"Dawać Żarcie !!!"

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
kubarychle
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kubarychle »

a tak w ogóle to nie dotyczy tylko tej kampanii lecz całej GRY!!!

____
kuba
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

Ze strzelcami jest najgorzej - jak głodni w walce, to tylko jedno można - wycofać. Jeśli w czasie walki da się rozkaz, a oni nawet potwierdzą chęć jedzenia, to pomocnicy już nigdy im nie przyniosą - miałem tak.
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Ja tak nie miałem, czy w walce, czy nie to i tak im przynosili. Poza tym, gdy już widać, że zbytnich szans na "reanimację" nie ma to zawsze można ostrzeliwać określony budynek. Oddział umrze dopiero wtedy, gdy budynek zostanie zburzony. Efektownie to wygląda, gdy wszyscy giną w tej samej chwili. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Taa, jak mi zostały w 19 misji 2 oddziały i przegrały by z 60-oma wrogami to wrzuciłem F8, wróciełem później jak już byli skrajnie głodni posłałem ich do boju i walczą chwilę, a później tak wszyscy naraz "AAARRRgh"
Efektowne :wink: :wink:
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Ja zawsze wytrzymałość w taktycznych misjach wykorzystuje. Nie atakuje takim oddziałem, który ma najwięcej wytrzymałości i po bitwie (najczęściej przegranej) czekam kiedy wrogowie umrą i wygrywam, bo moi jeszcze nie "zdechli" :lol:
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Nie popieram takich rzeczy i nigdy tak nie robię, wszystkie taktyczne misje przeszedłem biorąc udział w walkach ;) Mimo tego, że to jest pewien błąd programistów uważam, że jest to równoznaczne z wpisaniem kodu na przejście do następnej planszy :niedowiarek:
Obrazek
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Eeeee tam co ty gadasz (piszesz) to jest czyste zwycięstwo :lol:
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Akurat w misji 19 wszyscy mają jednakowy licznik i przegrywasz bo zostaną pomocnicy za murem. I słusznie bo misję 19. programiści zrobili trudną, więc ma być trudna. I zawsze misje taktyczne przechodzę bez żadnych przekrętów.

BTW: Najgorsza wpadka to któraś z późniejszych taktycznych misji TPR - masz tam 3 katapulty dzięki którym wygrasz gdy inni padną z głodu.
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

to chyba misja 8 TPR
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Khelben pisze:Jeśli głodny pomocnik padnie z głodu, lub go zabiją podczas niesienia jedzenia dla żołnierza, to oznacza, że ten żołnierz zginie, bo nikt inny mu już żarcia nie przyniesie...

Mała poprawka... Po pewnym czasie od śmierci pomocnika, może się zdarzyć, iż jednak jakiś inny pomocnik się opamięta i przyniesie coś głodującemu biedakowi. Jednakowoż zdarza się to po jakimś czasie - przeważnie nieco dłuższym, w którym to nasz nieszczęsny żołnierz może jednak paść z głodu...
Odpowiedz