Konkurencyjna strona: Bezczelny plagiat
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
krzysiek000
- Użytkownik Forum
Post do usunięcia
Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, 22:12 przez krzysiek000, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bazyl Pikinier
- Użytkownik Forum
Ludzie, przecie to jest badziewne za przeproszeniem!!! Taki szajz, że szkoda pisać o tym. To jest plaga!!! Na non stopie wyskakują " Extra - jedyne naprawdę dobre forum o KaM ..." a także o innych grach... Ale np. kompendium wiedzy o KaM - żadna plaga czy plagiat, ale naprawdę bardzo fajna strona (niestety nie pamiętam adresu:( ale na googlach powinniście znaleźć). Taki badziew nie więcej niż miesiąc posiedzi... grafa tragiczna, żywcem skopiowane niektóre rzeczy... gorzej by było jakby jakiś " nasz" forumowicz to zrobił... wstyd i hańba!!! Ze względu na to, że jest to forum ludzi uprzejmych i kulturalnych wstrzymam się od niecenzuralnych wyrażeń - szanuję wszystkich forumowiczów na czele z lucbachem. Pozdro:)
P.S. Jestem
takim brakiem kultury ze strony założyciela konkurencyjnej strony... ani się nie zapytał ani nic...
//ładnie tylko popraw i będzie ok
//lucbach
P.S. Jestem
//ładnie tylko popraw i będzie ok
//lucbach

Jak powyżej wspomniano, to już drugi przypadek był takowego zgapiania od na... od Lucba wyglądu strony, czy forum. Czy tacy ludzie nie czytają w dziale "O autorze", kto tu jest autorem layout'ów i całego układu witryny? Kto ma tutaj prawa do takiego wyglądu tego i tego, oraz kto decyduje i wydaje ewentualne pozwolenia na zapożyczenie różnych elementów? Rozumiem mały obrazeczek jakiś bez pytania sobie wziąść i na swojej stronie zamieścić. Ale takie branie sobie całego gotowego loga, które jest obrazkiem charakterystycznym dla strony kogoś... To już jest kradzież. A tak a'propos. Gdzie na starej wersji strony jest wzmianka o prawach autorskich? O tym, że naszą polską stronę zrobiono nieoficjalną, niekomercyjną, i tak dalej, i tak dalej? Może jednak nim byśmy zaczęli innych posądzać o branie sobie bez pozwolenia cudzych elementów, spojrzelibyśmy, czy my przypadkiem nie robimy podobnie? Ma pan administrator prawa do zamieszczania na stronie grafiki z KaM od producenta? Nie natknąłem się na coś takiego [jestem ślepy najwyraźniej]. Czy nie powinien się na stronie znaleźć tekst podobny do tego poniżej?
Projekt i wykonanie całej tej strony jest moim dziełem, tak więc prosiłbym o niekopiowanie i nieumieszczanie na innych stronach elementów graficznych i całych stron bez mojej zgody. Oczywiście chodzi mi tylko o wystrój strony, wszystkie inne obrazki, teksty i pliki przeznaczone są jak najbardziej do sciągania i rozpowszechniania! Jednak w przypadku zamieszczania na innej stronie dużej ilości plików z tej strony uprzejmie prosiłbym o podanie źródla, baneru lub linka do knights.sztab.com. W przypadku innych dzieł prawa należą do autora. Może zaznaczę jeszcze, że jest to strona nieoficjalna i niekomercyjna, jej autor nie czerpie żadnych korzysci pieniężnych z prowadzenia tej strony.
Projekt i wykonanie całej tej strony jest moim dziełem, tak więc prosiłbym o niekopiowanie i nieumieszczanie na innych stronach elementów graficznych i całych stron bez mojej zgody. Oczywiście chodzi mi tylko o wystrój strony, wszystkie inne obrazki, teksty i pliki przeznaczone są jak najbardziej do sciągania i rozpowszechniania! Jednak w przypadku zamieszczania na innej stronie dużej ilości plików z tej strony uprzejmie prosiłbym o podanie źródla, baneru lub linka do knights.sztab.com. W przypadku innych dzieł prawa należą do autora. Może zaznaczę jeszcze, że jest to strona nieoficjalna i niekomercyjna, jej autor nie czerpie żadnych korzysci pieniężnych z prowadzenia tej strony.
-
krzysiek000
- Użytkownik Forum
Jaką stronę? Nic podobnego nie robię. Mam fajniejsze tematy na robienie strony internetowej, i to z pewnością nie są tematy już poruszane. Nie jestem takim gościem, co robi strony konkurencyjne. Jeżeli już, to wersję polską strony mogę opracować. Chociaż, gdybym miał coś zrobić to napewno na poziomie wysokim.
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Drodzy Forumowicze!
Znalazłem kolejną stronę, która wzbudza we mnie oburzenie. Nie jest to plagiat, ale ukradziono treść i grafikę z knights.sztab.com. Wiele rzeczy puszczam płazem (bo widziałem już multum stron, które coś podkradają z naszego serwisu), ale takich rzeczy już nie mogę: http://knightsandmerchantstpr.bloog.pl
Bardzo proszę Autora tej strony, aby pisał własną treść, a przede wszystkim usunął z niej grafikę pobraną z knights.sztab.com bez wcześniejszego porozumienia się ze mną (czyli ukradzioną).
Można bazować na naszej treści, ale nie żywcem ją kopiować! Jeśli coś jest tak skopiowane, to powinno być jakoś wyróżnione graficznie i w widocznym miejscu umieszczone, że pochodzi z knights.sztab.com, a nie traktowane jako swoje!
Jeśli nie zostanie to zmienione w ciągu kilku najbliższych dni, zgłoszę naruszenie praw autorskich do właściciela serwisu bloog.pl, na którym znajduje się strona. To może pociągnąć za sobą niemiłe konsekwencje dla Autora.
Znalazłem kolejną stronę, która wzbudza we mnie oburzenie. Nie jest to plagiat, ale ukradziono treść i grafikę z knights.sztab.com. Wiele rzeczy puszczam płazem (bo widziałem już multum stron, które coś podkradają z naszego serwisu), ale takich rzeczy już nie mogę: http://knightsandmerchantstpr.bloog.pl
Bardzo proszę Autora tej strony, aby pisał własną treść, a przede wszystkim usunął z niej grafikę pobraną z knights.sztab.com bez wcześniejszego porozumienia się ze mną (czyli ukradzioną).
Można bazować na naszej treści, ale nie żywcem ją kopiować! Jeśli coś jest tak skopiowane, to powinno być jakoś wyróżnione graficznie i w widocznym miejscu umieszczone, że pochodzi z knights.sztab.com, a nie traktowane jako swoje!
Jeśli nie zostanie to zmienione w ciągu kilku najbliższych dni, zgłoszę naruszenie praw autorskich do właściciela serwisu bloog.pl, na którym znajduje się strona. To może pociągnąć za sobą niemiłe konsekwencje dla Autora.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
administrator knights.sztab.com