Edytor Misji Yody
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Właśnie biorę się za zmienianie aktywnego gracza i kolorów ;] Potrzebowałbym kodów do tych podstawowych kolorów (TSK) Bo ja się nie znam na tym
Nigdy nie szukałem odpwiednich kolorów - to co, teraz ja liczę na was ;3
EDIT:
Nowa wersyja
http://www.speedyshare.com/375641743.html
Wszystko opisałem w pliku readme - zapomniałem tylko dodać że 'mgłę wojny' włączamy/wyłączamy klawiszem "1". Włączamy ją po to żeby zobaczyć wynik działania !CLEAR_UPu
EDIT:
Nowa wersyja
Wszystko opisałem w pliku readme - zapomniałem tylko dodać że 'mgłę wojny' włączamy/wyłączamy klawiszem "1". Włączamy ją po to żeby zobaczyć wynik działania !CLEAR_UPu
Pierwsza tak ciężka wersja edytora(1,5 minuty się ściągało mi, więc dosyć sporo waży już). Ale sporo trzeba poprawić:
1. Jeśli chodzi o wybór gracza: nie da się zjechać w dół, a raczej da się, tylko że nie można kliknąć. Edytor jest zbyt rozciągnięty i pokrywa się z paskiem zadań na dole. Zamiast klikać na strzałkę wyboru, klikam na plik, który mam pierwszy na liście plików aktualnie uruchomionych.
2. Ta niemożliwość uruchomienia całej mapy, tylko jej kawałków jest bardzo złośliwa.
3. Coś z kursorem jest nie tak: http://img504.imageshack.us/my.php?imag ... tuudb1.png
4. Oprócz tego, jak widzisz pół mapy(po prawej) jest zapełnione, a drugiej połowy się nie da
.
1. Jeśli chodzi o wybór gracza: nie da się zjechać w dół, a raczej da się, tylko że nie można kliknąć. Edytor jest zbyt rozciągnięty i pokrywa się z paskiem zadań na dole. Zamiast klikać na strzałkę wyboru, klikam na plik, który mam pierwszy na liście plików aktualnie uruchomionych.
2. Ta niemożliwość uruchomienia całej mapy, tylko jej kawałków jest bardzo złośliwa.
3. Coś z kursorem jest nie tak: http://img504.imageshack.us/my.php?imag ... tuudb1.png
4. Oprócz tego, jak widzisz pół mapy(po prawej) jest zapełnione, a drugiej połowy się nie da
O lol - u ciebie coś porąbane jest O_O U mnie nie ma takich rzeczy - WTF?
Co do wielkości mapy - mówiłem że ja nie jestem na razie w stanie nic z tym zrobić - przykro mi. A co do scrollowania i pokrywania z paskiem zadań - to już wina twojej rozdzielczości na kompie - nie moja! A co do wagi pliku - wazy tyle, bo dorzuciłem plik mapki żebyście nie musieli szukać i samemu robić - ech tak źle, tak niedobrze...
Co do wielkości mapy - mówiłem że ja nie jestem na razie w stanie nic z tym zrobić - przykro mi. A co do scrollowania i pokrywania z paskiem zadań - to już wina twojej rozdzielczości na kompie - nie moja! A co do wagi pliku - wazy tyle, bo dorzuciłem plik mapki żebyście nie musieli szukać i samemu robić - ech tak źle, tak niedobrze...
Therionie, przeczytaj sobie jeden z moich postów, tam jest napisane, co musisz mieć, by włączyć edytor.
Yoda, ta wielkość mapy, no ja rozumiem, tylko trochę to utrudnia pracę.Co do tej rozdzielczości: fakt, już to sobie proprawiłem, ale w poprzednich wersjach miałem wszystko ok.
Co do wagi pliku: przecież ja powiedziałem, że to DOBRZE!
Tylko sobie nie myśl, że cie nie doceniam! Sam w Game Makerze nie umiem zrobić prostego programu do pisania kodu
. Po prostu chcę, by Twój edytor był coraz lepszy. Dlatego tak się czepiam.
Yoda, ta wielkość mapy, no ja rozumiem, tylko trochę to utrudnia pracę.Co do tej rozdzielczości: fakt, już to sobie proprawiłem, ale w poprzednich wersjach miałem wszystko ok.
Co do wagi pliku: przecież ja powiedziałem, że to DOBRZE!
Tylko sobie nie myśl, że cie nie doceniam! Sam w Game Makerze nie umiem zrobić prostego programu do pisania kodu
Spokoylko sobie nie myśl, że cie nie doceniam! Sam w Game Makerze nie umiem zrobić prostego programu do pisania kodu Bardzo wesoły. Po prostu chcę, by Twój edytor był coraz lepszy. Dlatego tak się czepiam.
Te wielkości map - wiem że to utrudnia, ale nie da się inaczej
No nie wiem - ważne że teraz działa!Co do tej rozdzielczości: fakt, już to sobie proprawiłem, ale w poprzednich wersjach miałem wszystko ok.
Yodo, zdradzisz nam, nad czym teraz pracujesz
? Co pojawi się w następnej wersji?
O kurcze! Przedtem nie działało mi przesuwanie się po mapie a teraz jest wszystko ok
Czyli teraz już mi, wielkiej zdrzędzie, niemal wszystko działa! Prawie, bo wykryłem jeszcze jeden błąd. Ja oczywiście zdaję sobie sprawę, że zrobienie wszystkich 8 drużyn jest bardzo trudne, jednak mógłbyś zablokować przesuwanie po 5 drużynie, bo jak się kliknie na szóstą, to wyskakuje error i wywala z gry
. Ale to szczegół, najważniejsze, że sam edytor działa, jak należy, tzn. tworzy obiekty. I jeszcze jedno! Jak się usuwa wojsko?
P.S. Screen, który dodałeś, to ten z misji 7, a dokładnie gród Walheim, prawda?
O kurcze! Przedtem nie działało mi przesuwanie się po mapie a teraz jest wszystko ok
P.S. Screen, który dodałeś, to ten z misji 7, a dokładnie gród Walheim, prawda?
TaaaP.S. Screen, który dodałeś, to ten z misji 7, a dokładnie gród Walheim, prawda? Mruga oczkiem
Wojsko kasujemy jak wszystko tylko, heh problem w tym że trzeba kliknąć na odpowiedniego wojownika
A co do tego nad czym teraz pracuję - mam zamiar zrobić ustawianie AI przeciwników, wstawianie pracowników do budynków, oraz towarów do spichrza - no i może dodam jakieś jednostki/budynki
A co do błędu przy drużynach - hmmm mi działało - musiałem coś zwalić w tablicy ;P