Właśnie pierwszą broń palną nosili piechurzy, księża twierdzili, że pistolety to wymysł szatana, a więc analogicznie rycerze nie mogli splamić swojegom honoru
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec
Bo ja mam taki kaprys ... lubie magie i co z tego ? Może ktoś lubi proch ... to, że ty lubisz tylko miecze i łuki to nie znaczy, że wszyscy muszą TYLKO je lubić.
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec
Dodałbym do KaMa nowy budynek, który by się nazywał Market. Tam by się zamieniało np. chleb w kiełbasę lub drewno na kamienie. Był by cennik ile chlebów za kiełbasę i tak na odwrót. Przyszedł mi ten pomysł jak pisałem w temacie "trick z wykorzystaniem drewna i kamieni" (czy jakoś tak). . Piszcie czy to dobry pomysł!
Kiedyś już pisałem, że targ naprawdę by się w tej grze przydał, bo w KaM-cu zawsze trzeba prowadzić gospodarkę samowystarczalną co jest sprawą nie do zrobienia w średniowieczu .
Do targu można by podpiąć "Kupca", który by miał rumaka objuczonego torbami i latał by z przedmiotami handlu .