P.S - pisz takie litery jak: ś ć ż ź ó - bo trudno odczytać twoje posty( nie raz)
liczba pól uprawnych
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Najwięcej żarcia się ma jak się pogrzebie w skryptach i da się z 9999999999 wszystkiego. A też tam można:
-robić full gospodarstw (15 nie przekraczać, lepiej)
-6 młynów/7 piekarni lub nawet 8
-6-8 chlewów/3 rzeźnie i 2-3 garbarnie
-1-2 stajnie jak są pełne ziarna gospodarstwa, bo ja zawsze w spichrzu zmieniam, żeby nie nosili ziarna, bo za dużo pomocników się traci.
-robić full gospodarstw (15 nie przekraczać, lepiej)
-6 młynów/7 piekarni lub nawet 8
-6-8 chlewów/3 rzeźnie i 2-3 garbarnie
-1-2 stajnie jak są pełne ziarna gospodarstwa, bo ja zawsze w spichrzu zmieniam, żeby nie nosili ziarna, bo za dużo pomocników się traci.
Jesli chce się szybko zabezpieczyc gospodarczo, trzeba na początku wybudowac kilka gospodarst, później młyny, chlewy itd. To skutkuje.
W jednej z moich misji mam wioskę z prawie 600 pomocnikami i 500-osobowym wojskiem i to, że wszystko się jakoś zbudowało zawdzięczam właśnie dużej liczbie gospodarstw. Są gospodarstwa, jest ziarno, a jak jest ziarno to i jest mąka oraz świnki, a więc jest co wszamac.
W jednej z moich misji mam wioskę z prawie 600 pomocnikami i 500-osobowym wojskiem i to, że wszystko się jakoś zbudowało zawdzięczam właśnie dużej liczbie gospodarstw. Są gospodarstwa, jest ziarno, a jak jest ziarno to i jest mąka oraz świnki, a więc jest co wszamac.
Może mam za mało spichrzy i dlatego tak się dzieje. Nie ma korków. Jak niektórzy pomocnicy stoją i są znudzeni to jest super (nikt nie zdycha), ale jak wszyscy pracują (chodzą) to jest głodówa. Zdaje mi się, że największym problemem jest to, że mam mało pomocników.
PS. Miasto (już trudno nazwać to wiochą) jest na 1/3 mapy lub więcej.
PS. Miasto (już trudno nazwać to wiochą) jest na 1/3 mapy lub więcej.