PS. A jak w Twierdzy i w Kamie są chatki drwala, to znaczy, że te gry są podobne?
Knights and Merchants 2
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Mam pomysł na jednostke - Łucznik z długim łukiem (Trudno przetłumaczyc Longbowman), byłby to łucznik, z lepszym łukiem, mającym większy zasięg i siłe ognia, mógłby też mieć zbroje 
Albo pikinier (jeśli założymy, że dotychczasowy pikinier to halabardnik) - Jednostka z długą piką (około 5 m) Powinna mieć b. duży atak na kawalerie i skórzany pancerz
Albo Miecznik z dwoma mieczami, mający b. duży atak, kosztem obrony.
Ew. Miecznik z mieczem oburęcznym, zadaje większe obrażenia, ale nie ma tarczy, więc ma mniejszą obrone
Albo pikinier (jeśli założymy, że dotychczasowy pikinier to halabardnik) - Jednostka z długą piką (około 5 m) Powinna mieć b. duży atak na kawalerie i skórzany pancerz
Albo Miecznik z dwoma mieczami, mający b. duży atak, kosztem obrony.
Ew. Miecznik z mieczem oburęcznym, zadaje większe obrażenia, ale nie ma tarczy, więc ma mniejszą obrone
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Ktoś posunął ciekawy pomysł z tarczownikiem... Przypomniałem sobie, że jak byłem mały to sobie wymyśliłem właśnie jednostki broniące - giermek i lepsza wersja, tarczownik. Ich celem jest stanie i odbijanie ciosów armii wroga gdy w tym czasie powoli ją przerzedzają łucznicy 
W dodatku są przeze mnie (prawie całkowicie) dopracowane
W dodatku są przeze mnie (prawie całkowicie) dopracowane