Mała porada z Gospodarstwami
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
miecznik12
- Użytkownik Forum
wedlug mnie najlepszy stosunek to 1,5 gospodarstwa:1 mlynu, chlewu, stajni.
czyli na 2 mlyny przypadaja 3 gospodarstwa. ziarna nie bedzie brakowac ale i tez nie bedzie w nadmiarze a do tego oszczedzi sie na tym czas, miejsce i materialy. jesli chodzi o robienie armii to wole wroga wykonczyc horda zoldakow niz sie bawic w ciezkozbrojnych ;/
// Proszę, popraw te błędy i na przyszłość staraj się nie gubić masowo ogonków i kreseczek w literach.
// Michailoff
czyli na 2 mlyny przypadaja 3 gospodarstwa. ziarna nie bedzie brakowac ale i tez nie bedzie w nadmiarze a do tego oszczedzi sie na tym czas, miejsce i materialy. jesli chodzi o robienie armii to wole wroga wykonczyc horda zoldakow niz sie bawic w ciezkozbrojnych ;/
// Proszę, popraw te błędy i na przyszłość staraj się nie gubić masowo ogonków i kreseczek w literach.
// Michailoff
- Łucznik bez łuk
- Użytkownik Forum
Gdzies kiedys madry czlowiek napisal na tym forum ze na kazda piekarnie/chlew/stajnie trza miec 1 gospodarstwo +/- 1-2 dodatkowo
I styka
Przeczytalem ,wyprobowalem i jest najlepsza technika.
co do ilosci pol to robie 18-20 na 2 gopsodarstwa i zupelnie wystarczy
potem mlyny:
1-2piekarnie=1mlyn
3-4piekarnie=2mlyny
5 i wiecej =3 i wiecej
// Proszę, popraw te błędy i na przyszłość staraj się nie gubić ogonków i kreseczek przy literach.
// Michailoff
I styka
Przeczytalem ,wyprobowalem i jest najlepsza technika.
co do ilosci pol to robie 18-20 na 2 gopsodarstwa i zupelnie wystarczy
potem mlyny:
1-2piekarnie=1mlyn
3-4piekarnie=2mlyny
5 i wiecej =3 i wiecej
// Proszę, popraw te błędy i na przyszłość staraj się nie gubić ogonków i kreseczek przy literach.
// Michailoff
- Łucznik bez łuk
- Użytkownik Forum
- Michailoff
- Moderator
1. Łuczniku bez łuku - nie musiałeś pisać nowego posta. Mogłeś poprawić błędy i napisać czcionką małą (size=9) to, co napisałeś w poście powyżej mego. Dopisz to, co napisałeś, a ja już zrobię z tym niepotrzebnym postem, co trzeba
.
2. Dla mnie obowiązuje zasada taka, jeśli chodzi o gospodarstwa:
a) Zwykle buduję 2 gospodarstwa na 2 młyny. Na dwa młyny buduję 3 piekarnie, jeśli mąki jest trochę za dużo.
b) 1-2 gospodarstwa na 1-2 chlewy. Na 2 chlewy buduję jedną rzeźnię i jedną garbarnię (ale tylko w grze pojedynczej)
c) 1 gospodarstwo na 1 stajnię. Więcej nie trzeba.
d) 1-2 gospodarstwa luzem, wspierające zaopatrzenie wyżej wymienionych budynków.
2. Dla mnie obowiązuje zasada taka, jeśli chodzi o gospodarstwa:
a) Zwykle buduję 2 gospodarstwa na 2 młyny. Na dwa młyny buduję 3 piekarnie, jeśli mąki jest trochę za dużo.
b) 1-2 gospodarstwa na 1-2 chlewy. Na 2 chlewy buduję jedną rzeźnię i jedną garbarnię (ale tylko w grze pojedynczej)
c) 1 gospodarstwo na 1 stajnię. Więcej nie trzeba.
d) 1-2 gospodarstwa luzem, wspierające zaopatrzenie wyżej wymienionych budynków.
Crimson (king) Michailoff