DeBe pisze:Po pierwsze Warlike to ja się nie drę (może ty czasami wrzeszczysz na monitor jak cię ktoś wkurzy przez neta, ale nie ja). A po drugie to o taką odpowiedź mi chodziło... Od razu zrobiło się ciekawiej
Trzeba już mieć trochę źle poukładane, żeby wywoływać spory, tylko po to, żeby "zrobiło się ciekawiej". Źle się czujesz? A te pyskówki i kpiny zostaw dla siebie, bo nie jesteś żadnym arystokratą, tylko zwykłym użytkownikiem forum, jak prawie wszyscy na tym forum. Teraz możesz się wyżyć. I tak tego nie skomentuję.
Budowa mostów to jest jak dla mnie głupi pomysł. Jak bym miał 10 mostów wybudowanych to by mi wszyscy z każdego mostu przychodzili rozwalać miasto . Lepiej wystarczy jeden most i git Pan
Pisałem już wcześniej o tym i nie mam zamiaru drugi raz tego przepisywać... .
Mury, wieże i sprzęt oblężniczy, to to co w tej grze naprawdę brakuje. Wątpię, czy długo utrzymała by się osada w realnej średniowiecznej Europie osłonięta tylko linią zwykłych wież... Ileż ciekawsze byłyby walki i trudniejsze .
Trzeba już mieć trochę źle poukładane, żeby wywoływać spory, tylko po to, żeby "zrobiło się ciekawiej". Źle się czujesz? A te pyskówki i kpiny zostaw dla siebie, bo nie jesteś żadnym arystokratą, tylko zwykłym użytkownikiem forum, jak prawie wszyscy na tym forum. Teraz możesz się wyżyć. I tak tego nie skomentuję.
Gościu!!! Czy to ja tu wywołuję spory?! Ja bym raczej powiedział, że to ty je wywołujesz. Podałeś budynki jakie chciałbyś widzieć w KaM. Ok, masz prawo. Tyle, że ja mam takie samo prawo skomentować twoje pomysły. Nie wiem czy zauważyłeś, ale to jest FORUM DYSKUSYJNE i dyskusje są tu chyba mile widziane. Czy gdzieś w regulaminie pisze, że użytkownik musi się zgadzać z innym użytkownikiem? Oj nie wydaje mi się. Poza tym to nie ja tu obrażam innych pisząc, że mają źle poukładane w głowie. I nie zniżę się do twojego poziomu i ci nie wygarnę, jaki to ty jesteś wspaniały.
A żeby już napisać coś na temat, to uważam, że mury i bramy są niezłym pomysłem (choć dla mnie może ich równie dobrze nie być). Reszcie budynkom mówię NIE.
Moim zdaniem jeśli sprzęt oblężniczy i odpowiednie obwarowanie wioski ma być wprowadzone, to będzie trzeba je porządnie dopracować, bo - ok - wróg się rozwali o naszą obronę, ale sęk w tym, że to my mamy rozwalić jego. Top bardzo podniesie trudność gry, a my tu możemy tylko gdybać. Nie warto się kłócić, tym bardziej w głupi sposób o głupoty. Proponuję pisać na temat - budynki i ich opisy. Będzie w porządku. A niektóre teksty się zaczynają robić "niegodne rycerza". Kto pisze ? "Jest napisane" jest poprawnie.
Ej, no! Panowie! Taką pyskówką, jak kilka postów powyżej nie dojdziecie do porozumienia! Poza tym na tym forum nie ma miejsca na tego typu kłótnie! Pamiętam drobne spięcia (i wielkie awantury) z tematów: Czy chcielibyście shoutboxa na tym forum? i Zabawa X czy Y i wiem, że takie sprzeczki nie prowadzą do niczego i powinny być usuwane... Co do budynków? Nie wiem, czy się już na ten temat wyraziłem, ale wiem, że mury i inne fortyfikacje byłyby w grze bardzo dobre i z kodem źródłowym to je na początku powinniśmy dodać do gry.
// Ostra dyskusja to także dyskusja. Cały czas czuwam
// Dyskutujcie dalej, ale spokojniej i na temat. Michailoff, wybacz, że w twoim poście ta notka.
// Rafael_5000
// Nic nie szkodzi o tą notkę. Co do twego czuwania, to widzę, że to robisz dobrze i fachowo. Tak trzymaj!
// Michailoff
Ostatnio zmieniony 19 sie 2007, 22:20 przez Michailoff, łącznie zmieniany 1 raz.
A co myślicie o dodaniu do KaM-ca Targowiska? Przynajmniej można by spieniężyć nadmiar niektórych towarów, niedobór kupić, albo wymienić. Nie trzeba by już było robić map, gdzie przy każdym graczu jest węgiel, złoto itp. niezbędne surowce. Jeden miałby żelazo, a drugi kamień, jednemu i drugiemu potrzeba to co ma rywal, więc handel kwitnie .
Yyy... Targowisko to też niezły pomysł. W końcu wkurzające jest jak na mapie się skończą: węgiel, złoto czy żelazo. W takim wypadku nie pozostaje nic innego jak tworzenie tylko lekkozbrojnych oddziałów.
Przydałby się namiot dyplomaty czy coś w tym stylu-można by było zawiązać sojusz z ddaną wioską za np.200 beczek wina.Wiem że dość trudno i długo zbiera się taką ilość surowców,ale warto-nie będziemy narażeni na niektóre ataki(np.silnych kuszników i ciężkiej jazdy czarnych)czy ostre ataki żółtych,czy zielonych pikinierów.
I żeby można było w tym namiocie wykupić oddział np.12 żołdaków-12 sztuk złota.Wiem że to podobne do ratusza czy cooś,ale w ratuszu mamy do wyboru 5 jednostek,a tam mielibyśmy wszystkie.I fajnie było by gdyby istniała jakaś wioska najemników:) ale to nie ten temat...