Skąd wasz nick?

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Mój nick wziął się po drobnych przemianach. Na początku był ze mnie michal. Później rozszerzyłem to na michail. Jednak zarówno pod jednym nickiem, jak i pod drugim na forum pisać nie mogłem. Musiałem więc coś wymyślić. Więc stworzyłem potwora w rodzaju Michailoff. Zainspirowałem sie podobnie brzmiącymi nickami brata i kuzyna, wziąłem Michail i dodałem końcówkę -off. I tak oto powstał mój nick... Czy coś jeszcze muszę dodać?
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
sTrANgE.pl
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: sTrANgE.pl »

Mój nick wymyśliłem już ze 3-4 lata temu na potrzeby gry przez battle.neta w warcrafta III. W sumie określał mnie samego, ponieważ jestem trochę dziwny :P
Obrazek
FOR THE HORDE!!
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Mój oryginalny nick wziął się z mojej pogmatwanej głowy.

Pierwsze 3 litery to Kam czyli skrót od naszej ulubionej gry ;)
Dodałem do tego -yk i wyszło Kamyk :cyklop:
Rafael_5000
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Rafael_5000 »

Mój nick to wyraz buntu (przeciw tradycyjnym "nazwa_wiek" lub "nazwa_rok urodzenia") stworzony za pomocą pięknego zabiegu stylistycznego używanego w retoryce - hiperboli. Użyłem liczby pięć tysięcy, by spotęgować moją ekspresję. W momencie gdy tworzyłem pseudonim, byłem jednym z niewielu, który używał dużych liczb obok normalnej ksywki. Było to raczej niespotykane i większość rozumiała ideę. Niestety, teraz Rafael_5000 jest tylko i wyłącznie kroplą w morzu nicków oznaczonych liczbami większymi niż dwucyfrowe.

A Rafael oczywiście pochodzi od imienia ;)
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

A mój nick wziął się z tego, że kiedyś, kiedyś, musiałem wymyślić jakiś przedrostek do maila... Byłem całkowicie wyjałowiony z pomysłów, gdy nagle złapało mnie wyjątkowe olśnienie - nazwa moich ulubionych cukierków (eh, mały byłem :oops: :P ). No i tak zostało, do teraz używam tego nicku w różnych miejscach... Na szczęście jednak nie wyszedł on poza internet :oops: :P

"-92" chyba nie trzeba tłumaczyć :wink:
Gadzislaw
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gadzislaw »

Ech, mój nick to długa historia....

Mam starszego brata, i dość dziwne nazwisko, które po części się przyczyniło to mojego nicku. Otóż mój brat miał kiedyś ksywkę Gedzio (teraz Gedz) i był dość znany. Ja jako młodszy brat byłem nazywany mały gedzio -_-... Pewnego dnia pewien chłopak powiedział kilkakrotnie na mnie gazio... to się przyjęło, na okres 2 lat... Byłem Gazio i GazIoO, różnie to bywało. Potem poszedłem do gimnazjum i znalazłem się wśród nowych osobowości. Pewien "intelektualista" słysząc jak wołają "gazio" skojarzył sobie... "gadzie" i zaczeli do mnie wołać "Gadzie"... To się przyjęło z czasem i nazwany zostałem gadem. Jednak podczas zakładania nowego e-maila wpisując Gad, otrzymałem informację, że taki nick już jest zarejestrowany, nie zdziwiłem się i poszukałem czegoś podobnego... Naszła mnie myśl... Gadzisław! Wpisałem Gadzisław, ale też było zajęte. Zaproponowało mi jakieś inne nicki, (Gadzisław93, Gadzi, Gadzisław-1993 i takie tam) żaden z nich nie spodobał mi się. Kojarząc jakieś cyferki wpadło mi to głowy "agent 007" to walnąłem 007... Potem zacząłem się rejestrować na forach jako Gadzisław i tak jestem zapisany na większości. Jednakże wolę, jeżeli ktoś do mnie zwraca się "Gadzie", a nie "Gadzisławie". No to chyba tyle :).

A w CS'ie mam nick Battle$0ul (Battle Soul - dusza bitwy, coś takiego)!
Obrazek
Też grasz w KaM Remake? Podziel się tym z innymi!
Awatar użytkownika
Omnixus
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Omnixus »

Mój nick jest świerzy i pochodzi od imienia jednego bohatera mojej ulubionej książki a dokładnie był to Oromis. Troche poprzekształcałem i wyszło Omnix. No i zrobiłem kilka odmian do różnych forów i gier (zależy od epoki w której gra występuje) przykłady. Omnixus, Omnixing, Omnixed, OmnNucleus to już bardziej wygórowane :smiesne: , Omnixes
Awatar użytkownika
methyl
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: methyl »

http://en.wikipedia.org/wiki/Methyl
Ten link mówi sam za siebie :)
Pozdro.
Odkodowanie houses.dat: [+++++++++-] 90%
Awatar użytkownika
Ciężka Jazda
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Ciężka Jazda »

Mój nik pochodzi od mojej ulubionej jednostki w KAMie- Ciężka Jazda
I tak pozostało..... :wink:
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Mój nick powstał tak:
-koledzy w szkolę mówili do mnie Robi, zmiękczenie z mojego imienia Robert i tak pozostało.
-29 to nie jest mój wiek :twisted: . Tylko numer mieszkania i tak się przyjęło, a tak na serio to jak się zarejestowałem w gierce na nick Robi i było zajęte i dało mi tam ..., robi29, ..... . No i tak powstał mój nick 4 stycznia 2007 roku. :mrgreen:
Odpowiedz