jakie budynki chcielibyście żeby były w dodatku jakby był?

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

Hmmm... Może Gildia Inżynierów? Można by tam szkolić właśnie Inżynierów, którzy potrafiliby zbudować most, mur, czy wieżę.
Według mnie budowanie mostów przez gracza jest marnym pomysłem. Taki most ma służyć jako ważne miejsce strategiczne, a jakby gracz nastawiał tego to tu to tam to strategia musiałaby się schować. Poza tym nie wiem czy w średniowieczu były gildie inżynierów (chyba nie)
Przydałaby się też Ambasada - co to za gra, kiedy mamy ustalonego wroga i nic nie możemy zrobić, tylko zmieść go z powierzchni ziemi?
A może jeszcze budynek ONZ, NATO i UE? Dyplomacja nie byłaby taka zła, ale bez przesady.
Myślę, że każdy gracz mógłby mieć jakiś budynek specjalny
No to może jeszcze powinien być podział na rasy np. ludzie albo orkowie? I jedne nie mogłyby tworzyć jednostek i budynków innych.
W grę można wprowadzić karawany do przewozu towarów między spichrzami
A pomocnicy ci już nie wystarczają?
Budynek specjalny wroga to palisada, a rebeliantów podziemny tunel.
Że co? Podziemny tunel? Dziwny pomysł, ale niech ci będzie.

Ja uważam, że gra jest wspaniała i niczego bym w niej nie zmienił.
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Tak, tak, gildia inżynierów też mi trochę nie pasuje tutaj :lol:

Z ambasadą pewnie chodzi o nazwę, bo to trochę zbyt nowocześnie brzmi. Dawniej do takich spraw zatrudniani byli posłańcy. Więc może chata gońca? Też jakoś głupkowato, ale trudno ;)

Ten budynek specjalny to jak dla mnie całkiem niezły pomysł, ale konkretnie nie wiem jakie by to były budynki :)

Karawany to też w sumie dziwaczny pomysł :niedowiarek:
Ja uważam, że gra jest wspaniała i niczego bym w niej nie zmienił.
Zmienił, nie zmienił, urozmaicenie zawsze może dodać uroku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

DeBe pisze:
Przydałaby się też Ambasada - co to za gra, kiedy mamy ustalonego wroga i nic nie możemy zrobić, tylko zmieść go z powierzchni ziemi?
A może jeszcze budynek ONZ, NATO i UE? Dyplomacja nie byłaby taka zła, ale bez przesady.

Bez przesady, nie musisz od razu tak napadać. Moim zdaniem ambasada
jest w porządku - jeśli nie masz budynku i odpowiednich pracowników, to ani nie umiesz, ani nie masz jak się dogadać.
DeBe pisze:
Myślę, że każdy gracz mógłby mieć jakiś budynek specjalny
No to może jeszcze powinien być podział na rasy np. ludzie albo orkowie? I jedne nie mogłyby tworzyć jednostek i budynków innych.
Sorry, ale to logiczne, że jeśli by był lud górski i nizinny, to każdy się specjalizuje w czymś innym. I każdy może mieć swoje tajemnice (m.in. konstrukcyjne).
DeBe pisze:
W grę można wprowadzić karawany do przewozu towarów między spichrzami
A pomocnicy ci już nie wystarczają?
A czy kiedykolwiek miałeś potrzebę przeniesienia towaru z jednego miejsca na drugie ? Bo ja tak - jedzenie między spichrzami do terenu produkcyjnego. Nie chciałem, żeby pomocnicy z żarciem do gospody ganiali przez pół mapy. A karawana mogłaby wziąć od razu zapas chleba i wsadzić do spichrza.
DeBe pisze:
Budynek specjalny wroga to palisada, a rebeliantów podziemny tunel.
Że co? Podziemny tunel? Dziwny pomysł, ale niech ci będzie.
Tak, podziemny tunel dzięki któremu dałoby się na przykład przejść pod palisadą. Niech Ci będzie - podkop.
DeBe pisze: Ja uważam, że gra jest wspaniała i niczego bym w niej nie zmienił.
To nie pisz, bo temat jest właśnie o zmianach. I nie musisz tak napadać w swoich wypowiedziach.
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Ja bym dodał chate grzybiarza, ale żadnych flot morskich ani portów wtedy gra by straciła ten smaczek :). Może jeszcze wybór koloru i sojuszników i wrogów :)
Ostatnio zmieniony 19 sie 2007, 15:28 przez robi29, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

DeBe widzę, że Ciebie coś ugryzło i po prostu chcesz się wyżyć. Policz spokojnie do dziesięciu, a jak to nie pomoże, wyżyj się choćby na poduszce. Dopiero wtedy porozmawiamy. Do ilu lat grasz w KaM? Ja mam już na koncie około 5 lat i ta gra po prostu mi się przejadła - na początku zachwycała, ale teraz po tylu grach w kampanii, misjach pojedynczych jest to dla mnie już tak oklepane, że mam dość. I nie musisz się ze mną zgadzać, tak samo jak ja z Tobą. Dla Ciebie ta gra jest piękna i nie powinno się w niej nic zmieniać, ale są gracze, którzy mają po dziurki w nosie ciągle tego samego. Każda gra kiedyś się w końcu nudzi.

Pierwsze - Nie chodzi mi tu o to, że budynek do dyplomacji ma się nazywać Ambasada. Niech się nazywa jak chce, mi nic do tego, byle by można było nawiązać jakie stosunki z innymi graczami.
Drugie - Gildia Inżynierów istnieje między innymi w Twierdzy, która rozgrywana jest w klimacie średniowiecza. Zresztą niech zwie się jak chce.
Trzecie - Człowieku, czy Ty myślisz, że gracze są tacy głupi, żeby robić po 15 mostów? Przecież na chłopski rozum - więcej przejść = więcej wojska do obrony. Mosty miałyby służyć do tego, aby dostać się na jakąś wyspę. Fajnie by wyglądałaby Warownia na takiej wysepce, nie? Zresztą, czy most jest tak ważny, żeby od razu drzeć się, że jest zły? Ludzie...
Czwarte - Pomysł z podkopem wydaje mi się dziwny, może lepiej coś innego :) .
Piąte - Przecież nikt Ci zmian nie narzuci (jeśli w ogóle jakiś dodatek by wyszedł). Sam wybierasz - podstawowa wersja, czy dodatek do tego. Jak Ci się nie podoba to nic Ci do tego i się nie drzyj jak stare prześcieradło.
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

Zgadzam się z Warlike, tylko że ta gildia inżynierów mi trochę nie pasuje. Bo wszystko do czego oni się przydawali w Twierdzy tutaj jest zajęte, a lanie oleju byłoby głupie. Twierdza to gra poświęcona oblężeniu (i doskonale pod tym względem dopracowana - osobiście uwielbiam tę grę). Z tymi mostami, to mogliby je bardzo drogo budować budowniczy (oczywiście cena w kamieniach). A podkop? Sam nawiązałeś do Twierdzy z gildią, a tam przecież też są podkopy...

Edit: No, nie będę się kłócił, prawdę mówiąc wymyśliłem ten podkop, bo nie miałem żadnego innego pomysłu na budynek/ulepszenie specjalne :mrgreen:
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

A mi tam wisi ta Gildia Inżynierów i Mosty. Tak tylko zarzuciłem pomysłami i wcale nie musicie się z nimi zgadzać. Żyjemy w demokratycznym kraju...
Wymyśl cos lepszego, bo to jest rzeczywiście głupie :mrgreen: .
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

Po pierwsze Warlike to ja się nie drę (może ty czasami wrzeszczysz na monitor jak cię ktoś wkurzy przez neta, ale nie ja). A po drugie to o taką odpowiedź mi chodziło... Od razu zrobiło się ciekawiej :D
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Budowa mostów to jest jak dla mnie głupi pomysł. Jak bym miał 10 mostów wybudowanych to by mi wszyscy z każdego mostu przychodzili rozwalać miasto :glupek: . Lepiej wystarczy jeden most i git :mrgreen:
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

A może jeszcze budynek ONZ, NATO i UE?
Może to nie był krzyk, ale od razu można było zobaczyć w twoim poście kpinę.

Najbardziej widowiskowe byłoby ujrzenie w grze mury, bramy, tarany, drabiny i wylewaną smołę. Po prostu dzięki temu nie trzeba byłoby wywabiać wroga z wioski, ale można by przypuścić na nią szturm ;)
Obrazek
Odpowiedz