Knights and Merchants 2

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz

Czy chciałbyś K&M 2 lub jakiś dodatek do 1 części???

Tak, zdecydowanie
44
83%
Może być
7
13%
Raczej nie...
1
2%
Eeee tam, po co???
1
2%

Liczba głosów: 53

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Duch pisze:"Mongoły"? Raczej Mongołowie.

Podejrzewam, że miało to mieć charakter żartobliwy.

Masz rację Duchu, że powtarzają się pomysły. Ale cóż począć, gdy ludzie nie chcą szukać na forum, wmawiając sobie, że podobny temat był, tylko tyczył się nieco innej rzeczy. Zamiast po prostu temat ów rozszerzyć o to, co chciałoby się dodać. A tak, to powstają nowe temaciska-klony. :niedowiarek:
Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Durendal »

Na forum są nowe osoby i te osoby też chcą o tym podyskutować

Może zamiast marzyć wzięło by się do roboty i zrobiło przynajmniej jakiś mod, który dodał by parę nowych rzeczy, może nację np

Tylko ciężko byłoby znaleźć dobrego programistę

Ja nie wiem jak ta gra ma się rozwijać, najważniejsze jest jeszcze to że nie ma trybu multiplayer, no jest ale sami widzicie jaki
www.fotka_profil_Arek.bo.pl moje zdięcie, zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

To jest w końcu, czy nie ma? :lol: Multiplayer jest, ale trzeba mieć jakieś normalne łącze, Lorysie... :wink:
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Prośba o mobilizację powszechną

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Użytkownicy! Każdy, kto śledzi ten temat niechaj przeczyta moją gorącą prośbę dotyczącą mobilizacji!

Mam pytanie do każdego z was - Czy nie lepiej byłoby zjednoczyć siły użytkowników każdego z for w celu odkodowania plików "Unit.dat" i "Houses.dat"? Na angielskiej stronie "Knights and Merchants CJB net" widziałem postęp prac nad odkodowaniem tych plików. Jest on na razie równy 1 (słownie - jednemu procentowi. A nowe jednostki można dodawać TYLKO I WYŁĄCZNIE po odkodowaniu tych plików. Barbarian to umiał zrobić - egoista nie chciał się jednak z nami tym podzielić, dlatego zaczęliśmy robić nowe misje. Pokażmy mu więc, że choć pojedynczo jest od nas lepszy, to w kupie jesteśmy w stanie odkodować "sekrety" KaM i stworzyć własny mod (balansujący i naprawiający grę) oraz dodatek (dodający nowe jednostki i budynki). I to bez posiadania kodu źródłowego gry. W obecnym momencie jestem absolutnie pewien, że błędy leżą w plikach ".dat" gry. Jeżeli więc chcemy mieć KaM "idealne" musimy wziąć się do roboty!
A więc (teraz w skrócie) - "Użytkowniku! Jeżeli czytasz ten apel - zastanów się, czy można dla dobra naszej społeczności zjednoczyć siły z użytkownikami z zagranicy w celu odkodowania plików gry i próby stworzenia patcha balansującego grę, edytora misji i wreszcie dodatku do naszej ulubionej gry!".
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dexor »

No to jest wspaniały pomysł, lecz wykonawców by chyba brakowało, bo nie każdego kręci odkodowanie i kodowanie plków. Chętnie odwiedził bym tą stronę knightsandmerchants.CJB.net lecz nie włącza się :||: Czyżby zmienili adres?
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Zapewne zmienili (adres). Chcesz wejść na stronę - wpisujesz w Google "Knights and Merchants CJB net" i wbijasz. A co do kodowania w KaM - ktoś się chętny może znaleźć, by odkodować sekrety KaM. Temu ten apel wygłosiłem...
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dexor »

No to mamy chyba wykonawce edytora:

http://krom.rscsites.org/images/stories ... amed_2.jpg

Coś mi się wydaje że nasz przyjaciel Krom tworzy nowy edytor misji.

oraz: http://img124.imageshack.us/my.php?imag ... oolrt5.jpg

coś podobnego do KaM_Decoder lecz nie autorstwa Kroma.
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Dlaczego żartobliwy? Pisze się Mongołowie.
Obrazek
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Duch pisze:
Dlaczego żartobliwy? Pisze się Mongołowie.

Żartobliwy, ponieważ jego zdaniem brzmieć, brzmiało to zabawnie. Jest to również mniej rygorystyczne zachowanie, na które od czasu do czasu można sobie pozwolić, by nie trzymać się regulaminu sztywno, jak liny. Mógł wziąść w kursywę ten wyraz by zaznaczyć, że mimo wszystko wie, że jest to niepoprawna forma.
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

No właśnie, ale nie wziął. Dopiero po tym poście, który napisałeś powyżej zedytował swoją wypowiedź, więc nie wiem czego się czepiasz.
Obrazek
Odpowiedz