Ile budować budynków?

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

Ja czasem nawet po 10 buduje na raz ;) I Zawsze mam 15-20 budowniczych.
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Gość

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gość »

Ja zawsze buduje 32 gospodarstwa 30 młynów i 40 winnic i oczywiście 30 chlewów a pomocników zawsze robie ze 100 na serio :oops:

//Jeżeli tego nie udowodnisz - możesz podzielić los swojego kolegi - Norbercika77. Dostajesz ode mnie upomnienie. I nie radzę robić więcej takich wybryków. Możesz się oczyścić zamieszczając dowód, że tego dokonałeś. Inaczej nie masz szans na tym forum.
//Michailoff

mam save wstawie go w najbliższym czasie albo na nowy rok
Ostatnio zmieniony 24 gru 2007, 23:20 przez Gość, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Teilo
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Teilo »

Potter pisze:Ja zawsze buduje 32 gospodarstwa 30 młynów i 40 winnic i oczywiście 30 chlewów a pomocników zawsze robie ze 1000 na serio :oops:
Ale ty mnie wkurzasz dziecko 10-cio letnie. Z tym to na forum o Sciene - Fiction.

A co do budynków to max 6 gospodarstw, 4 winnice, 4 młyny, 4 piekarnie, 2 chlewy, jedna rzeźnia i dwie garbarnie. I z tym zdołam wyżywić armię i obywateli. Co do pomocników, to max 60 - 70. I co najmniej 6 gospód.
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

Potter pisze:Ja zawsze buduje 32 gospodarstwa 30 młynów i 40 winnic i oczywiście 30 chlewów a pomocników zawsze robie ze 100 na serio :oops:

pewnie je dopiero wybudujesz. ;)

Umnie na 3x gospodarstwa, przypada 1x młyn i 1x chlew. Ta liczba stosunkowo się zwiększą wraz z ilością budowanych gospodarstw. ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Michalczuk
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michalczuk »

Myślę, że to chyba najlepsze rozwiązanie :) Tylko ja robię to w inny sposób. Najpierw do pierwszych 2 młynów i chlewa po dwa gospodarstwa (do każdego budynku oczywiście) a do każdego następnego wymagającego zboża jedno.
Gość

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gość »

Michalczuk pisze:Myślę, że to chyba najlepsze rozwiązanie :) Tylko ja robię to w inny sposób. Najpierw do pierwszych 2 młynów i chlewa po dwa gospodarstwa (do każdego budynku oczywiście) a do każdego następnego wymagającego zboża jedno.
nie rozumiem cie troche
Awatar użytkownika
Yoda
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Yoda »

.....młyn...............młyn........... chlew...............................chlew
.... /....\............. /....\............./....\....................................|
gosp. gosp.___gosp. gosp.__gosp. gosp. a potem już gosp. itd. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Michalczuk
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michalczuk »

Buduję:
Gospodarstwo -> Gospodarstwo -> Młyn -> Piekarnia -> Gospodarstwo -> Gospodarstwo -> Młyn -> Piekarnia -> Gospodarstwo -> Gospodarstwo -> Chlew -> Gospodarstwo -> Młyn -> Piekarnia -> Gospodarstwo -> Chlew -> Gospodarstwo -> Młyn -> Piekarnia -> Gospodarstwo -> Chlew... itp.
Oczywiście między tymi budynkami buduję inne :wink:
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Ja buduję: gospodarstwo x3, młyn x2, piekarnia x2, gospodarstwo x2, młyn x2, piekarnia x2, gospodarstwo x1, chlew x2... a potem już spontanicznie ;)
Obrazek
sajdon
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: sajdon »

Ja buduje po kilka budynkow, tak 2-5, ale jak mam malo surowcow to nie przekraczam 3 bo wtedy tna sie dostawy surowców do spichrza.

Co do taktyki ilości - po 2 drewutnie na 5 leśników, a żywienie opieram na winie - najszybszy sposób na żywność i szybko się ją robi, min 6 winiarni w każdej misji budowałem.

No i nauczyłem się już że przy głównych trasach 1-pasmowa uliczka to za mało i że przy okręgach wytwórczych np górniczych warto postawić kolejny spichrz nawet jeśli maja do niego trafiać 2-3 rodzaje produktów.

Co do liczby ludzików to robotników zawsze 12, a pomocników 50-80 w zależności od mapy.

A produkcja mniejszego asortymentu żywności (np tylko wino) zwiększa sens budowy drugiej jadalni, gdyż stawiając obok niej 3 winiarnie jest zawsze pełna a pomocnicy nie latają z chlebem czy kiełbasami z drugiego końca miasta.
Odpowiedz