Mamy Edytor Misji! (29.10.2007)

Zapraszamy do komentowania nowości, pojawiających się na stronie knights.sztab.com.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Mamy Edytor Misji! (29.10.2007)

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Ręczne pisanie skryptów misji powoli odchodzi na dalszy plan. Wszystko za sprawą Edytora Misji autorstwa australijskiego fana gry o nicku Lewin! Obecna wersja 0.1.6. umożliwia sporządzanie skryptów przy pomocy GUI (Graphical User Interface). Mapy nadal należy jednak tworzyć przy pomocy edytora terenu, np. Edytora Kroma (do pobrania w dziale "Download").

Edytor Lewina jest w bardzo początkowej fazie, a autor do jego napisania wykorzystał osiągnięcia The Barbariana, Real Hotdoga (i bywalców jego forum) oraz Kroma (autora najnowszego edytora terenu).

Więcej informacji można przeczytać na specjalnie utworzonej przez autora stronie. Znajdują się tam m.in. screeny, historia wersji oraz prośby do fanów gry o pomoc w rozwoju przedsięwzięcia.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

O kurna! Nie mogę w to uwierzyć, ale... Wreszcie mamy nasze cacko! Brawo, Lewin! Chociaż w sumie... Mógłby zawiązać stałą współpracę z Kromem ;). Mimo wszystko... Doczekaliśmy się!

Zedytowano - Na pierwszy rzut oka po otwarciu misji widzimy to, co jest w pliku ymissionx.dat (gdzie y oznacza, której to kampanii misja, a x oznacza numer danej misji). Jednak nie trzeba już znać skryptów i nie trzeba się za bardzo martwić o polecenie !CLEAR_UP X Y Z, które to polecenie sprawia wielu osobom kłopoty. Jednym słowem - dobra robota, ten edytor ;)...
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dexor »

:shock: ten edytor jest po prostu najlepszy, po włączeniu szczęka mi opadła, teraz tworzenie misji znów będzie szybsze, brawo Lewin :!: Teraz każdy chyba będzie chciał tworzyć nowe misje, bo w takim edytorku to aż miło :wink:
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

:shock: :shock: :shock: Musze jak najszybciej go zobaczyć!!!

No super jest. Tak wczesna wersja i wszystko git, brakuje tylko kilku opcji jeszcze
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Ja już od razu go ściągnąłem i zobaczę czy jest dobry. ;)
Awatar użytkownika
Omnixus
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Omnixus »

Świetnie się skład bo niedawno edytor Kroma ściągnąłem a nie znam się za bardzo na skryptach. Zaraz ściągam to cacko.

//edit

Ściągam? A czy to w ogóle jest :D (Do ściągnięcia)
Szczyt złośliwości...
Zepchnąć teściową ze schodów i powiedzieć - "Gdzie się tak mamusi spieszy?"
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dexor »

Może Lubachu napisał byś o tym edytorze na stronie ? Nie w newsach tylko w dziale ->Edytor Misji ??

Edytor ściągniesz ze strony autora. Oczywiście ściągnij najnowszą wersje :wink:
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Tak, oczywiście, napiszę! Nie może dalej wisieć to co jest, bo jest nieaktualne. Na szczęście :wink: !
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

No, ludziska nieźle dajecie ;) . Świetnie, tyle mam do powiedzenia, po co się rozpisywać.

Oj patrząc na stronkę Lewina można odnieść wrażenie, że albo robił ją na szybko, albo zna tylko podstawy webmasterstwa ;) . Ważne, że w ogóle jest.
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Przetestowałem go i jest super. Daję 8/10.
Jest podobny do KaM Decodera tylko jest wszystko bardziej dostępne i są ikonki z tym i z tym, więc jest łatwej postawić budynek i wojsko i clear_up, którego nie ma w Decoderze. :wink:
Odpowiedz