fantazja :-)). Trzeba by wyszkolić 2x więcej pomocników, ale za to mieli by zwiększoną wytrzymałość. A w domach by spali. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

GoldKnife pisze:prócz tego że nie zawadzaliby na drogach, co samo jest wielkim plusem. Kurcze co mogli by jeszcze robić......... obijać się :smiesne:
Zagraj w Setllersów, tam ludziki jak nie mają co robić to żują gumę na ulicah i puszczają balony :smiesne:

Sorry za zdublowany post, ale za późno zauważyłem.
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Chata myśliwego - zabijałby wilki.
Oklepany pomysł ;)
I jeszcze taki pomysł - można by dać pomocnikom pasek zmęczenia i budować dla nich domy
Dla pomocników pasek zmęczenia? A po co im? Żeby spali? I żeby chodzili wtedy do tych domów? Wierz lub nie, ale właśnie taki pomysł był i go wycofali z gry, ponieważ był niepraktyczny ;)
- wprowadzono by zmianę dzienną i nocną (tak, dzień i noc to by była fajna sprawa - taka ciemnica, ludzie [i dowódcy oddziałów] chodzą z pochodniami, światła w domach wyraźne - fajny klimat Uśmiech ale to już fantazja Uśmiech).
No tak, każdy pewnie na to wpadł, ale byłoby z tym sporo roboty i to na pewno pozostanie w sferze naszych marzeń. Poza tym mogłyby być też zmienne warunki pogodowe: deszcz, śnieg, grad ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

I jeszcze taki pomysł - można by dać pomocnikom pasek zmęczenia i budować dla nich domy
Dla pomocników pasek zmęczenia? A po co im? Żeby spali? I żeby chodzili wtedy do tych domów? Wierz lub nie, ale właśnie taki pomysł był i go wycofali z gry, ponieważ był niepraktyczny ;)
Moim zdaniem fajny. Jakby to wszystko zsynchronizować to by było realistycznie i w fajnie. Byle się nie przepychali, np. autozmiana. Ale i tak "gdybamy" i nie mamy nic do gadania
:wink:
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

A według mnie nie, właśnie to zsynchronizowanie nie bardzo się chciało zgadzać, a twórcy stwierdzili, że zastosowanie domów rodem z AoE jest kiepskim pomysłem, ponieważ domy zajmowały tylko miejsce na rozbudowę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

To też prawda, ale można by zrobić symboliczną chałupę, albo po prostu budynek małej powierzchni ale wysoki i mieścić w nim 30 pomocników. Wtedy na rozgrywkę wystarczyłyby najwyżej 4 i by tak nie przeszkadzały.
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

A ja ciągle i nieprzerwanie za murami... :)
Hmmm... Może Gildia Inżynierów? Można by tam szkolić właśnie Inżynierów, którzy potrafiliby zbudować most, mur, czy wieżę. Przydałaby się też Ambasada - co to za gra, kiedy mamy ustalonego wroga i nic nie możemy zrobić, tylko zmieść go z powierzchni ziemi? Do tego jeszcze dorzucić Targowisko, na którym wymieniałoby się surowce z innymi graczami, oczywiście nie wrogimi w stosunku do nas.

Tak sobie myślę i patrzę na inne strategie - w KaM-ie mamy z góry wyznaczony cel - zbuduj osadę (albo i bez niej) i rozwal wroga. I na tym się kończy zabawa. Trochę schematyczna, nie? Przydałyby się jakieś urozmaicenia, a nie ciągle ten tandem - buduj, rozwalaj. Jakieś odskocznie od tego. Choćby zajmowanie budynków, albo bylibyśmy państwem pod władzą innego narodu, oni by czerpali zyski z pracy naszych ludzi, czyli dostawaliby od nas trybut, mieli jakieś wojsko i wioskę lub miasto połączone z naszym, a my gdzieś tam w górach, budujemy podwaliny pod wybuch rebelii. Coś takiego byłoby jakimś ciekawym wyzwaniem, nieprawdaż?

A już najbardziej mnie denerwuje, jak koło nas jest nasz sojusznik, niby ma nam pomagać, mamy współpracować, a tu każdy osobno a jednak razem... Co to za sojusznik, co z nim nawet porozmawiać nieda rady? Żeby chociaż jakaś wymiana surowców, czy coś...
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Kiedyś właśnie na mieście pobitego wroga chciałem zbudować swoje budynki i zauważyłem, że nie mogę korzystać z cudzego pola. To trochę głupie i przeszkadzające pomysłowi z zajmowaniem budynków. Szkoda, bo niezły.

Myślę, że każdy gracz mógłby mieć jakiś budynek specjalny, albo blokady na normalne budynki w różnych misjach. Na przykład ci górscy rebelianci nie znają się na machinach oblężniczych więc nie mogą budować WW, ale z kolei wróg, który ma stałe dostawy drewna, nie potrafi produkować desek. W grę można wprowadzić karawany do przewozu towarów między spichrzami, więc wybijamy wrogowi transport i nie może produkować łuczników. Budynek specjalny wroga to palisada, a rebeliantów podziemny tunel.
Takie rozwinięcia gry byłyby ciekawe.
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Warlike, świetne pomysły ;)
A już najbardziej mnie denerwuje, jak koło nas jest nasz sojusznik, niby ma nam pomagać, mamy współpracować, a tu każdy osobno a jednak razem... Co to za sojusznik, co z nim nawet porozmawiać nieda rady? Żeby chociaż jakaś wymiana surowców, czy coś...
Wymiana surowców byłaby jak najbardziej w porządku, a jeśli chodzi o rozmowę z sojusznikiem to proponowałbym stworzyć coś typu wysłania wiadomości. Oczywiście stworzenie takiego AI, żebyśmy mogli napisać cokolwiek, a on odpisał w miarę inteligentnie, byłoby bardzo trudne, dlatego byłoby kilka opcji do wyboru np. "Przeprowadźmy wspólny atak", oczywiście mógłby się nie zgodzić ;) Poza tym on mógłby przysyłać do nas wiadomości, a my moglibyśmy wybierać opcję z odpowiedzią. W sumie coś takiego nie byłoby trudne do zrobienia :)
Obrazek
Odpowiedz