Zabawa "X czy Y"?

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.
Awatar użytkownika
Therion
Użytkownik Forum

Post autor: Therion »

Dżinsy, bo są wygodniejsze. ;)

Metal czy rock?

P.S. Nie czytałem poprzednich zakładek (jest ich, aż 100 i mi się nie chce ich czytać...), więc jeśli moje pytanie już się powtórzyło to przepraszam. :)
Awatar użytkownika
LukY
Użytkownik Forum

Post autor: LukY »

Trudne pytanie... rock mija za rockiem... a z metalu wykuwa się zbroje/bronie itd :szczerzy:
Wybieram Metal ponieważ to on jest moją największą miłością odkąd interesuje się muzyką.

Wiedźmin czy Neverwinter 2 ?
At the end of the world
Or the last thing I see
You are never coming home
Never coming home
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Post autor: Michailoff »

Hola, panowie! Czy wasze wypowiedzi nie miały być o kilka linijek dłuższe? Kieruję to upomnienie do tych, co skracają uzasadnienie do 3-4 wyrazów. Jeśli chcecie tak grać - grajcie sobie tak gdzie indziej. Forum nie będzie zaśmiecane przez kilka króciusieńkich pościków przez was napisanych. Są użytkownicy, którzy potrafią się rozpisać (jak robi29), ale niestety są też i tacy, którzy najwyraźniej chcą sobie nabić licznik postów. Jeżeli poziom waszych postów się nie podniesie - temat ten zostanie zamknięty!

Na pytanie w temacie nie odpowiadam, więc jest ono nadal aktualne.
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
womis
Użytkownik Forum

Post autor: womis »

Wieje nuuudą...
Anonymous pisze:skóra z Niedzwiedzia? czy z dzika?
Według mnie niedźwiedzia skóra (gdy "jest w nią ubrany" właściciel) jest.... bardziej niebezpieczna niż dzika... :zraniony: :szczerzy:

...Ale gdy lokatorzy już w nich "nie mieszkają" wybrałbym niedźwiedzią, ponieważ jest miększa, a łeb niedźwiedzia powieszony na ścianie budzi respekt.... :smiesne:

Zresztą mały niedźwiedz to miś, a Michał (moje imię) kojarzy mi się ( znowu "misie" :usmiech:) z tym. Więc kolejny punkt dla Uszatka.

Gitara elektryczna czy basowa? :mrgreen:

@down
Kovu93 pisze:Po co masz wieszać głowe niedźwiedzia na scianie(prawdziwa)?aby pokazac jakie to żałosne 8| ?!
Tak...
Kovu93 pisze:gitara... hm.. nie gram na gitarze, ale mzoe byc elektryczna (?)
Tak (ja na takowj grywam....)!
Ostatnio zmieniony 23 sty 2008, 15:38 przez womis, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Kovu93
Zbanowany

Post autor: Kovu93 »

Po co masz wieszać głowe niedźwiedzia na scianie(prawdziwa)?aby pokazac jakie to żałosne 8| ?!

gitara... hm.. nie gram na gitarze, ale mzoe byc elektryczna (?) :P

zjeść mięso(zabijając pośrednio)? czy nie zjeść (ratując życie)?
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Post autor: Zozol92 »

Hmm, poruszony przez Ciebie temat jest ciekawy, wielokrotnie zastanawiałem się nad sprawą wegetarianizmu. Doszedłem więc do wniosku, że protest pojedynczej osoby nie ma najmniejszego znaczenia, a to z tego względu, że produkcja nie zmaleje, natomiast ta żywność będzie wyrzucana. A lepiej zjeść to mięso, jeśli ma się zmarnować. Wegetarianizm miałby sens tylko wtedy, gdyby protest był masowy, gdyby sklepy zauważyły, że zostaje więcej mięsa na półkach, a co za tym idzie, zorientowały by się też hurtownie oraz producenci. Najlepszym sposobem byłaby manifestacja, bo ta sama liczba wegetarian, ale rozproszona, dużo mniej zdziała w imię jej ideologii. Mimo wszystko, myślę, że hodowcom nie chciałoby się zmniejszać populacji zwierząt do uboju, przynajmniej na początku, a ci, którzy zabijają je w okrutny sposób, nadal by to robili.
Moje osobiste zdanie na temat jedzenia mięsa jest takie - mięso to główny dostawca białka w organizmie, to między innymi od niego zależy siła mięśni i całego ciała, a przypomnę, że mięśniem jest także serce. Na samym zielsku i kotletach sojowych, człowiek zbyt daleko nie zajedzie. Nie należy oczywiście przesadzać z jego spożywaniem, bo wszystko w zbyt nadmiarze jest niezdrowe, ale jak ktoś chce być zdrowym, pełnym życia człowiekiem, powinien jeść mięso kilka razy w tygodniu. Oczywiście warzywa też są ważne, ale to już poza tematem :wink:
Jem mięso i sumienie mi nie dokucza, nie czuję się żadnym "pośrednim mordercą zwierząt".
No, to by było na tyle :P

AMD czy Intel?
Awatar użytkownika
Kovu93
Zbanowany

Post autor: Kovu93 »

moze i nie czujesz, ale jesteś. Pozatym jestwiele produktow ktore zastępują mięso. jesli chodzi o zdrowie:wegetarianie są zdrowsi, popadaja w duzo mniej chorób(przynajmniej kilka a to już coś)i zazwyczaj mają długie życie
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Post autor: robi29 »

Wybiorę AMD, bo mam z takiej firmy procka i nie narzekam (650MHz... hura!). Mój kolega ma Intela 1,7GHz i przeskoczył mu na 1,1GHz, widać że do d**y firma. :smiesne:
Mój procek 650MHz jest szybszy od mojego kolegi procka 1,1GHz Intel. Czyżby mi tak pisze, a to 650GHz? :lol:
Pytałem się w klasie dużo osób i większość by wybrała właśnie AMD-ka i ja też. :wink:
Koniec kropka. :usmiech:

Mysz:
-bezprzewodowa?
-z kablem (optyczna)
-z kablem [(kulka) to te stare] :smiesne:
:?:
Awatar użytkownika
womis
Użytkownik Forum

Post autor: womis »

robi29 pisze:Mysz:
-bezprzewodowa?
-z kablem (optyczna)
-z kablem [(kulka) to te stare] :smiesne:
:?:
Ja jestem użytkownikiem myszy optycznej z kablem... i jestem średnio z niej zadowlony.
Nie ma kulki, co jest dla mnie dużym udogodnienim...
...jednak ten kabel, który jest za krótki i wciąż go brakuje. :szczerzy:

Dlatego mój wybór to... <fanfara> mys, bezprzewodowa! :cyklop:

C++ czy Delphi?
Obrazek
Awatar użytkownika
Ciężka Jazda
Użytkownik Forum

Post autor: Ciężka Jazda »

Delphi, bo bardziej wolę niż C++.

Celtic Glasgow czy Manchester United?

//Kachem! Co ma oznaczać długość tego "postu"?
//Michailoff
Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.