I może też od ilości targowisk nie od samych kupców zależy cena.
Maksymalna ilość targowisk to 5.
PS. Może cenę targowisk podniosę, bo jak zrobisz sobie 5 targowisk i 100000 kupców to będziesz miał 800800965076% zniżki.
Czyli za 1 drewno- 400400482538 węgla.
Ja tam bym chciał by był klasztor czy coś w tym rodzaju-i można by tam produkować nową jednostkę-mnich (z rekrurów ) Mnisi by używali pancerzy ale by nie posiadali broni (pięści)
Co wy o tym sądzicie :PP
Turniej KaM TSK 2007 rozpoczęty! Obstawiaj wyniki meczy!
Tak. genialne. Słudzy boży, którzy (proszę mi wybaczyć) napiepszają się piąchami. Genialne, no naprawdę. Lepiej byłoby, żeby podnosili morale albo leczyli (nawiązuje do treści o hp). A wracając do tematu to może kopalnia soli!!! I w ogóle coś takiego, że wojownicy brali by (wcześniej zasolone) jedzenie na wozy robione w warsztacie (robili by zapasy na jakiś czas). Takimi wozami pomocnicy przewozili by towary (np. 5 worków węgla zamiast jednego). Więc sugeruje warsztat wózków. i kopalnię soli
//popraw proszę błędy
//lucbach
A co myślicie o wodociągach? Ciekawe skąd biorą wodę na pieczenie chleba (zrobienie ciasta?) lub dla świnek (co samo ziarno mają jeść bez wody?). Pomysł trochę Settlersowaty, ale w nie, nie grałem.
Raczej soczkiem winogronowym
A gorzelnia może być, tylko do tego pole chmielu i trochę ziarna - nie wiem, chyba wszystkie zboża sieje chłop, ale dla koni ma osobne pola z owsem
A co do klasztoru to był mój, bardziej rozbudowany pomysł - i kościół do tego - przepraszam, jeżeli uraziłem innowierców - i nabożeństwa.
Albo Mac Donalda do którego trafiałoby mięso z wilków.
Albo sklep z kąpielówkami.
A na serio to bym bardzo chciał wprowadzić powiększoną gospodę. Zasiadałoby tam wiele ludzi. Byłoby więcej stolików. Ludzie by jedli i gawędzili. Od razu byłoby przyjemniej .
Gospoda (powiększona):
-koszty: 8 drewna i 6 kamieni
-maksymalna ilość ludzi: 15 (a nie 6)
-maksymalna ilość żarcia: wszystkiego po 15 (żeby każdemu coś wystarczało)
-wymiary: 8x5
i może być.
Piwo by dawało gdzieś 30% wytrzymałości.